Zbiralnik vode – varčujte z vodo in varujte okolje

05.27.16. #Članki
Zbiralnik vode

Voda, ki vsak dan priteče iz vaše pipe, ko dvignete ali zavrtite eno izmed ročic, je posebej prečiščena, zato da je primerna za uživanje ali za to, da se z njo umivate, zato je povsem varna za pitje ali kakršno koli drugo vrsto uživanja, z vodo iz pipe se lahko tuširate ali pa v njej kuhate. Voda, ki priteče iz vodovoda v vašem gospodinjstvu, mora seveda zadostovati strogim standardom, da je kar najbolj varna ter da ob uživanju pri ljudeh ali živalih ne povzroči kakšnih nevarnih bolezni, za ostale načine uporabe pa pogoji za varnost in prečiščenost vode niso tako strogi. Zakaj ne bi torej postali ekološko osveščen Zemljan? Zakaj se ne bi torej enkrat za vselej odločili za mnogo bolj okolju prijazen način življenja in namesto vode iz pipe za splakovanje stranišč, zalivanje vrta, pranje avtomobila in še kaj uporabljali kar deževnico? Ta je običajno pri nas obilna v vseh letnih časih, z njeno uporabo pa boste prihranili ogromno vode, ki je prečiščena za uživanje. Varčevanje z vodo in uporabo deževnice vam lahko pošteno olajša zbiralnik vode, ki vam jih v najrazličnejših oblikah in v kombinaciji z najrazličnejšimi dodatki nudimo v spletni trgovini eMundia.


Standardni, samostoječi, vkopni zbiralniki za vodo

PROSTOSTOJEČI REZERVOARJI

prostostoječi rezervoarji

ZBIRALNIKI ZA VKOP

zbiralniki za vkop

NAMAKALNE POSTAJE

namakalne postaje

DODATNA OPREMA

dodatna oprema

V spletni trgovini eMundia lahko dobite povsem standarden zbiralnik vode, in to s prostornino, kakršna bo kar najbolje ustrezala vašim željam. Standardni zbiralniki vode znamke ROTOTEC so namenjeni zbiranju tako pitne vode kot vode, ki pade na zemljo v obliki dežja. ROTOTEC-ovi zbiralniki prenesejo velika nihanja v temperaturi. V njih in okrog njih lahko namreč temperatura pade do -20 stopinj Celzija ali pa se dvigne celo do 80 stopinj Celzija, pa bo še vedno deloval, kot je treba. Večino ROTOTEC-ovih zbiralnikov vode je mogoče v večjem številu povezati med seboj in tako povečati kapaciteto shranjevanja pitne vode ali deževnice. Zbiralnik vode lahko stoji na tleh ali pa se ga vkoplje v tla in tako ne kazi izgleda vašega doma in njegove okolice.

KAKO IZBRATI PRAVO VELIKOST ZBIRALNIKA VODE ?

Enostaven izračun dimenzije zbiralnika za štiri člansko družino:

  • Zalivanje zelenjavnega vrta: 2200 – 3.400 L
  • Zalivanje vrta, pranje avta, wc kotlički: 5100 – 6000 L
  • Zalivanje vrta, pranje avta, wc kotlički, pralni stroj: 6000 – 8000 L
  • Zalivanje vrta, pranje avta, wc kotlički, pralni in pomivalni stroj: 8100 – 12100 L
  • Zalivanje vrta, pranje avta, wc kotlički, pralni in pomivalni stroj, tuš: 17900 – 20000 L

Pomembno je, da imate za vsakih 1000 L zbiralnika na razpolago od 29 do 49 (področja z manj kot 1000 mm padavin letno) kvadratnih metrov strehe. V kolikor imate vodovod, priporočamo za domačo uporabo izbiro zbiralnika od 2.300 do 10.000 L.

Kapacitete zbiralnikov vode, ki jih ponujamo v spletni trgovini eMundia dosegajo izjemne višine. V zbiralniku ROTOTEC CI3000 lahko tako shranite več kot 3000 litrov, celo več kot 10.000 litrov pitne vode ali deževnice, kar bo omogočilo izjemno dolgo uporabo, ne da bi vam vode zmanjkalo. Zbiralniki vode, ki vam jih ponujamo pri nas, ne vsebujejo škodljivih snovi, ki bi lahko iz materiala pronicale v vodo in pri uživanju ali uporabi povzročale zdravstvene ali drugačne težave. Cisterne, ki so na voljo v spletni trgovini eMundia, so namreč izdelane iz povsem človeku in okolju prijaznih materialov, med katerimi je tudi polietilen. Ta je po ugotovitvah za varstvo okolje povsem primeren in varen za shranjevanje vode, ki jo nameravate kasneje popiti, v njej kuhati ali se z njo umivati.

Zbiralnik vode oziroma cisterna za shranjevanje vode, ki jo boste kupili v spletni trgovini eMundia, bo povsem ustrezal različnim kakovostnim standardom, med drugim tudi Evropskemu standardu UNI EN 12566-3.

zbiralnik vode

Pranje, pomivanje, splakovanje... Uporabljajte zbiralnik vode z deževnico

Deževnica je visokokakovostna voda, mehka voda, ki je uporabna skoraj za vse, pa naj bo to splakovanje stranišča, čiščenje ali pranje perila. Če za tovrstne potrebe uporabljate deževnico, vam zbiralnik vode lahko pomaga prihraniti kar 70 odstotkov vode, ki bi jo sicer dobili z odpiranjem pip. Če pa v svojem domu predelate tudi sisteme za vročo vodo, da za svoje delovanje uporabljajo deževnice, se poraba vode iz pipe zmanjša še za dodatnih 15 odstotkov – skupno tako lahko v vašem gospodinjstvu z uporabo deževnice porabite kar 85 odstotkov manj vode iz pipe.

Tudi zbiralnik vode s priklopom za namakalno napravo

V spletni trgovini eMundia lahko dobite tudi zbiralnik vode, ki ima že vgrajen priklop za namakalno napravo. Tovrstni zbiralniki za vodo vključujejo vodno črpalko. Ta pod pritiskom črpa vodo, ki jo lahko nato uporabljate za tuširanje, v škropilnicah in tako dalje.

V spletni trgovini eMundia svojim kupcem ponujamo odlične zbiralnike vode, prav tako pa so na voljo tudi različni dodatki, takšnih, brez katerih zbiralnik vode sploh ne more delovati, ali pa takšne, ki olajšajo ali kako drugače izboljšajo uporabniško izkušnjo ob uporabljanju zbiralnika ali več zbiralnikov za vodo. Tako v spletni trgovini eMundia lahko kupci poleg zbiralnika dobijo tudi pokrov za svoj zbiralnik vode, ki bo omogočil, da bodo zbiralnik pokrili in tako onemogočili, da bi v zbiralnik vode prišli delci, ki vanj ne spadajo in tako pripomogli k onesnaževanju zbiralnika. Na voljo so tudi prirobni priključki znamke ROTOTEC, s katerimi lahko uporabnik več zbiralnikov, pa naj bodo ti prostostoječi ali vkopni, poveže v skupno enoto in s tem močno poveča količino deževnice ali pitne vode, ki jo lahko naenkrat shrani.

Obiščite spletno trgovino eMundia in si izberite standardni, samostoječi ali vkopni zbiralnik vode, ki vam bo pomagal na poti do bolj ekološkega načina življenja.