Klimatske naprave – kako se odločiti za pravo?

06.12.19.
Klimatske naprave

Klimatska naprava je naprava, ki poleti pride še kako prav, saj pomaga pri tem, da vaš dom ostane hladen tudi, ko so zunanje temperature neznosno visoke. Na tržišču je mnogo klimatskih naprav in še več ponudnikov, ki te klimatske naprave prodajajo.

Najboljše klime dobite v spletni trgovini eMundia. Za kakršno koli pomoč smo vam na voljo tudi v poslovalnicah.

Klimatska naprava za varovanje zdravja

V zadnjih letih zaradi globalnega segrevanja temperature konstantno naraščajo, zato je dobra klimatska naprava ključnega pomena, ne le za vzdrževanje udobja. Tudi pri izogibanju zdravstvenim težavam vam včasih lahko pomaga le klima. Klima naprave blagodejno vplivajo predvsem na starejše osebe in majhne otroke, ki so še posebej dovzetni za težave z zdravjem, ki so povezani z visokimi temperaturami - na primer vročinska kap.

V spletni trgovini eMundia vam nudimo klimatske naprave različnih znamk, kot so LG, Panasonic, Daikin, Mitsubishi, Gorenje, AUX, Cooper & Hunter, Fujitsu, Hitachi, Inventor, Samsung, Tesla, Toshiba, Toyotomi, Viessmann in Vox. Pri nas lahko kupite najrazličnejše vrste klimatskih naprav, notranje in zunanje enote, prenosne enote in takšne, ki se namestijo na steno ali na strop. Na voljo so tudi različni dodatki, tako žični kot brezžični daljinski upravljalniki za vaše klimatske naprave.

KOMPETI KLIMATSKIH NAPRAV

kompleti klimatskih naprav

MULTISPLIT KLIMA NAPRAVE

multisplit

PRENOSNE KLIMATSKE NAPRAVE

prenosne klimatske naprave

DODATNA OPREMA ZA KLIME

dodatna oprema

Kakšna klima je najprimernejša zame?

Preden se odločite za nakup klimatske naprave, je treba dobro razmisliti, kakšna naprava bo najbolje ustrezala vašim željam in potrebam.

  • Za alergike

Če imate težave z alergijami, je ena izmed klimatskih naprav, ki si jih lahko izberete, naprava proizvajalca Toyotomi, model SATORI 2,5 KW WI-FI READY. Ta naprava ima poleg svojih ostalih funkcij tudi ionizator zraka, ki z aktivacijo negativnih ionov skrbi za čistejši zrak. Ima tudi funkcijo, ki zagotavlja odstranjevanje umazanije, prahu in vonjav, torej tudi mikroskopsko majhne delce. S tem nevtralizira neprijetne vonjave, bakterije, viruse in tudi alergene.

  • Za odličen spanec

Slabo spite? Potem izberite klima naprave, ki ob delovanju ne povzročajo hrupa. Prava izbira je Daikinova klima, model BOP RXB-FTXB20C, ki je tako tiha, da je še posebej primerna za spalnice. Nežen šepet lahnega vetriča in prijetne temperature vas bodo zazibali v miren spanec.

  • Za nepredvidene dogodke

Potrebujete klimo, ki bo sama poskrbela za vse? Klima Cooper & Hunter, model TXE - 3,5 KW INVERTER + WIFI R32, se po izpadu električne energije sama ponovno zažene (avtomatski ponovni zagon), zato vam za to ni potrebno več skrbeti. Omenjeni model je nadvse primeren tudi za ogrevanje, deluje tiho in ima petletno garancijo. Omogoča nadzor s pametnim telefonom in je cenovno zelo dostopen.

  • Najboljša tehnologija

Morda pa spadate med tiste, ki za nadzor delovanja vaših naprav radi uporabljate pametne naprave. V spletni trgovini eMundia poskrbimo tudi za takšne uporabnike. S pomočjo vmesnikov ali modulov, ki jih dobite pri nas, lahko svojo pametno napravo povežete tudi z aparatom, kot je klima. Naprave, kot so pametni telefoni, tablični računalniki in podobno, vam v kombinaciji z vmesnikom ali modulom tako omogočijo, da klimo upravljate kar preko Wi-Fi povezave.

