​Kuhalne plošče Bosch: Katero kupiti v letu 2020?

02.13.20. #Članki
Kuhalne plošče Bosch

Kupujete novo kuhalno ploščo in ne veste za katero bi se odločili? Brez skrbi to se je zgodilo že mnogim pred vami. Sodobne kuhlne plošče so opremljene s številnimi tehnologijami in funkcijami in pogosto se težko odločimo, katere resnično potrebujemo. V nadaljevanju vam bom predstavil ključne točke, ki jih morate upoštevati pri izbiri in predstavil tehnologije, prednosti, ki jih ponujajo kuhalne plošče Bosch in razkrili katere prodajne akcije morate "uloviti".

bosch kuhalna plošča

Tipi kuhalnih plošč

Najprej morate izbrati med različnimi načini delovanja. izbirate lahko med kuhališči na plin, klasičnimi električnimi, steklokeramičnimi in indukcijskimi ploščami.

Kuhališča na plin se sicer uporabljajo vedno redkeje, so pa prva izbira kuharskih mojstrov, zanje pa se odločajo tudi kupci s priključkom na mestni plin.

Steklokeramične plošče so cenovno ugodne in izjemno enostavne za uporabo. Kuhališče se segreje s pomočjo grelcev ki so skriti pod stekleno ploščo. Za kuhanje na taki plošči ne potrebujete posebne posode stekleno površino pa enostavno očistite.

Najbolj napreden tip so indukcijske kuhalne plošče. Te prek posebnih magnetov v plošči direktno segrevajo posodo in tako posodo segrejejo do 3-krat hitreje kot steklokeramične plošče in pri tem porabijo manj električne energije. Ker magneti ne segrevajo plošče na kateri je postavljena posoda se polite tekočine ne zažgejo na ploščo, kar vam olajša čiščenje.

Seveda pa lahko izbirate tudi med kuhališči z različnimi kombinacijami zgoraj naštetih tipov kuhališč. Med našimi strankami je med kombiniranimi ploščami najpogostejša kombinacija plin-indukcija

V zadnjem času so vedno bolj priljubljene plošče z vgrajeno napo. Ta kuhališča odstranjujejo neprijetne vojnjave pri izviru in tako ohranjajo zrak v vašem domu čist in svež in vam dajejo več svobode pri oblikovanju vaše popolne kuhinje. Enostavno se vgradijo in se podajo skoraj vsem stilom kuhinj. Kuhalne plošče z vgrajeno napo Bosch, združujejo zadnje tehnologije razvite za kuhalne plošče in kuhinjske nape, kot so PerfectAir, s katero napa zazna neprijetne vonjave in se samostojno vklopi in izklopi, da jih odstrani, in PerfectFry in PerfectCook, ki vam pomagata doseči popolne rezultate pri kuhanju in pečenju.

kuhalna plošča z vgrajeno napo bosch

Velikost kuhalne plošče

Za izbiro prave velikosti plošče se morate vprašati na kakšen način kuhate, za koliko ljudi in kako prostoren je vaš pult. Bosch plošče so na voljo v širinah od 30 do 90 cm in imajo do 5 kuhališč. Če imate bolj specifične zahteve glede postavitve pa lahko izberete 30 cm široke plošče domino, ki jih poljubno zlagate in kombinirate s pultnimi napami in tako ustvarite svoje popolno kuhališče, ki se najbolj poda vašemu stilu kuhanja. Pri indukcijskih ploščah Bosch vam največ fleksibilnosti ponujajo plošče s tehnologijo FlexInduction na katerih lahko na ploščo poljubno razporedite ponve in lonce različnih velikosti, plošča pa avtomatsko zazna položaj in velikost posode in temu prilagodi svoje delovanje


Tehnologije in funkcije, ki jih ponujajo kuhalne plošče Bosch

PerfectCook

Prava temperatura je ključnega pomena za pripravo vrhunskih jedi. Če je temperatura le za nekaj stopinj previsoka ali prenizka, lahko klobasa poči, mleko prekipi, testenine pa se razkuhajo. To se vam s pomočjo senzorja PerfectCook ne bo zgodilo. Ta bo nadziral temperaturo v loncu in avtomatsko prilagodil moč indukcijske plošče Kar pomeni, da nikoli več ne boste zažgali vaše najljubše jedi.

