Swipe to the left

Bela tehnika za vsako gospodinjstvo

Napisal: Damijan 3 leto/e nazaj

V spletni trgovini e-Mundia.si vam nudimo na izbiro več vrst bele tehnike

 

GOSPODINJSKI APARATIgospodinjski aparati

MALI GOSPODINJSKI APARATImali gospodinjski aparatiKORITA IN KUHINJSKE ARMATUREkorita in kuhinjske armature

V vsakem gospodinjstvu se vsaj enkrat srečamo z izbiro ali menjavo bele tehnike, s katero bomo opremili našo kuhinjo ter ostale prostore, da bodo kar najbolj funkcionalni. V naši spletni trgovini si oglejte veliko ponudbo malih in velikih gospodinjskih aparatov ter izberite tiste, ki jih potrebujete, ali pa vam bodo le močno olajšali življenje. Za vse informacije smo vam na voljo preko telefonske številke, veseli pa bomo tudi vašega obiska v eni izmed poslovalnic, kjer si lahko izdelke tudi osebno ogledate ali prevzamete. Preprosto pa jih lahko tudi naročite preko spleta, na dom pa jih boste prejeli v najkrajšem možnem času.

Na trgu je veliko proizvajalcev bele tehnike. V naši trgovini vam nudimo le naprave cenjenih in priznanih proizvajalcev po ugodnih cenah.

Kaj sploh je bela tehnika?

Aparati bele tehnike so najrazličnejši gospodinjski aparati – od manjših naprav za pripravo kave, kuhinjskih robotov in sesalnikov, pa do zamrzovalnikov, hladilnikov in pralnih strojev. Nekateri so nepogrešljivi v čisto vsakem gospodinjstvu, drugi pa sicer niso nujni, vendar nam olajšajo življenje ter ga naredijo še bolj udobnega. V naši ponudbi se nahajajo tudi pomivalna korita ter kuhinjske armature, ki so prav tako sestavni del čisto vsake kuhinje. Omogočajo nam splakovanje, pomivanje posode ter točenje vode za kuhanje.

Bela tehnika običajno sestavlja velik del naše kuhinje. Štedilniki, kuhalne plošče ter različne pečice nam omogočajo vsakodnevno pripravo slastne hrane, hladilniki in zamrzovalniki pa nam bela tehnikapomagajo pri njenem shranjevanju, da je vedno na voljo, kadar jo potrebujemo. Z namestitvijo kuhinjske nape nad štedilnik, bomo omogočili boljši pretok zraka v našem stanovanju ter preprečili širjenje vonjav po hrani, ki se v nasprotnem primeru zelo hitro razširi. Za pripravo hrane je potrebna tudi kakovostna posoda ter najrazličnejši kuhinjski pripomočki. Z uporabo vakuumskega aparata lahko našim živilom še dodatno podaljšamo rok trajanja. Da bo vsako jutro zadišalo po kavi, si oglejte tudi pestro izbiro kavnih avtomatov, s katerimi bo jutranja (pa tudi popoldanska) kava vedno odličnega okusa.

Glede na vaše potrebe in želje, se lahko odločite za gospodinjske aparate z različnimi funkcijami, izberete pa lahko tudi takšne, ki se bodo vizualno skladali s preostalimi elementi v prostoru. Izbirate lahko med kuhalnimi ploščami z indukcijskimi, steklokeramičnimi, klasičnimi električnimi ali plinskimi kuhališči ter vgradnimi pečicami z različnimi funkcijami. V naši ponudbi boste našli tudi različne prostostoječe štedilnike.

