Kaj je GROHE Smart Control in zakaj ga potrebujete?

07.16.20.
Grohe smart control

Nemško podjetje in blagovna znamka GROHE je na svetovnem tržišču vodilni ponudnik sanitarne opreme, ki jo odlikujejo številne inovacije in nadpovprečni oblikovalski dizajni. V izdelkih je združena dovršena tehnologija, kakovost materialov, oblikovalski presežki in trajnost uporabe. Sanitarna oprema dosega visoke standarde kakovosti, ki so posledica visoko preciznega proizvodnega inženiringa.

Med njihove inovacije štejemo tudi elegantni GROHE Smart Control sistem, ki vam s preprostim poteznim obračanjem kontrolne plošče nudi popoln nadzor nad prhanjem. Raven in racionalen dizajn kontrolne plošče nudi natančen nadzor, prav tako pa ga lahko enostavno očistite. Pametni sistem lahko kombinirate z GROHE tuš seti, ki vključujejo naglavno prho ter tuš cev in ročko. Pokrivne plošče so na voljo v kvadratni in okrogli obliki ter v različnih zaključkih, kot je krom belo akrilno steklo.

Namestitev tehnologije in kontrolne plošče

GROHE Smart Control sistem lahko uporabljate tako za tuš kot za kad. Instalacija s QuickFix sistemom omogoča hitro montažo kovinske kontrolne plošče na katerokoli steno, kjer je dotok vode. Strokovnjaki lahko sistem montirajo tako, da je na zunanji steni videti le kontrolno ploščo, vsa tehnologija pa je skrita v steni.

Na drugi strani pa se lahko odločite za kombinacijo, pri čemer se tehnologija poveže s cevmi za steno, termostat s kontrolno ploščo pa se nahaja na zunanji strani stene. Sistem je mogoče tudi upravljati na različne načine. Pri tem lahko operirate direktno s kontrolno ploščo Smart Control ali pa se odločite za običajno upravljanje tuš ročke. To pomeni, da lahko zadržite obstoječo tuš opremo.

Enostavno upravljanje s sistemom

S sistemom lahko enostavno upravljate. Dobro razvidne oznake na gumbih vam nudijo enostavno upravljanje in rokovanje s sistemom. Na armaturi oziroma kontrolni plošči le pritisnete gumb, zato da začne teči voda.

Nato gumb lahko obračate tako, da prilagodite želen curek vode. Curek vode lahko nastavite na eko, kar pomeni, da varčujete z vodo, ali pa na polni pretok. Sicer pa ima sistem vgrajeno GROHE EcoJoy tehnologijo, ki zmanjšuje porabo vode. Ko končate s tuširanjem, gumb ponovno pritisnete in ustavite dotok vode.

Užitek v tuširanju s pametnim sistemom

GROHE Smart Control sistem vam omogoča popoln nadzor na prhanjem, pri čemer lahko prilagodite številne funkcije za čim večji užitek. Izberite pretok vode, ki vam ustreza, ali pa dokupite še tuš set z GROHE naglavno prho in tuš ročko ter se sproščajte s funkcijo dežnega pršenja, ki je nadgrajena z večjimi kapljicami vode.

Poleg klasičnega pršnega vzorca lahko na kontrolni plošči nastavite tudi pršni vzorec, pri čemer voda iz naglavne prhe prihaja v takšnem loku, da lahko sprostite napete mišice in dodobra izperete šampon iz las. Sicer pa so silikonske šobe na kromirani prhi razporejene enakomerno.

Termostatska armatura s tremi ventili

Tehnologijo lahko nadgradite s kromirano GROHE termostatsko armaturo z več kot enim iztokom in tremi ventili. To vam omogoča nastavljanje temperature po vaši želji, kar lahko nastavljate na Smart Control kontrolni plošči. Termostat se namreč montira v steno in se priključi na vodne cevi.

Termostatska armatura poskrbi za to, da sistem v hipu omogoči želeno temperaturo in jo ves čas tuširanja tudi ohranja. To ji omogoča funkcija TurboStat, zaradi katere sistem hitro reagira na spremembo vodnega tlaka. V termostat je vgrajena tudi SafeStop varnostna funkcija, ki preprečuje opekline, saj omogoča temperaturo do 38 stopinj Celzija, pri čemer pa višino temperature lahko nastavite poljubno.