Kako izbrati pravi kotel?

10.08.18.
Kotel

Kotli na drva so druga opcija, ki jo lahko izberete, predstavljajo pa trenutno izredno varčen način ogrevanja, ki bo začetno investicijo upravičil že v parih letih. Slovenija je dežela lesa in drva so cenovno zelo ugodna, zato je nakup kotla na drva odlična izbira, izberete pa lahko kotle z nazivno močjo od 14 kW pa vse do 150 kW različnih priznanih blagovnih znamk kot so ABC, Atmos, Ferroli, Topling in drugih. Še zlasti EKO-CKB kotli na drva so praktični, saj omogočajo ogrevanje na drva, olje, pelete in plin, vgrajen pa imajo tudi inox bojler tople sanitarne vode, kar pa omogoča , da imate stalno toplo vodo, brez dodatnih posegov in investicij. Vsi kotli pa so narejeni iz najkvalitetnejših materialov, so enostavni za montažo in vgradno ter enostavni za uporabo. Primerni so za ogrevanje tako majhnih kot tudi velikih objektov, s profesionalnim pristopom strokovnjaka iz eMundie boste lahko poiskali najoptimalnejšo rešitev za vas. Malo višja investicija je uplinjevalni kotel, ki pa se vam bo v parih letih zagotovo povrnila in tudi obrestovala. Ti kotli so sodobnejši, opremljeni so z uplinjevalno komoro za nalaganje, opremljeni so tudi z ventilatorjem, ki ustvari ustrezen podtlak v kurišču in s tem se omogoči kvalitetnejše izgorevanje. Različni modeli imajo različne možnosti regulacije, nekateri so opremljeni z večjim številom keramičnih oblog in pri takšnih je izkoristek toplote še večji, na vseh pa so vgrajeni varnostni izmenjevalnikiza prisilno hlajenje. Tudi pri nakupu teh se lahko pozanimate za subvencijo eko sklada, saj so prijazni do okolja in omogočajo najvišji izkoristek toplotne energije. Kotel se ogreje v samo nekaj minutah, s pomočjo zakurilne lopute se drva vžgejo izredno hitro. Velik nalagalni prostor omogoča daljše presledke med dolaganjem drv, z digitalno regulacijo pa ga lahko povežete na svoj pametni telefon preko posebne aplikacije in si na ta način zagotovite topel dom že pred prihodom domov, kar pa je v današnjem sodobnem času izredno zaželena lastnost.

Električni kotli, oziroma električne naprave za ogrevanje so primerne za sodoben način ogrevanja manjših in večjih prostorov, opremljeni so z varnostnimi elementi ter popolnoma avtomatizirani. Lahko jih uvrstimo v kategorijo ekoloških naprav, imajo pa tudi zelo dolgo življenjsko dobo ter majhne zahteve za vzdrževanje. Njihovo delovanje je tiho in avtomatsko, montaža je enostavna, primerne so za vse prostore, saj ne potrebujejo dimnika, kombinirajo pa se s sobnim termostatom.

Za ogrevalni sistem pa so zelo primerni tudi kotli na plin, vendar se pred nakupom pozanimajte, kaj vam nudi posamezen model. Pri ogrevanju prostorov in sanitarne vode vam bodo v podjetju eMundia izdelali načrt iz katerega bo razvidno, koliko vas bo samo ogrevanje dejansko stalo. Najoptimalnejša je izbira kotla z modulacijskim območjem 25 do 100 % nazivne moči, s takšno napravo boste pridobili varčno ter udobno ogrevanje. Prednost, ki jo imajo kotli na plin je tudi v tem, da jih lahko vgradite tudi v bivalne prostore, saj zavzamejo zelo malo prostora.

Če torej potrebujete nov ogrevalni sistem ali bi radi posodobili oziroma zamenjali obstoječega je veliko možnosti različnih kotlov in vsak ima svoje prednosti. Verjetno niste prepričani, kateri sistem bi bil najbolj primeren za vaše prostore, zato prepustite izbiro strokovnjaku, ki bo ocenil vaše možnosti, pričakovanja in vam kvalitetno svetoval o začetni investiciji, prihrankih in prostorskih možnostih ogrevanja. Ne glede na izbiro kotla vam bodo v podjetju eMundia ponudili brezplačen ogled vaših bivalnih ali poslovnih prostorov, vam svetovali najboljše opcije za vas ter vam tudi dostavili in zmontirali sistem, ki ga boste izbrali. Uplinjevalni kotel , kotel na drva ali pelete vam bodo zmontirali skupaj z zalogovnikom ter vam ponudili tudi vse ostale dodatke za kompleten sistem ogrevanja. Poleg strokovnega svetovanja in visoko kvalitetnih izdelkov pa vam nudijo tudi plačilo na obroke ter izenačijo ceno, če boste enak izdelek našli ceneje drugje. Imate torej 100% garancijo, do začetka prenove vas loči le še en klic !