Kakšno kopalniško pohištvo potrebujete za popolno udobje

07.19.16. #Članki
Kopalniško pohištvo

Kopalniško pohištvo je danes postalo prav takšen trend, kot to velja za ostale vrste pohištva v drugih prostorih naše hiše ali stanovanja. Medtem ko so nekatere stvari enostavno nujne, so druge bolj rezultat želje kot dejanske potrebe. In katere kose pohištva v kopalnici nujno potrebujete?


Kaj je kopalniško pohištvo?

Kaj vse torej spada pod nadpomenko “kopalniško pohištvo”? Zagotovo so to kopalniški bloki, torej kombinacija umivalnika in pripadajoče omarice, na kateri je umivalnik nameščen, ter ogledala, ki ponavadi visi na steni nad umivalnikom – seveda pa obstajajo tudi kopalniški bloki, ki so v enem kosu in tako ogledalo in omarica nista ločena.

To je pravzaprav osnovni kos pohištva, ki ga poleg stranišča in tuškabine ali kadi potrebujete v svoji kopalnici. Če imate veliko kozmetike, lahko dodate še kakšno omarico, da ne bodo vaši šamponi, deodoranti, šminke in drugi pripomočki razmetani po vidnih površinah. Priporočljivo je, da omarice pritrdite na steno, če pa stojijo na tleh, jih postavite na malce daljše nogice, saj bodo tako varne pred raznimi razlitji in lužami.

kopalniško pohištvoKako naj skrbim za svoje kopalniško pohištvo?

Čeprav obstaja kar nekaj različnih materialov, iz katerih je vaše kopalniško pohištvo lahko izdelano, obstaja nekaj nasvetov, ki bi jih morali upoštevati vsi, ki želijo svoje kopalniško pohištvo dolgo časa ohraniti lepo in po videzu kot novo:

- Pazite na prah: kljub temu, da je v kopalnici običajno veliko vlage, saj se v njej tuširamo in kopamo, še vseeno lahko pride do nabiranja prahu – morda zveni nenavadno, a vlaga nase celo veže prah, zato lahko na ploščicah ali pohištvu v kopalnici opazimo prave male kupčke prahu - če želite, da vaše kopalniško pohištvo ostane lepo, morate zato vsake toliko pogledati, ali se je na vrhu omaric ali pod njimi nabral prah in ga obrisati s suho krpo.

 - Razlita čistila, kozmetiko in druge madeže takoj očistite: madeži, ki jih na pohištvu pusti vlažno milo, odloženo neposredno na njegovo površino, madeži zobne paste, čistilo, ki se vam je polilo po zadnji strani omarice pod umivalnikom, prastar madež šampona – vse to lahko na vašem kopalniškem pohištvu pusti trajne sledi, ki jih boste težko očistili, in povzroči škodo, ki je ne boste tako zlahka popravili. Tudi bolj skrite kotičke vaših predalov ali omaric redno pregledujte in sproti čistite morebitne madeže ali luže, sicer se lahko zgodi, da bodo madeži tam ostali za zmeraj, v najhujšem primeru pa se lahko z nekaterih materialov začne luščiti barva ali odstopati zgornja plast.

-

Morda se zdi nemogoče, a kopalniško pohištvo je seveda lahko izdelano tudi iz lesa. Ta naravni material bo vašo kopalnico spremenil v oazo miru in ji dal pridih domačnosti in naravnosti, vendar pa boste morali v nego vložiti nekoliko več časa in truda:

- Kot to velja tudi za druge vrste materialov, iz katerih je lahko izdelano pohištvo, je tudi pri lesenem kopalniškem pohištvu izrednega pomena, da madeže in razlite kemikalije ali kozmetiko pobrišete takoj, ko jih opazite, saj lahko sicer na vašem lesenem pohištvu, za katerega ste verjetno odšteli kar precej denarja, povzroči trajno škodo, ki jo boste izredno težko popravili.

- Poskrbite, da vaše pohištvo ne bo dlje časa izpostavljeno neposrednim sončnim žarkom, saj bo to povzročilo bledenje barve. Tudi, če vaše leseno pohištvo nekaj časa ne bo v uporabi, ga pospravite nekam, kjer ne bo izpostavljeno soncu ali vlagi.

- Ne pustite, da bi se na lesenem kopalniškem pohištvu nabira voda, saj bo to povzročilo gnitje. Kakršno koli mokroto z nežno krpo obrišite do suhega in pohištvo dodatno zaščitite.

- Lesenega kopalniškega pohištva ne izpostavljajte vlagi, sploh ne za dalj časa. Povsem naravno je, da se v kopalnici po tuširanju ali kopanju nabere vlaga, vendar morate, če imate leseno pohištvo, takoj, ko je to mogoče, odpreti vrata, prižgati kopalniški ventilator ali odpreti okno (lahko tudi vse troje, če imate to možnost) in kopalnico temeljito prezračiti, da se para razkadi.

- Če je vaše pohištvo lakirano, vsakršno prasko ali drugo poškodbo čim hitreje zaščitite z novo plastjo laka. Če se ne spoznate na to področje, je najbolje, da lakiranje prepustite strokovnjaku, ki bo površino po potrebi pobrusil in nato nanesel novo plast laka.

- Če ni potrebe po močnejšem čistilnem sredstvu ( recimo v primeru težko odstranjivih madežev ), pohištvo vsake toliko zgolj obrišite z nežno krpo, ki ste jo namočili v nežno čistilo za pohištvo. Na lesenem kopalniškem pohištvu nikar ne uporabljajte sredstev za čiščenje, ki vsebujejo abrazive, prav tako pa za čiščenje lesenega pohištva ne uporabljajte kislin.

- Preden neko čistilno sredstvo prvič uporabite za čiščenje svojega lesenega kopalniškega pohištva, ga preizkusite na nekem neopaznem mestu.

Po kopalniško pohištvo za svojo kopalnico pridite v eMundio. Ponudili vam bomo najboljšo kvaliteto po najnižjih možnih cenah. Obiščite nas lahko tako na spletu kot na lokacijah naših fizičnih poslovalnic – dve sta, nahajata pa se v Ajdovščini in v Novi Gorici. Nestrpno vas že pričakujemo!