Najboljši hranilniki toplote vas čakajo v spletni trgovini eMundia!

07.07.16. #Članki
Hranilniki toplote

Na svetu obstajajo hranilniki za hranjenje marsičesa – nam morda najbolj poznani so tisti, v katerih smo kot otroci shranjevali svoj prvi denar in ki jih lahko najpogosteje vidimo v obliki dobro hranjenega prašička. Naši hranilniki toplote morda res niso prikupni, okrogli in rožnati, so pa absolutno najboljše, kar trenutno na tem področju ponuja trg.


 

V spletni trgovini e-Mundia.si vam na izbiro ponujamo več vrst hranilnikov vode:

KLASIČNI HRANILNIKI VODE

 

klasični hranilniki vode

RAZSLOJEVALNI HRANILNIKI VODE

 

razslojevalni hranilniki vode

HRANILNIKI VODE S PRETOČNIM GRELCEM

 

hranilniki vode s pretočnim grelcem

HRANILNIKI VODE Z BOJLERJEM

 

 

Hranilnik toplote, ki ga imenujemo tudi vodni hranilnik, kakršni so trenutno na trgu, deluje tako, da se napolni z vodo, v tej vodi pa se, kot razberemo iz njegovega imena, shranjuje toplotna energija, ki se nato porabi za več namenov, med njimi je ogrevanje prostorov ter priprava tople sanitarne vode, ki jo vsako gospodinjstvo potrebuje za pomivanje posode, umivanje zob, tuširanje in podobna opravila.

Zakaj sploh potrebujem hranilnik?

Toplotni hranilnik oziroma hranilnik vode ali vodni hranilnik, kot mu rečemo še drugače, je posebej uporaben pri kurjenju na drva, kjer, ko enkrat že zakurimo, ne moremo več regulirati intenzivnosti ogrevanja, nemogoče pa je tudi, da bi z gretjem prenehali in nadaljevali kasneje, brez da bi še enkrat zakurili. Pri procesu kurjenja na drva se ustvarjajo veliki presežki toplotne energije, ki jih je potrebno shraniti, če ne želimo po nepotrebnem zapravljati toplotne energije. Za skladiščenje odvečne energije so nam na voljo vodni hranilniki, ki nato toploto, ko na primer zmanjka goriva v kotlu, pošiljajo v ogrevalni sistem in s tem še naprej ogrevajo vaš dom. S tem se seveda povečajo izkoristki pri kurjenju

V naši spletni trgovini, kot tudi v obeh naših fizičnih poslovalnicah, ki se nahajata v Ajdovščini in v Novi Gorici, imamo pestro ponudbo hranilnikov toplote – pri nas se lahko kupijo tako klasični hranilniki toplote kot razslojevalni hranilniki toplote, hranilniki s pretočnim grelcem ter hranilniki vode z dodanim bojlerjem. Večina hranilnikov je na voljo v več različnih barvah, tako da si boste lahko izbrali takšnega, ki bo poleg svoje funkcionalnosti v vaš dom vnesel še dodatno estetsko vrednost.

V spletni trgovini e Mundia boste lahko kupili ne le prvovrsten hranilnik toplote, temveč tudi vso dodatno opremo, ki jo potrebujete, da bo vaša naprava brezhibno delovala. Sem spada na primer izolacija za toplotne hranilnike, ki jo seveda ponujamo tudi v eMundii - tako trdo kot mehko, izdelano v tovarnah visoko kakovostnih proizvajalcev, kot je Austria Email.

Hranilniki toplote nimajo zgolj ene funkcije, temveč je the funkcij precej več, kot bi si morda mislili. Kot že ime pove, je hranilnik toplote namenjen shranjevanju toplotne energije, to shranjevanje pa ima kar nekaj različnih ciljev. Drugače takšnemu hranilniku rečemo tudi vodni hranilnik, saj se toplotna energija v hranilniku toplote običajno shranjuje prav v vodi.

Hranilnik toplote lahko deluje kot nekakšno središče za kar najbolj učinkovito ogrevanje. Na hranilnik toplote lahko priključimo več  centralnih ogrevalnih naprav, kot so toplotne črpalke in ogrevalni kotli, ki delujejo na najrazličnejše tipe energentov. Toplota, ki jo ustvarjajo te naprave, se nato shrani v hranilniku toplote ter se nato oddaja ogrevalnemu sistemu.

Hranilniki toplote lahko opravljajo tudi funkcijo takoimenovane volumenske posode. Ta omogoča neprekinjeno ogrevanje.

Vodni hranilniki pa niso le hranilniki toplote, temveč lahko z njihovo pomočjo tudi hladimo prostor. V tem primeru jih, logično, ne imenujemo hranilniki tople vode, temveč postanejo hranilniki hladne vode.