Funkcijo PerfectCook upravljate prek gumba, ki se magnetno pritrdi na posodo. Senzor enostavno vklopite s pritiskom na gumb in izberete željeno temperaturo. Ko bo temperatura dosežena, vas bo na to opozoril zvočni signal. Indukcijska plošča bo, namesto vas, avtomatsko skrbela, da bo temperatura vedno taka kot ste jo izbrali. Tako vsebina posode ne bo prekipela ali se zažgala. Vi pa boste enostavno pripravili okusne jedi, ki se jih nebi sramovali tudi kuharski mojstri.

Ker je gumb na posodo pritrjen z magnetom, ga enostavno odstranite in posodo normalno operete v pomivalnem stroju

PerfectFry

Funkcija PerfectFry bo poskrbela, da boste zrezek spekli točno tako in kolikor želite. Senzor, vgrajen v plošči, bo nadzoroval temperaturo v ponvi in jo po potrebi prilagodil.

Tako bo vaš zrezek na zunanji strani popolno zapečen sredica pa bo ostala krvava, ali malo manj krvava. Točno tako, kot si želite

Kuhanje s ploščo s funkcijo PerfectFry je enostavno. S pomočjo gumbov na plošči nastavite željeno temperaturo. Kuhalna plošča vas bo obvestila, kdaj lahko v ponev dodate olje in da je bila v ponvi dosežena izbrana temperatura.

Napredne kontrolne enote

Napredne kuhalne plošče Bosch so opremljene z TFT zaslonom na dotik, ki v vsakem trenutku prikazuje za vas najbolj pomembne informacije. V preglednem meniju boste z lahkoto našli nastavitve, ki jih potrebujete

DirectSelect Premium

DirectSelect Premium je 30 cm dolga kontrolna plošča, ki vam omogoča, da do funkcij, ki jih potrebujetete, dostopate hitro in enostavno. Kontrolna plošča z ekranom je elegantno vgrajena v spodnjem delu kuhalne plošče in se popolno poda minimalističnemu designu kuhalne plošče.

FlexInduction

Flexinduction je sistem, ki vam omogoča, da posodo postavite kjerkoli na električni kuhalni plošči. Plošča tudi prilagodi delovanje glede na velikost in obliko posode, ki jo postavite nanjo, tako da lahko uporabite Ponve s premerom do 30 cm in pekače in dodaten pribor, kot je na primer teppanyaki ali žar plošča dolžine 40 cm.

flexinduction bosch

FlameSelect

S plinskimi ploščami Bosch imate konstanten nadzor nad močjo kuhalšča, brez gledanja plamena in ugibanja. To lahko dosežejo s pomočjo tehnologije FlameSelect, ki vam ponuja 9 natančno določenih stopenj moči. Tako lahko upravljate moč kuhališča enostavno, hitro in zanesljivo.

Boost

Indukcijske plošče Bosch zavrejo vodo dvakrat hitreje kot plinski kuhalniki in trikrat hitreje kot steklo-keramične električne plošče. S funkcijo Boost lahko z enim pritiskom na gumb maksimalno moč kuhališča zvišate za 50%, kar je posebej priročno pri kuhanju z velikimi lonci ali ponvami, ali pa, ko se vam mudi.

