Hladilniki za vsak dom

07.08.16. #Članki
Hladilniki

Hladilne naprave so zagotovo eden izmed nepogrešljivih kosov bele tehnike, ki se nahajajo v prav vsakem gospodinjstvu. Omogočajo nam shranjevanje živil, ki bi se v nasprotnem primeru hitro pokvarila.  Sodobna hladilna tehnologija nam omogoča ohranjanje svežine živil, obenem pa tudi enostavno vzdrževanje in mnogo naprednih funkcij. Sodobni hladilniki so tudi izjemno varčni z energijo, kar je še posebej pomembno, saj so na električno omrežje priključeni ves čas.


V spletni trgovini e-Mundia.si vam na izbiro ponujamo več vrst hladilnikov:

 

SAMOSTOJNI HLADILNIKI

samostojni hladilniki

HLADILNIKI Z ZAMRZOVALNIKOM

hladilniki z zamrzovalnikom

AMERIŠKI HLADILNIKI

ameriški hladilniki

VGRADNI HLADILNIKI

vgradni hladilniki

Potrebujete novo hladilno napravo? Je vaša stara že dotrajana, hkrati pa porablja preveč energije? V trgovini Emundia smo za vas pripravili široko paleto različnih hladilnikov cenjenih proizvajalcev. Oglejte si našo ponudbo samostoječih, vgradnih in ameriških hladilnikov ter kombiniranih hladilnikov, ki imajo na zgornji ali spodnji strani nameščen tudi zamrzovalni del. V primeru dodatnih vprašanj v zvezi z našimi izdelki ali storitvami, pa vam bomo z veseljem odgovorili nanje preko telefona. Dobrodošli ste tudi v naših poslovalnicah, kjer se lahko dogovorite za ogled izdelka. Tam ga lahko tudi prevzamete. Če se odločite za naročilo preko spleta, vam ga bomo preprosto dostavili na dom v najkrajšem možnem času. Skupaj z mnogimi izdelki vam ponujamo tudi brezplačno dostavo, zato svoj hladilnik naročite že danes!

Kakšen hladilnik izbrati?

Ker poznamo več vrst hladilnikov, je dobro, da jih znamo med seboj razlikovati, ter nato izbrati tistega, ki bo resnično odgovarjal vsem našim željam.

hladilnikiHladilne naprave se med seboj razlikujejo glede na prostornino, dimenzije, tip, energijski razred ter različne hladilne funkcije, ki jih nudi uporabniku.

Prostornina hladilnika je pomemben podatek, saj nam omogoča nakup naprave, ki bo optimalno ustrezala našim potrebam. Nakup predimenzioniranega hladilnika namreč povzroči nepotrebne dodatne stroške, nakup premajhnega pa nam ne omogoča dovolj velike shranjevalne kapacitete. Običajno za dvočlansko gospodinjstvo zadostuje približno 100-120 litrov prostornine. Dimenzije so seveda pomembne, da bomo vedeli, če se bo izbrana naprava v namenski prostor sploh prilagajala.

Kot že rečeno, razlikujemo med več tipi hladilnikov – poznamo vgradne ter prostostoječe hladilnike, izbiramo pa lahko tudi med kombiniranimi ter velikimi hladilniki z deljenimi vrati (ameriški hladilniki). Vgradne lahko vgradite v element, ter jih na ta način prilagodite ter vključite k izgledu celotne kuhinje. Prostostoječe pa preprosto postavite na želeno mesto in jih priključite na električno omrežje. Kombinirani hladilniki so še posebej primerni za tiste, ki ne potrebujete dveh ločenih naprav. Običajno je zamrzovalni del kombiniranih naprav manjši od hladilnega, ni pa nujno. Naprave z deljenimi vrati imajo oba dela enako velika, ponujajo pa še mnogo dodatnih funkcij.

Pri nakupu kakršnekoli hladilne naprave bodite pozorni tudi na njen klimatski razred. Le-ta nam pove pri kakšni temperaturi okolice bo naprava delovala optimalno (ter porabljala najmanj energije).