Izpostavimo lahko tudi klimatsko napravo proizvajalca Mitsubishi, in sicer model AP35VG, ki nudi odlično razmerje med ceno in funkcijami. Vaše prostore hladi in ogreva, zanjo dobite tri leta garancije in porabi le malo električne energije.

Klimatske naprave ali toplotne črpalke?

klimatske naprave toplotne črpalke

Klima naprave ne smete zamenjevati s toplotnimi črpalkami, čeprav je njihova sestava popolnoma enaka. Gre namreč za napravi z ravno obratnima funkcijama. Če je glavna naloga klime, da prostor ohladi, ko je zunaj vroče, je glavna naloga toplotne črpalke, da prostor segreje, ko so zunanje temperature nizke. Toplotna črpalka tako deluje ravno obratno kot klima. Naprave, kot so toplotne črpalke in klime, so si torej po izgledu in sestavi sicer podobne, vendar se razlikujejo po funkciji, ki jo opravljajo.

Klimatska naprava ali ventilator?

Investicija, ki je potrebna za nakup kakršnega koli ventilatorja, celo bolj kakovostnega, je od investicije, potrebne, da kupite klimo, znatno nižja, vendar pa imajo tovrstne naprave tudi določene prednosti, na primer to, da jih je mogoče natančneje nastavljati, da je njihova življenjska doba mnogo daljša od življenjske dobe sodobnih ventilatorjev ter, da zrak v vašem stanovanju ohladijo bolj kot ventilator.

Se lahko ohladim tudi brez klime?

Klimatska naprava bo pomagala obvarovati vas in vaše bližnje pred neznosno poletno vročino, vendar je nima vsakdo. Pred visokimi temperaturami se lahko ubranite tudi brez uporabe klima naprave, bo pa to zahtevalo malce več dela, časa in iznajdljivosti. Kako?

  • Redno zračenje

Predvsem morate poskrbeti, da se prostor pravilno zrači. Tako ne boste le ohladili svojega stanovanja, temveč boste poskrbeli tudi, da bo zrak v vašem domu bolj kvaliteten. Čeprav se morda sliši kontraproduktivno, imejte skozi ves dan okno zaprto, rolete pa spuščene, da vroč zrak ne bo prihajal v vaše stanovanje. Ko se zvečer ohladi, za pol ure navzkrižno prezračite ves dom. V stanovanje boste tako spustili svež in hladen zrak. Postopek ponovite zjutraj, še preden sonce začne neusmiljeno pošiljati svoje žarke skozi vaša okna in tudi brez klimatske naprave bo vaš dom prijetno hladen.

  • Pijte veliko tekočine

Pijte hladne osvežilne pijače. V hladilnik postavite litrsko plastenko vode, v katero narežite malo limone in dodajte še nekaj listov mete. Po nekaj urah se bo voda navzela okusa limone in mete in nastala bo osvežilna pijača, ki vam bo pomagala ohranjati znosno telesno temperaturo. Vsakič, ko si pijačo iz plastenke nalijete v kozarec, dodajte še nekaj kock ledu.

  • Kdaj kuhati?

Kuhanje prestavite na tisti del dneva, ko se sonce že začne spuščati za obzorje. Čez dan je za kuhanje zapletenih toplih jedi zagotovo mnogo prevroče. Namesto kosila sebi in svojim bližnjim raje skuhajte toplo večerjo, za kosilo pa si privoščite okusno solato ali pa pojdite jest v restavracijo, kjer bodo hrano namesto vas pripravili drugi.

  • Lahka oblačila

Oblecite se v naravne materiale. Nosite le lahka in zračna oblačila, izdelana iz naravnih materialov. Na sintetiko za nekaj časa pozabite. Prav tako pa rjuhe iz sintetičnih materialov zamenjajte z bombažnimi.

S temi nasveti boste brez klime lažje preživeli še tako vroče poletje, vendar nič ni pri ohlajanju tako učinkovito kot prav klima. Naprave, ki hladijo vaše stanovanje, to namreč počnejo na podlagi profesionalnih standardov in tako pomagajo kar najbolje izkoristiti investicijo, ki jo prinese nakup.

Obiščite torej spletno trgovino eMundia ali eno od poslovalnic! Nobena klima ni tako učinkovita, kot je prav naša klima. Naprave, ki jih nudimo, vas bodo navdušile!

Nudimo vam tudi svetovanje, ugodno montažo in možnost financiranja na obroke!