Voda ne teče? Vašo težavo bo hitro odpravil eMundiin hidrofor

08.15.16. #Članki
Hidrofor

Najsi bo to zaradi lokacije, na kateri je postavljena vaša stanovanjska hiša ali zaradi njene same izgradnje – včasih se zgodi, da voda, ki jo vsak dan nujno potrebujemo, da lahko z njo kuhamo ali se umijemo, enostavno ne premore dovolj moči, da bi lahko sama od sebe stekla tja, kamor bi morala steči. V tem primeru ne moremo brez naprave, ki bi vodi dala moč, da doseže tudi tista sicer najbolj nedostopna mesta. Ta naprava, ki jo lahko dobite tudi v spletni trgovini eMundia, se imenuje hidrofor črpalka.


Hidrofor črpalka je izvrstna naprava, če se soočate s prenizkim vodnim tlakom – v svojem bistvu je namreč ustvarjena, da vzdržuje tlak pitne vode, ko je ta tlak premajhen, da bi lahko voda iz rezervoarja, ki se nahaja nekje nizko, stekla na višjo lego. Tako vam lahko naprava, na primer, pomaga načrpati vodo iz kletnega rezervoarja v tuš v drugem nadstropju vaše hiše.

Hidroforji imajo zelo zanimiv način delovanja – delujejo namreč principu kroženja. To pomeni, da črpalka, ko črpa vodo, to pošilja v raztezno posodo. Tam je zrak, ki pa ima zaradi dovajanja vode čedalje manj prostora, zato se stiska. Tlak v posodi se posledično konstantno povečuje. Ko je tlak dovolj visok, se tlačno stikalo izklopi. Pritisk v posodi je še vedno visok, a ga konstantno zmanjšujemo s tem, ko odpiramo pipo in iz posode izteka voda. Ko se tlak v posodi spusti do določene mere, se tlačno stikalo ponovno vklopi. hidroforTa postopek se nato ponavlja, dokler naprava deluje – tlačno stikalo se izklopi, pritisk pade, stikalo se ponovno vklopi in pritisk začne znova naraščati. Tlačno stikalo se izklopi, pritisk pade …

Ali resnično ne morem brez hidroforja?

Načeloma lahko vodo iz nižje ležečij lokacij na višje ležeče črpalke resda brez večjih težav črpate tudi zgolj s pomočjo črpalke – temu so te vendarle tudi namenjene.

Vendar lahko pri tem pride tudi to težav. V primeru, da za črpanje vode uporabljate le črpalko, se bo ta zagnala vsakokrat, ko boste odprli pipo, to prepogosto zaganjanje pa bo po nepotrebnem obremenjevalo črpalko in s tem močno skrajšalo njeno življenjsko dobo. Hidroforji to prepogosto zaganjanje črpalke preprečujejo s tem, da tlačno stikalo izklopi črpalko, ko se raztezna posoda napolni z vodo in se tlak poveča. Nato pa jo, ko se tlak spusti, ponovno vklopi.

Naprava pa ne bo zaščitila le črpalke za vodo, temveč tudi cevi, po katerih potuje voda v vaši hiši. Zaradi tlačnih sunkov so namreč te v nevarnosti, da se potrgajo. Ko se bo črpalka zagnala ali ustavila, bo ob pomoči hidroforja ta tlačni sunek precej manjši in cevi bodo varne pred trganjem.

Hidrofor črpalka ali hidropak?

Nepoznavanje razlike med hidroforjem in hidropakom lahko povzroči precej veliko zmedo pri izbiri primerne naprave. Naj vam razjasnimo zadevo:

Hidrofor in hidropak se v svoji temeljni funkciji pravzaprav ne razlikujeta – obe sta namreč namenjeni temu, da vodo iz nižje ležečih položajev spravita na višje ležeče. Razlika je predvsem v tem, kako to počneta. Hidrofor črpalka ima rezervoar, ki se počasi polni z vodo, nato pa vodo ustvarjeni zračni tlak potiska v cevi, dokler toliko ne pade, da se mora posoda zopet napolniti. Hidropak je bolj podoben pretočni črpalki. Medtem ko hidroforji svojo funkcijo nemoteno opravljajo tudi, ko ni elektrike, boste ob uporabi hidropaka ob morebitnih izpadih električne energije na višjih legah izgubili tudi dostop do vode.

Nekdaj so se ljudje raje kot za hidroforje odločali za hidropake, saj so bili ti v svojem delovanju precej tišji kot hidroforji. Dandanes so hidroforji na tržišču že tako tihi, da so postali mnogo popularnejši kot hidropaki.

Zdaj še cenejši!

Kvaliteta in pestra izbira pa nista edino, zaradi česar se nakupovanje v spletni trgovini eMundia izplača. Nekatere izdelke vam za nekaj časa ponujamo po znižani ceni – nekateri hidroforji so tako tudi do 19 odstotkov cenejši. K vam domov bodo prišli v roku nekaj dni – za vse artikle, ki jih imamo na zalogi, vam namreč ponujamo izredno hitro dostavo, tako da boste lahko izdelek v roku dveh tednov po naročilu že montirali in začeli z uporabo.

Hidroforji na spletu in v trgovini

Trgovina eMundia ne obstaja le na spletu. Imamo namreč tudi tri fizične poslovalnice, ki se nahajajo v Ajdovščini, Grosupljem in v Novi Gorici. Na tehdveh lokacijah lahko prevzamete blago, ki ste ga naročili v spletni trgovini, lahko pa se tudi sprehodite med našimi policami in si izdelke pobliže ogledate, se jih dotaknete in jih preizkusite, preden se odločite za nakup.

Hidrofor črpalka visoke kakovosti se dobi v spletno trgovini eMundia ali kateri od naših fizičnih poslovalnic. Pričakujemo vas.

Poglejte ponudbo hidroforjev na eMundia.si