Ventilatorji, klimatske naprave in še in še v eMundii!

06.30.16. #Članki
Ventilator

V poletnih dneh, ko visoka vročina neznosno pritisne na nas, je zelo priporočljivo, da imamo način ali pripomoček, s katerim se lahko vsaj nekoliko ohladimo. To nalogo najbolje opravijo klimatske naprave in ventilatorji. Bogato ponudbo le teh lahko dobite v spletni trgovini eMundia.


Vročina lahko povzroči hude težave z zdravjem – previdno!

Ventilatorji in klimatske naprave dandanes niso na voljo le tistim, ki imajo veliko denarja in si

takšne pripomočke lahko privošlijo, temveč so z napredkom tehnologije postali cenovno tako dostopni, da si jih lahko privošči bolj kot ne vsakdo. Naprave za hlajenje pa niso le modna muha, za tiste, ki so preveč občutljivi, da bi lahko prenašali vročino, temveč so zaradi visokih

temperatur, ki lahko danes pritisnejo v poletnih dneh, celo priporočljive za uporabo za vsak dan. Nekateri posamezniki, še posebej to velja za bolnike s kroničnimi obolenji in stanji, majhne otroke in starejše ljudi, so namreč zelo dovzetni za najrazličnejše težave z zdravjem, ki so povezane s poletjem in z vročino. Posledice visokih zunanjih temperatur so lahko precej blage, že skoraj zanemarljive. Takšno je na primer zatekanje nog, ki nastane, ker se žile v koži razširijo, da bi se okončine čimprej ohladile in ki ga lahko odpravite z ohladitvijo in dviganjem nog med počitkom, lahko klimatske napravepride do vročinskih krčev v mišicah, ki jih prav tako rešujemo z ohladitvijo in počitkom, vendar jih lahko spremljajo tudi glavoboli, splošna telesna oslabelost in omotica, slabost in bruhanje, v najhujšem primeru pa lahko pri posameznikih, ki so občutljivi na visoke temperature, pride celo do vročinske kapi, ki se lahko konča celo s smrtjo posameznika, ki ga je vročinska kap prizadela. V luči vseh neprijetnih posledic, ki jih ima lahko na posameznike visoka vročina, je potrebno torej še enkrat poudariti, kako pomembno je, da se lahko hitro in enostavno ohladimo, ko nam postane prevroče. Do popolne ohladitve lahko pridete s pomočjo spletne trgovine eMundia.

Pestra ponudba najboljših proizvajalcev

V ponudbi spletne trgovine eMundia, ki obstaja tudi v obliki dveh fizičnih poslovalnic v Ajdovščini in Novi Gorici, se najdejo različni ventilatorji, ki bodo izpolnili vsako željo, zadovoljili vsako potrebo in ugajali vsakemu okusu. Pri nas lahko dobite namizni ventilator, ki je močan v boju proti vročini, a ne bo zasedel veliko prostora, v naši ponudbi pa se najde celo kopalniški ventilator, ki ga lahko vgradite kar v steno in ima malce drugačno funkcijo od običajnih ventilatorjev. Vsi ventilatorji, ki jih ponujamo v naši spletni trgovini in fizičnih poslovalnicah, so vrhunske kvalitete in nastajajo v delavnicah znanih proizvajalcev, kot sta Gorenje in First.

Namizni za hlajenje, kopalniški za prezračevanje

Medtem ko so klasični ventilatorji, kakršen je na primer vsestranski namizni ventilator, izdelani z namenom, da nam pomagajo pri ohladitvi v času vročih poletnih dni, je kopalniški ventilator, ki, kot pove že njegovo ime, namestimo v kopalnico, namenjen preprečevanju neprijetnih vonjav. Kopalniški ventilator bo preprečil nerodne trenutke, ki jih takšne vonjave lahko povzročijo. Če je torej vaša hiša ali stanovanje postavljena tako, da v kopalnici nimate okna ali pa ga iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morete ali nočete odpirati, je kopalniški ventilator kot nalašč za vas. Kopalniški ventilator pa nima zgolj ene funkcije – poleg odpravljanja vonjav skrbi tudi za redno prezračevanje vaše kopalnice, s tem pa preprečuje tudi širjenje vlage, ki je v prostoru, kjer se tuširamo, lahko velik problem.

Namizni ventilator spada med »običajne« ventilatorje, ki služijo ohlajevanju prostora, namenjen pa je tistim, ki v svoj dom ne morejo postaviti prostostoječega ventilatorja, vendar lahko na svoji pisalni mizi najdejo še nekaj kvadratnih centimetrov, ki jih lahko namenijo ohladitvi. Namizni ventilatorji so visoki približno 20 centimetrov, tako da jih morate namestiti na višjo podlago, če ne želite, da hladijo zgolj vaša stopala.

Naj nikoli ne piha direktno v vas!

A naj vas posvarimo! Prižganega ventilatorja, pa naj bo namizni ali kakršen koli, nikoli ne usmerite neposredno vase! Hladen piš, čeprav morda prija in je v poletnih dneh izjemno osvežujoč, lahko povzroči prehlad, zaradi katerega vas bodo poleti bolela ušesa in grlo. Zgodi se lahko celo, da si boste s pretiravanjem pri hlajenju v dneh, ko je vaše telo vajeno višjih temperatur, tik pred odhodom na morje pridelali prehlad ali še kaj hujšega, zaradi česar boste morali izpustiti svoj težko pričakovani dopust. Tega pa ne želite, kajne? Večina ventilatorjev ima funkcijo premikajoče se glave, ki omogoča, da bo ventilator enakomerno hladil celoten prostor. To funkcijo lahko uporabite, da hladen vetrič ne bo kar naprej usmerjen v vas. Izogibajte se neposrednemu pišu iz ventilatorja in tako poskrbite, da boste lahko brez bolečin in prehladov sproščeno uživali v vašem dopustu.

Se lahko ohladim tudi brez ventilatorja?

Klimatske naprave in različni ventilatorji sicer predstavljajo enega izmed najučinkovitejših načinov, kako poskrbeti za hladen, osvežujoč piš, ko vročina premočno pritisne skozi okna, vendar obstaja tudi nekaj načinov, kako se ohladiti, če teh naprav nimate.

Ohladite svoj vrat. Na zadnjo stran vratu si položite hladne obkladke, ki bodo pomagali znižati temperaturo vašega celotnega telesa.

Izdelajte si papirnato pahljačo. Verjetno poznate prakso – kos papirja prepogibate naprej in nazaj, da ga zgibate v harmoniko. Spodnji del te harmonike nato oblepite z lepilnim trakom, preostali, neoblepljeni del pa razprite v pahljačo.

Spijte nekaj hladnega. Vedno imejte pri roki steklenico mrzle tekočine – da se odžejate, je najboljša voda ali nesladkan čaj, ki ga skuhate, nato pa shranite v hladilniku, da se dodobra ohladi. Naredite si tudi nekaj kock ledu, s katerimi boste lahko ohladili napitke, ki jih ne morete pripraviti drugače kot s kuhanjem, na primer kavo.

Obiščite eMundio za poletno osvežitev!

Obiščite spletno trgovino eMundia in si oglejte našo pestro ponudbo ventilatorjev. Ventilatorji, ki jih dobite v naši spletni trgovini, so izjemne kvalitete, njihova cena pa je ugodna. Pri nas dobite karkoli – če iščete namizni ventilator, kopalniški ventilator ali karkoli drugega.