Izberite svoj sanjski televizor na obroke

04.12.21.
Televizor na obroke

Brez televizorja ni sodobnega stanovanja. Ponekod imamo tudi dva televizorja ali več v različnih prostorih po hiši, gotovo pa bomo vsaj v dnevni sobi našli velik zaslon, na katerem lahko sproščeno spremljamo svoje priljubljene TV vsebine. Ta oprema ima velik vpliv na kakovost bivanja in na izkušnjo pri sproščujočih prostočasnih aktivnostih, zato je vsekakor pametno izbrati dobro napravo, ki bo kot nalašč za to pomembno nalogo.

Napredni televizorji prepričajo z različnimi odlikami. Pogosto smo pozorni predvsem na velikost oziroma diagonalo, a to je seveda le ena izmed lastnosti, ki vplivajo na izkušnjo uporabnika. Pogosto je še veliko bolj pomembno, da zagotovimo druge odlike televizorja, predvsem visoko ločljivost. Sodobni televizorji so izjemno zmogljivi in ponujajo širok nabor uporabnih funkcionalnosti – seveda pa to pomeni, da so tudi precej dragi. Ker gre za tako rekoč nujno opremo vsakega sodobnega stanovanja, se stroškom težko izognemo, lahko pa finančno breme močno olajšamo, televizor je namreč možno kupiti na obroke!

Cene sodobnih televizorjev

Cenovni razpon sodobnih televizorjev je izredno širok. Nizkocenovni izdelki zahtevajo le kakšnih sto ali dvesto evrov investicije, v višjem rangu pa cena hitro preseže tisočaka in sega tudi do 3000 ali 4000 evrov. Večina kupcev seveda posega po srednjem cenovnem razredu, kjer že najdemo širok spekter ponudbe. Za okoli 500 ali 600 evrov je možno dobiti kvalitetne televizorje z veliko diagonalo in visoko ločljivostjo. Tako je že zadoščeno osnovnim zahtevam običajnih uporabnikov, ne da bi se morali ozirati po veliko dražjih izdelkih.

V višjem rangu bodo televizorje izbirali tisti, ki imajo v mislih kakšne posebne namene. Napredni televizorji so vsestranski multimedijski predvajalniki, dobro se povezujejo z različnimi opcijami ozvočenja, pogosto imajo tudi pametne operacijske sisteme, ki nudijo dostop do spleta in na ta način odpirajo še neštete druge možnosti. Razlike pa so tudi v samem zaslonu, pričakujemo lahko visoko ločljivost in veliko površino, kakovostno reprodukcijo barv, globoke kontraste … Tudi detajli lahko v končni fazi naredijo veliko razliko, zato je pogosto povsem upravičen nakup televizorja iz višjega cenovnega razreda. Navsezadnje gre za opremo, ki jo bomo uporabljali praktično vsakodnevno, cena je upravičena z odlično izkušnjo in dolgo življenjsko dobo.

Možnost nakupa na obroke izbiro le še olajša. Res je sicer, da je ponudba zelo široka, pozorni pa moramo biti na mnoge ključne lastnosti in podrobnosti pri vsakem modelu posebej. A z možnostjo enostavnega nakupa na obroke se izognemo vsaj premisleku o ceni, ki lahko oteži sklepanje dobrih odločitev pri nakupu televizorja.

Široka ponudba televizorjev

Televizor seveda izbiramo na podlagi lastnih zahtev in pričakovanj. Nekateri cenijo predvsem veliko površino, drugim je ključen pametni operacijski sistem z brezžično povezavo. Naprednejši modeli se ponašajo z OLED zasloni z vrhunsko barvno reprodukcijo, načeloma imajo tudi boljše ozvočenje. Pozorni smo na možnost povezave z drugimi napravami, predvsem z računalniki, USB napravami in raznimi predvajalniki. V višjem rangu lahko vedno pričakujemo tudi kakšne bombončke, recimo LED osvetlitev ambienta. Ne pozabimo še na različne energijske razrede, možnost namestitve na stenski nosilec, navsezadnje tudi na težo in fizične dimenzije televizorja.