Kopalniške pipe – katera je prava za vašo kopalnico?

04.24.20.
Kopalniške pipe

Pipe so element, na katerega včasih ob opremljanju naše kopalnice radi nekoliko pozabimo, a vendar ne moremo zanikati, da pomembno vplivajo na končen izgled prostora. Vse preveč ljudi se ob opremljanju ali prenavljanju kopalnic osredotoča zgolj na večje kose kopalniškega pohištva, kot so umivalniki in omarice, stranišča, kopalne kadi ali kabine za tuširanje, pozabljajo pa na podrobnosti, majhne detajle, ki dajo prostoru videz dokončanosti in napačna izbira lahko precej negativno vpliva na stil. V spletni trgovini eMundia si lahko ogledate pestro ponudbo kopalniških armatur in izberete pipo, ki ne bo le zadostovala vašim potrebam, temveč se bo hkrati tudi čudovito vizualno vklopila v prostor. Vabljeni k ogledu.

Seveda pa vsaka pipa ne sodi prav v vsako kopalnico. Kar nekaj kriterijev obstaja, po katerih presojamo, ali je posamezna pipa primerna za prostor, v katerega jo želimo namestiti in, konec koncev, ali predstavlja ustrezno izbiro za uporabnika. V spodnjih vrsticah naslavljamo štiri izmed najpomembnejših lastnosti, na kateri morate biti pozorni pri izbiri kopalniške pipe za v svojo kopalnico. To so uporabnost, slog, velikost in navsezadnje tudi cena.

kopalniške pipeBodite pozorni na to, da bodo pipo lahko uporabljali vsi člani gospodinjstva. Prva stvar, na katero morate biti pozorni pri izbiri in nakupu kopalniške pipe, je vsekakor njena uporabnost in primernost za vse, ki jo bodo uporabljali. Če je v vašem gospodinjstvu član s posebnimi potrebami, morda otrok ali pa starejša oseba, ki bi le s težavo uporabljala katerega od bolj kompleksnih sistemov, se temu izognite in izberite pipo, ki je preprosta za uporabo. Najenostavnejše so enoročne pipe, pri katerih lahko temperaturo vode regulirate s preprostim premikanjem ročice. V eMundii so na voljo v različnih slogih, velikostih in cenovnih razredih.

V mislih imejte vizualno podobo vaše kopalnice. Vsaka pipa ni vizualno primerna za prav vsako kopalnico. V kopalnice s starinskim slogom se lepo vklopijo kopalniške pipe z dodatki v zlati in bronasti barvi ter z vintage dizajnom, medtem ko lahko videz moderne, minimalistične kopalnice še dodatno nadgradite z enobarvnimi kopalniškimi pipami v črni ali srebrni barvi, ravnih linij, gladkih površin in preprostega dizajna. Lahko se odločite za pipo, ki se bo skladala s celotnim videzom vaše kopalnice ali pa bo iz njega izstopala. Če prenavljate ali na novo opremljate celotno kopalnico, pa lahko storite tudi ravno obratno – vzamete pipo, v katero ste se zaljubili, in celoten prostor načrtujete tako, da se bo vizualno skladal s slogom vaše najljubše kopalniške pipe.

Seveda morate pomisliti tudi na to, koliko lahko za pipo zapravite. V trgovini eMundia so na voljo kopalniške pipe v različnih cenovnih rangih, ki se vse ponašajo z vrhunsko kakovostjo. A priporočamo vam, da pri izbiri pipe ne gledate zgolj in samo na njeno ceno, temveč premislite, kako za vaš denar dobiti čimveč – čimvišjo kakovost, čimveč uporabe … Pipa, ki vam bo leta in leta služila s svojo funkcionalnostjo in lepoto, je dobra naložba za prihodnost, pa čeprav je cena nakupa nekoliko višja. Če niste ljubitelj ekstravagantnih in izstopajočih slogov, izberite klasiko, ki se bo dobro podala v vsako kopalnico, četudi boste prostor kasneje morda prenavljali.

Poleg sloga, izvedbe, enostavnosti uporabe in cene se kopalniške pipe danes med seboj razlikujejo tudi po velikosti. Pri izbiri kopalniške pipe je velikost pomemben faktor. Preden se odločite za nakup, preverite, ali dimenzije kopalniške pipe, ki jo želite kupiti, ustrezajo velikosti vašega umivalnika ali kopalne kadi. Ravno tako izmerite odprtino v umivalniku, kopalni kadi ali steni, skozi katero boste namestili pipo – tudi ta se mora seveda skladati z dimenzijami pipe.

Danes lahko vsak element svojega stanovanja prilagodimo svojim željam in okusu in kopalniške pipe pri tem niso prav nobena izjema. Če želite bogato izbiro, kakovost, ugodne cene in hitro dostavo, definitivno obiščite spletno trgovino eMundia.