Freeze

Avtomatsko zaznavanje posode poskrbi da kuhališče segreva la dno posode, preostali deli kuhališča pa ostanejo hladni. To pomaga pri varčevanju z energijo in poskrbi, da se polita hrana ne zažge na plošči in jo z lahkoto obrišete. Pri tem vam pomaga tudi funkcija Freeze, ki vam omogoča, da s pritiskom na gumb ustavite delovanje vseh kuhališč, da lahko obrišete ploščo. Po izklopu funkcije pa se bodo kuhališča nadaljevala z delovanjem po nastavitvah pred vklopom te funkcije


Serije kuhalnih plošč Bosch

Bosch ponuja širok izbor kuhalnih plošč z različnimi lastnostmi in cenami. Za lažjo izbiro in kombiniranje z drugimi gospodinjskimi aparati so jih razvrstili v naslednje serije:

Serie 8

Kuhalne plošče Serie 8 so najboljše, kar lahko ponudi Bosch. Združujejo praktičnost in izjemen, eleganten dizajn. Dovoljujejo, da individualna kuhališča upravljate z dotikom najnaprednejših kontrolnih enot na dotik.

Serie 6

Plošče te serije ponujajo brezčasen dizajn in zagotavljajo odlične rezultate pri kuhanju. Odlikujejo jih nadstandardni materiali in inženiring, kar vam bo pomagalo, da boste vsakič lahko skuhali nekaj posebnega.

Serie 4

Plošče iz te serije so priročne in enostavne za uporabo. Ohranjajo klasičen dizajn in ga mešajo s sodobnim stilom.


Najbolj priljubljene kuhalne plošče Bosch

Pri eMundia.si dnevno svetujemo kupcem pri nakupu kuhalnih plošč. Ti se pri Bosch-u najpogosteje odločijo za naslednje modele:

bosch pxe675dc1e

BOSCH INDUKCIJSKA STEKLOKERAMIČNA KUHALNA PLOŠČA, 60 CM PXE675DC1E


bosch ndukcijska kuhalna plosca pie645bb1e

BOSCH INDUKCIJSKA STEKLOKERAMIČNA KUHALNA PLOŠČA, 60 CM PIE645BB1E


BOSCH INDUKCIJSKA KUHALNA PLOŠČA XE645FC1E

BOSCH INDUKCIJSKA STEKLOKERAMIČNA KUHALNA PLOŠČA, 60 CM PXE645FC1E


BOSCH STEKLOKERAMIČNA KUHALNA PLOŠČA 60 CM PKN645FP1E

BOSCH STEKLOKERAMIČNA KUHALNA PLOŠČA, 60 CM PKN645FP1E


>> Ponudba vseh kuhalnih plošč Bosch <<

>> Ponudba vseh gospodinjskih aparatov Bosch <<

Prodajne akcije kuhalnih plošč Bosch

Pri Boschu redno prirejajo prodajne in promocijske akcije v obliki podaljšanih garancij, nagradnih iger, vračil dela kupnine in možnosti preiskusa in vračila aparatov. Trenutno so za kuhalne plošče aktualne naslednje akcije:

Bosch podarja: 5 brezskrbnih let (do 30.6.2020)

V obdobju od 1. 3. do 30. 6. 2020 vam ob nakupu kuhalne plošče, vgradne pečice, vgradnega kavnega aparata ali kuhinjske nape Bosch in registraciji aparata v 30 dneh od nakupa podarimo 5-letno garancijo.

KAKO DO 5-LETNE GARANCIJE?

Kupcem (fizičnim osebam) vgradne pečice, vgradne mikrovalovne pečice, vgradnega predala, kuhalne plošče, kuhinjske nape ali vgradnega kavnega aparata Bosch, ki aparat kupijo za gospodinjsko uporabo v Republiki Sloveniji pri pravnih osebah, registriranih v republiki Sloveniji, v obdobju med 1. marcem in 30. junijem 2020 (datum računa) in nato aparat najpozneje v nadaljnjih 30 dneh tudi registrirajo v portalu MyBosch na spletni strani www.bosch-home.si, nudimo skupno 5 let garancije (poleg 2-letne garancije proizvajalca še 3 leta podaljšane garancije). Po opravljeni registraciji na spletni strani mora kupec natisniti certifikat o podaljšani garanciji, ki je skupaj z računom osnova za uveljavljanje morebitnih zahtevkov iz naslova podaljšane garancije


>> Gospodinjski aparati ostalih proizvajalcev <<