Lahko kako prihranim?

Tudi, ko se začnejo počasi, a vztrajno približevati hladnejši meseci, to še ne pomeni, da morajo vaši stroški ogrevanja nujno strmo narasti. Obstajajo namreč načini, kako lahko pri ogrevanju kar precej prihranimo, ki so sicer povsem logični, a žal prepogosto pozabljeni.

Odmaknite pohištvo stran od radiatorja: Morda mislite, da vas bo radiator, postavljen neposredno za zofo, na kateri poležavate, prijetno grel v hrbet, vendar temu žal ni tako. Pohištvo, postavljeno pred radiator, namreč preprečuje toploti, da bi prehajala po prostoru, zato gre skoraj vsa toplotna energija, ki jo odda radiator, v nič.

Vrata naj bodo odprta: Ko boste prebrali te besede, nikar ne hitite odpirati balkonskih ali celo vhodnih vrat, vendar lahko nekatera vrata, če jih pustite odprta, znatno pripomorejo k ogrevanju – ta vrata so na primer kuhinjska in tista v kopalnici, saj lahko tako toplota, ki se sprošča med kuhanjem ali kopeljo, uide tudi v ostale prostore in jih tako malenkost ogreje.

Zaprite radiatorje in organizirajte družinski večer: V prostorih, ki jih ne uporabljate, zaprite radiator in vrata ter tako prihranite pri ogrevanju. Če imate otroke, lahko načrtujete zabaven družinski večer, s katerim boste ubili dve muhi na en mah – s svojo družino boste preživeli nekaj resnično prijetnih uric, hkrati pa boste zmanjšali porabo toplotne energije. Skuhajte večerjo in pripravite prigrizke, otroci pa naj medtem izberejo družabno igro ali film. Pojejte večerjo, nato pa ob prigrizkih in skodelici toplega kakava poglejte film ali odigrajte nekaj partij izbrane družabne igre. Ko postanete zaspani ali se naveličate iger, na tla v sobo, v kateri ste, zmečite vse odeje in blazine in prespite kar tam.

Kakovosten, vrhunski hranilnik toplote pa ni vse, kar lahko dobite v spletni trgovini eMundia. Pri nakupu označenih artiklov vam pripada tudi brezplačna dostava, kar pomeni, da vam bomo artikel pripeljali domov, vi pa pri tem ne boste imeli prav nobenih dodatnih stroškov.

Poleg tega, da vam ob nakupu določenih artiklov nudimo brezplačno dostavo, imamo v eMundii tudi visoko usposobljene strokovnjake, ki lahko opravijo hitro in kakovostno montažo artikla, tako da se vam ne bo potrebno ukvarjati s tem.

Na voljo smo vam tudi, če boste imeli z artiklom, ki ste ga kupili pri nas, kakšne težave. V primeru, da pride do okvare izdelka oziroma katerega izmed njegovih delov, vam bodo naši strokovnjaki pomagali s servisom ali zamenjavo okvarjenega dela – rezervne dele za izdelke, ki jih prodajamo v svoji spletni trgovini, vam lahko priskrbimo po izjemno ugodnih cenah. Prav tako bomo na vašo željo opravljali redne servise in vzdrževalna dela na kupljenih artiklih.

Vsak artikel, ki ga kupite pri nas, pa ima tudi “14 dnevno garancijo na vaše zadovoljstvo”, česar nima skoraj nobena trgovina v Sloveniji. Če z izdelkom, ki ste ga kupili, ne boste zadovoljni, imate 14 dni časa, da nas obvestite, da želite izdelek vrniti, nato pa še dodatnih 14 dni, da ga pripeljete oziroma pošljete nazaj – v primeru pošiljanja stranka krije stroške poštnine, v primeru, da izdelek sami pripeljete v katero od naših fizičnih poslovalnic, ki hkrati služita kot skladišči, pa dodatnih stroškov z vračilom artikla nimate. Če je izdelek, ki ga vračate, neodprt, nepoškodovan in še vedno v originalni embalaži, vam bomo brez kakršnih koli vprašanj ali dodatnih pojasnil vrnili vaš denar.

Nakup v spletni trgovini eMundia se resnično izplača! Poleg vseh artiklov, ki jih lahko kupite preko spleta ali v naših fizičnih poslovalnicah v Ajdovščini in Novi Gorici, lahko dobite še popolnoma brezplačno dostavo ter montažo, servis in rezervne dele za zelo malo denarja.

Obiščite nas na spletu ali v naši fizični poslovalnici in si čimprej zagotovite svoj hranilnik toplote.