GORENJE Vgradna izvlečna teleskopska kuhinjska napa BHP923E13X

Blagovna znamka: Gorenje

Šifra izdelka: 514460

  • Razdeljena cena

Dobava: od 1 do 7 delovnih dni Dobavni rok predvidevamo glede na logistične podatke izdajnih skladišč ali na podlagi preteklih dobav tega izdelka. V primeru, da pri proizvajalcu zmanjka zaloge, se lahko dobavni rok podaljša.

229,90 € (cena z 22% DDV)

193,33 € (cena z 22% DDV)

Vaš prihranek: 36,57 € (16%)

ali
6x 32,82 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
12x 16,70 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
18x 11,32 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
Nagradne točke Z nakupom tega izdelka boste pridobili 193 točk (1,29 €).

Aparat mora biti pripravljen za prevzem na prostem (pred vhodom v hišo ali blok). V nasprotnem primeru aparata ne bodo prevzeli. Prosim, da se držite varnostnih ukrepov in zagotovite varno delo poštnih delavcev.

  • Pomoč pri nakupu
    059 375 180

Opis


Šifra: 514460
Način postavitve: Vgradna izvlečna kuhinjska napa
Nastavitev upravljanja: Gumb za upravljanje
Maksimalni nivo hrupa: 68 dB
Maximalni pretok zraka pri odzračevalnem načinu delovanja: 647 m³/h
Energijski razred: B
Blagovna znamka: Gorenje
Linija: Essential Line
Mere (Š×V×G): 90 × 31 × 30,5 cm

Način postavitve: Vgradna izvlečna kuhinjska napa
Način delovanja: Obtočna ali odzračevalna
Energijski razred: B
Material ohišja/dekorativnega dimnika: nerjavno jeklo in lakirana pločevina
Barva ohišja/dekorativnega dimnika: nerjavno jeklo

Učinkovitost

Razred svetlobnega izkoristka: A
Razred učinkovitosti filtriranja maščob: A
Razred učinkovitosti pretoka zraka: B
Maximalni pretok zraka pri odzračevalnem načinu delovanja: 647 m³/h
Maximalni pretok zraka pri obtočnem delovanju: 499 m³/h
Premer odvodne cevi: 15 cm

Zmogljivost ventilatorja pri odzračevalnem načinu delovanja

1. stopnja: 250 m³/h
2. stopnja: 433 m³/h
3. stopnja: 647 m³/h

Upravljanje

Način upravljanja: Mehansko upravljanje
Nastavitev upravljanja: Gumb za upravljanje
Število stopenj hitrosti delovanja: 3

Značilnosti

Pločevina odporna na prstne odtise: Pločevina odporna na prstne odtise
Osvetlitev: LED
Nastavitev osvetlitve: Vklopno izklopno stikalo osvetlitve
Število svetil: 2
Moč svetil: 6 W

Oprema

Material filtra: Pralni aluminij s poliuretansko peno
Koda oglenega filtra (opcijsko kot dodatni nakup): 688572
Vrsta motorja: Kondenzatorski motor
Število motorjev: 1
Loputa za nepovratni pretok zraka: 150 mm

Tehnični podatki

Maksimalni nivo hrupa: 68 dB
Višina: 310 mm
Letna poraba energije: 66,4 kWh
Mere (Š×V×G): 90 × 31 × 30,5 cm
Mere embaliranega izdelka (Š×V×G): 100 × 37 × 37 cm
Neto teža: 14,2 kg
Bruto teža: 16,2 kg
Priključna moč: 246 W
Nazivni tok varovalke: 10 A
Šifra: 514460
EAN koda: 3838942072222