Priporočljive sodobne funkcije hladilnika

Ker se tehnologija konstantno razvija, se sodobni hladilniki precej razlikujejo od tistih starejših, ki jih še vedno uporablja mnogo slovenskih gospodinjstev. Klasični ter ameriški hladilniki so danes veliko bolj varčni, funkcionalni ter enostavni za uporabo. Tehnologija NO FROST omogoča kroženje zraka po napravi, ter tako preprečuje nabiranje ledu v notranjosti naprave.

Nulta cona nam omogoča shranjevanje občutljivih živil, saj bodo tako dlje ostala sveža. Nulto območje hladilnika ima temperaturo blizu 0°celzija, omogoča pa nam shranjevanje svežega mesa, rib, salam ter mlečnih izdelkov, ki se drugače radi hitro pokvarijo. Nekateri sodobni hladilniki imajo tudi LCD zaslon, na katerem se nam izpisujejo pomembne informacije o stanju naprave. Elektronsko upravljanje nam omogoča izjemno natančno reguliranje temperature, s čimer lahko preprečimo večja in škodljiva temperaturna nihanja.

Nekatere naprave odlikuje tudi antibakterijska notranjost. To so obloge, izdelane iz anorganskih spojin, ki ustvarjajo učinkovito zaščito pred razvojem mikroorganizmov.

Kdaj izbrati ameriški hladilnik?

Ameriški hladilniki so naprave z velikim hladilnim in zamrzovalnim delom, ki sta skoraj popolnoma enakovredna. Izberemo lahko tudi takšnega brez zamrzovalne enote. Izdelani so v ameriškem slogu, primerni predvsem za tiste, ki imajo velike potrebe po dodatnem prostoru za shranjevanje ter hlajenje živil. Ameriški hladilnik bo odlična izbira za uporabo v večjih gospodinjstvih, saj omogoča napredno ter uporabno tehnologijo hlajenja, ki bo olajšala shranjevanje (tudi zelo velikih količin) najrazličnejših živil.

Nekateri modeli imajo tudi možnost priklopa vode, kar nam omogoča sveži dotok ledeno hladne vode za pitje ter izdelavo ledenih kock. Poleg ledomata nam ameriški hladilniki običajno nudijo tudi druge funkcije, kot so avtomatsko odtaljevanje, filtracija vode, nastavljive police in predali, opozorilni indikator ter led osvetljava notranjosti.

Nasveti za vzdrževanje naše hladilne naprave

Tako kot vse ostale naprave, ki so pogosto v stiku s hrano, je potrebno tudi naš hladilnik redno vzdrževati oz. čistiti. Pred čiščenjem ga je potrebno izklopiti, predhodno pa izprazniti predale in police, ter živila shraniti v primerno hladnem prostoru. Notranjost očistite z mlačno vodo in kančkom detergenta, gumijasto tesnilo na vratih pa očistite le z vodo. Nato ga tudi temeljito obrišite. Seveda pa ne pozabite niti na zunanjost ter zadnjo ploskev hladilnika.

Tudi hladilnike z NO FROST tehnologijo je potrebno redno čistiti, ni pa jih potrebno predhodno odtaljevati ter čistiti ledenih oblog.

Želite zmanjšati porabo energije?

Ker je raba energije odvisna predvsem od modela ter starosti naprave, je ključnega pomena, da izberete takšno, ki bo energetsko učinkovita. Pozorni bodite na energijski razred, ki je označen na energijski nalepki. Na njej boste našli tudi ostale podatke o proizvajalcu, modelu ter glasnosti delovanja naprave. Pozorni bodite tudi na sodobne funkcije samodejnega odtaljevanja ledu ter avtomatskimi opozorili, da so vrata hladilnika predolgo odprta. Le-te nam lahko namreč dodatno pomagajo pri varčevanju z energijo. Pazljivi bodite tudi na postavitev hladilnika, oddaljite ga od virov toplotne energije ter poskrbite za redno čiščenje. Vrata naprava naj bodo odprta čim manj časa, tesnilo vrat pa čisto. Poskrbite tudi za optimalno nastavitev temperature, ki običajno znaša od 2,5° do 4,5° celzija.

Hladilnik napolnite optimalno, torej ne preveč in ne premalo. Prevelika napolnjenost lahko namreč onemogoči kroženje zraka.