Pri izbiri hladilnika in zamrzovalnika upoštevajte število članov v gospodinjstvu, saj boste tako najlažje določili potrebno prostornino, ki bo hkrati omogočila shranjevanje vseh živil, ki jih potrebujete. Na drugi strani bo tudi preprečila dodatne stroške, ki bi se lahko pojavili ob nakupu predimenzioniranega aparata. Glede na vaše želje se lahko odločite za vgradni hladilnik ali zamrzovalnik, ki se bo zlil z okolico, ali pa samostoječega, ki ga boste lahko postavili praktično kamorkoli. Pri postavitvi bodite pozorni na temperaturno cono, v kateri bo vaša naprava najbolj optimalno delovala. Za kar najbolj vsestransko uporabo lahko izberete hladilnik z vgrajenim zamrzovalnikom. Največji ameriški hladilnik pa bo zadovoljil čisto vse potrebe po shranjevanju živil ter elektronskem upravljanju z mnogimi dodatnimi funkcijami, kot sta ledomat ali dozirnik mrzle vode.

  • Bela tehnika za pranje in sušenje perila

Pralni stroji nam omogočajo, da čas, ki bi ga porabili za zamudno ročno pranje perila, raje porabimo za sproščanje, nakup sušilnega stroja pa nam prihrani tudi obešanje (ter v večini primerov tudi likanje) sveže opranega perila.

Pralni stroji se običajno polnijo s sprednje strani, lahko pa izberete tudi takšnega z zgornjim polnjenjem. Slednji so primerni za zelo majhne kopalnice, kjer namestitev običajnega stroja ni mogoča. Običajno so navadni stroji visoki okoli 80 centimetrov in široki 60 centimetrov. Pri izbiri pralnega stroja bodite pozorni na število vrtljajev ožemanja – višji kot so vrtljaji, bolj bo perilo suho, posledično pa se bo manj časa sušilo. Priročno je tudi, da ima pralni stroj LCD zaslon, varovanje dotočne cevi pred izlitjem ter invertni motor za tiho delovanje naprave.

Čeprav sušilnega stroja ne uporabljajo vsa gospodinjstva, saj lahko perilo sušimo tudi zastonj v kopalnici ali na balkonu, pa nam ta naprava zagotovo močno olajša delo. Perilo, ki ga sušimo na soncu bo sčasoma obledelo, po končanem sušenju pa lahko ima tudi slab vonj. Oblačila se pogosto raztegnejo ter hitro obrabijo, potrebno pa jih je tudi likati. Z nakupom sušilnega stroja vse to odpade. Odločite se lahko tudi za nakup vsestranskega pralno-sušilnega stroja, ki združuje pranje in sušenje v eni sami napravi.

Bela tehnika in raba energije

Skoraj vsa sodobna bela tehnika (predvsem večji gospodinjski aparati) je označena z energijsko nalepko, na kateri so navedeni podatki o rabi električne energije, letni porabi naprave ter hrupnosti aparata. Z nakupom naprave energijskega razreda A boste zagotovo prihranili kar nekaj stroškov, obenem pa prispevali tudi k ekologiji vsakdanjega življenja. Seveda pa lahko veliko naredite tudi z racionalno ter varčno rabo različnih energentov ter samih aparatov. Poleg izbora energetsko varčnih naprav v kuhinji preverite tudi svoje kuharske razvade – pri peki v pečici pecite več pladnjev naenkrat, prižgite pa jo šele ko jo resnično potrebujete.

Pri uporabi likalnika, perilo sortirajte glede na tip blaga, saj boste tako prihranili čas ter energijo. Likalniki na paro likajo hitreje in boljše, zato je dobro izbrati tovrsten tip naprave. Bela tehnika za pranje in sušenje perila naj bo izbrana preudarno, v njej pa vedno perite ali sušite optimalne kapacitete, ki jih proizvajalec priporoča (ne perite majhnih količin perila). Za pranje posode raje izberite pomivalni stroj, če pa posodo perete ročno, si vodo natočite v za to namenjeno posodo.

Pri uporabi aparatov bele tehnike vedno upoštevajte navodila proizvajalca, saj bodo le tako delovali optimalno.

 

#bela tehnika Objavljeno v: Članki