Filtri: Edinstveni filtri za maščobo so izboljšani z dodatkom posebne pene, ki izloči do 98 % vseh mastnih delcev in drugih nečistoč.
TouchFree prevleka: Vse površine iz nerjavnega jekla so prevlečene z posebno TouchFree prevleko, ki preprečuje vidnost prstnih odtisov, zaradi česar so površine vedno svetleče, čiščenje aparatov pa enostavnejše.
LED osvetlitev: Novejši modeli nap z LED osvetlitvijo omogočajo še boljšo preglednost nad kuhališčem in njegovo okolico. Vgrajene diode LED so posebno ekonomične, v primerjavi z ostalimi zagotavljajo boljšo osvetlitev z minimalno porabo energije, svetlobo, bližjo naravni svetlobi, hkrati pa je njihova življenjska doba tudi do trikrat daljša. Tako ustrezno postavljene nape z LED osvetlitvijo predstavljajo pomemben estetski in hkrati funkcionalen element kuhinje.
Obtočna napa: Obtočna napa prestreže zrak, nasičen s paro in vonjavami, ter ga prečiščenega vrne v prostor. Če možnosti nameščanja odvodne cevi nimate, je dobra alternativa izbira obtočne nape. Taka napa vsesava zrak skozi ogleni filter, kjer iz njega odstrani vse vonjave in paro, potem pa ga prečiščenega vrača nazaj v prostor. Obtočne kuhinjske nape so enostavne za montažo in se ponavadi uporabljajo v stanovanjskih blokih, kjer je nameščanje cevi za neposredno odvajanje zraka na prosto oteženo. Ogleni filter je treba zamenjati enkrat do dvakrat letno, odvisno od tega, kako pogosto je kuhinjska napa v uporabi.
Hrupnost: Odkar v modernih stanovanjih kuhinja predstavlja nov osrednji prostor, več pozornosti posvečamo ravni hrupa, ki ga povzroča delovanje kuhinjske nape. Ker so v zadnjih letih kuhinjske nape postale precej zmogljivejše, tudi v Gorenju pri tovrstnih aparatih vse pogosteje uporabljamo materiale za zvočno izolacijo. K zmanjšanju hrupnosti kuhinjske nape pa lahko pripomorete tudi sami: • Namesto prožnih, rebrastih cevi raje uporabite okrogle, gladke cevi. • Pretok zraka skozi neravno notranjost prožne cevi namreč povzroča večji hrup. • Priporočenega premera cevi se držite skozi celoten odzračevalni sistem. • Cevi lahko izolirate, s čimer zmanjšate tudi možnost nabiranja kondenzata na njih. Nivo hrupa se izraža v decibelih (dB). Povprečen hrup nape je 55 dB.
Nekaj uporabnih nasvetov: • Ne pozabite vklopiti kuhinjske nape, še preden začnete kuhati. Tako boste povečali njeno zmogljivost. • Kuhinjsko napo pustite prižgano še 10 do 15 minut po končanem kuhanju, zato da iz zraka odstranite še zanje sledi vonjav, ki so nastale pri kuhi. • Kadar uporabljate napo, ne odpirajte okna v kuhinji, ker s tem motite pravilen pretok zraka in izničite podtlak. • Za najboljše rezultate izberite kuhinjsko napo, ki je vsaj tako široka kot vaše kuhališče.
Zmogljivost: Kako zmogljiva naj bo nova kuhinjska napa? Odločitev je precej odvisna od velikosti kuhinje, za katero je namenjena. Na splošno velja, da mora napa zrak v prostoru zamenjati deset- do dvajsetkrat v eni uri. V 4 x 4 m veliki kuhinji z 2,5 m visokim stropom, denimo, to pomeni približno 400–800 m3 zraka na uro. Ker se pri uporabi kuhinjske nape ni mogoče izogniti malenkostnim izgubam pritiska, je zelo pomembno pri tem upoštevati naslednja pravila: • vedno se je treba držati priporočenega premera odvodne cevi (Ø), ki je naveden na sami na cevi; • kjer je mogoče, je priporočljivo uporabiti gladke cevi, da se zmanjša upor zraka; • napeljava naj bo čim krajša in s čimmanj zavoji. • Izogibajte se ostrim spremembam smeri in raje napeljite cev v rahlih zavojih, ker bo tako zrak laže prehajal skoznjo, pa tudi izguba pritiska bo manjša.


Vgradna skica
Navodila za uporabo
Energijska nalepka
Informacijski list

Dodatne informacije

Blagovna znamka Gorenje
EAN 3838942072222
Teža (kg) 16.2000
Garancija 5 let
Energijski razred B
Velikost 90 × 31 × 30,5 cm
Letna poraba energije 66,4 kWh
Pretok zraka 647 m³/h
Višina (mm) 310 mm
Vrsta motorja Kondenzatorski motor

Ocene

Napisali boste oceno za: GORENJE Vgradna izvlečna teleskopska kuhinjska napa BHP923E13X

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena