Kopalniška oprema za čudovito kopalnico

07.09.16. #Članki
Kopalniška oprema


TUŠ KADI

TUŠ KABINE

KOPALNIŠKO POHIŠTVO

SPLAKOVALNIKI

Ali je vaša kopalniška oprema že dotrajana ter obrabljena? V trgovini Emundia našim kupcem z veseljem pomagamo poiskati pravo odločitev glede na njihov okus, potrebe in želje. V naši ponudbi boste našli vso opremo in pohištvoza vašo kopalnico. Oglejte si ponudbo tuš kadi in kabin, kopalniškega pohištva ter različnih splakovalnikov.Za vse dodatne informacije v zvezi z našimi izdelki in storitvami smo vam na voljo preko telefona in osebno, v naših poslovalnicah. Tam si lahko izdelke tudi ogledate ter jih prevzamete.

Čeprav je kopalnica običajno manjši prostor v našem stanovanju, to ne pomeni, da je ne moremo urediti v pravi center za razvajanje in nego. Naj bo majhna, velika, z oknom ali brez, naša kopalnica je lahko s pomočjo primerne kopalniške opreme vedno funkcionalna ter sproščujoča. V zadnjih letih so trendi na področju opreme kopalnic doživeli korenito preobrazbo. Enoličnost, ki je običajno vladala v kopalnicah, so nadomestile žive barve ter različne oblike, barve ter velikosti.

Nasveti za postavitev kopalniške opreme

Že med samim načrtovanjem kopalnice premislimo o vseh elementih, ki jih bomo potrebovali. Kopalniška oprema, ki je običajno nameščena v kopalnicah je WC školjka, umivalnik, vsaj ena

kopalniška omarica, ogledalo, tuš kabina ali kad ter pogosto tudi bide ali pisoar. V kopalnici se običajno nahajata tudi pralni ter sušilni stroj, pa tudi prostor za shranjevanje umazanega perila. V kopalnici se nahaja tudi radiator, najbolje cevni, na katerem lahko sušimo tudi brisače. Včasih se tam nahaja še bojler, ki ga lahko tudi skrijemo v omarico.

Umivalnika ne nameščajmo za vrata, saj se v veččlanskih gospodinjstvih večkrat zgodi, da si nekdo umiva zobe, medtem ko drugi vstopa. Ker se nad umivalnikom običajno nahaja ogledalo, je dobro, da je umivalnik osvetljen z naravno svetlobo (če je to seveda mogoče). Za umivalnikom pustimo vsaj 80 centimetrov prostora, razen če za njim stoji element, ki je nižji od njega.

WC školjka naj ne bo v središču pozornosti, idealno je, če je tovrsten prostor vsaj nekoliko ločen od preostalih elementov. Delno jo lahko zakrijemo s kadjo ali tušem, omislimo pa si lahko tudi premično pregrado (saj le-ta omogoča več zasebnosti).

Kopalniška oprema, kot sta tuš kabina ter kopalna kad, sta običajno del prostora, ki je visoko obložen s keramiko. Če bomo namestili oba elementa, je najlepše, če stojita drug ob drugem. Za lepši ter elegantnejši učinek ju lahko tudi oblečemo v keramiko.

Kako opremiti majhno kopalnico?

Kopalniška oprema, ki jo boste izbrali, mora biti najprej prilagojena velikosti prostora, v katerem se bo nahajala. Zagotovo je nesmiselno, da bo kopalniška oprema, ki jo boste izbrali, premajhna ali pa prevelika za sam prostor, ter bo zasedla premalo ali preveč prostora.

Če imate majhno kopalnico vam svetujemo izbor majhne, funkcionalne ter ekonomične opreme. Prostor, kjer bo nameščen umivalnik naj bo opremljen z kopalniško omarico z vgradnim umivalnikom, saj ni prostora za shranjevanje in organiziranje brisač ter ostalih pripomočkov za nego nikoli preveč. Nad njim lahko prav tako namestite omarico z ogledalom, namesto samostojnega ogledala. Priporočamo vam namestitev tuš kadi s tuš kabino, saj se lahko v tuš kadi natoči tudi nekaj vode. Namesto bane bo tuš kabina zagotovo boljša rešitev, saj zavzame manj prostora. Seveda v kopalnico spada tudi WC školjka, splakovalnik ter bide. Na trgu so dostopni tudi v krajših ali ožjih oblikah, da se bolj prilagajajo potrebam majhne kopalnice.

Ker se v kopalnici običajno nahajata tudi pralni in sušilni stroj za perilo, vam v tem primeru priporočamo nakup pralno-sušilnega stroja, ki zavzame manj prostora kot dva ločena stroja. Na stene kopalnice (nad pralni stroj, nad školjko itd.) lahko vedno namestite dodatne police, ki vam bodo služile kot dodatni odlagalni prostor.

Da bo vaša kopalnica udobna ter sproščujoča lahko dodate tudi dekorativne elemente, kot so pisane preproge ali rože na polici. Za lično shranjevanje in organizacijo pripomočkov na policah pa si lahko omislite še škatle različnih barv in velikosti.

Kopalniška oprema za velike kopalnice

Ker imajo večje kopalnice večjo prostornino, imamo pri opremi nekoliko večjo izbiro, saj nas dimenzije ne omejujejo. Za dovršen ter vizualno privlačen končni učinek, naj bo kopalniška oprema skladna, izdelana iz podobnih materialov ter skladnih barv. Prav tako lahko v njej namestite različne dekorativne elemente, ki bodo cel prostor še dodatno povezali.

Glede na potrebe ter število članov gospodinjstva, se lahko odločimo za enojni ali dvojni umivalnik in večje število kopalniških omaric, ki nam bodo omogočile ves potreben prostor za shranjevanje. Praktično je, da se pod ali nad umivalnikom nahajajo vsaj poličke, ki omogočajo shranjevanje nekaterih osnovnih potrebščin, ki jih uporabljamo vsakodnevno.

Poleg WC školjke, bideja ter tuš kadi s tuš kabino, se lahko odločimo tudi za vgradno kopalno kad, če nam to dopušča prostor. Če peremo večje količine perila večkrat tedensko, se nam izplača tudi nakup ločenega pralnega ter sušilnega stroja, saj bomo tako lahko sušili predhodno oprano perilo, med tem pa že ponovno uporabljali pralni stroj. Prostor za shranjevanje umazanega perila lahko lično skrijemo v za to namenjeno omarico.