Kako skuhati popoln obrok? Pomaga vam kuhinjski pribor iz eMundie!

08.16.16. #Članki
Kuhinjski pripomočki

Prav lahko, da imate veliko talenta za kuhanje, vendar brez ustreznih pripomočkov za pripravo hrane enostavno ne morete doseči prave odličnosti. Skuhajte vsak obrok tako, kot je treba, pri tem pa naj vam pomagajo najboljši kuhinjski pripomočki, ki jih dobite v spletni trgovini eMundia.


Morda vaše kuharske sposobnosti še ne sežejo dlje od preprostega kuhanja špagetov in peke jajc, ali pa vam je priprava zapletenih obrokov, sestavljenih iz mnogih hodov in različnih jedi, v neizmeren užitek – primeren kuhinjski pribor je nujno potreben, če želite, da vam vaši kuharski podvigi uspevajo tako dobro kot velikim kuharskim mojstrom. Ti se namreč vse preveč dobro zavedajo, da vsaka kuhinjska posoda ni ustrezna za pripravo prav vsake jedi. Vsa njihova kuhinjska posoda je tako izbrana s točno določenim namenom – da služi pripravi točno določene jedi.

Vsaka kuhinjska posoda ima svoj namen

Recimo, da pripravljate čokoladno pecivo, ki ste ga pred kratkim prvič okusili na rojstnodnevni zabavi pri družinskih prijateljih in je bil mojster oziroma mojstrica dovolj prijazna, da vam je velikodušno odstopila recept. Če želite do potankosti poustvariti okus, ki vam je bil tako zelo všeč, boste potrebovali tehtnico, ki vam bo omogočila natančno tehtanje vseh sestavin. Takšno natančnost zmorejo le digitalne tehtnice.

kuhinjska posodaMorda pa si želite okusa in mehkobe na sopari skuhane zelenjave. Nič drugega vam ne bo pomagalo doseči želene teksture kot kuhinjska posoda, namenjena prav parnemu kuhanju.

Kuhinjski pripomočki za teppan yaki

Tako v spletni trgovini eMundia kot v naših fizičnih poslovalnicah so vam na voljo prav vsi kuhinjski pripomočki, ki jih nujno potrebujete za pripravo okusnih jedi, pa naj ste mojster kuhanja ali pa se te umetnosti šele učite. Fizični poslovalnici, kjer si lahko naše artikle ogledate, sta dve, nahajata pa se v Ajdovščini in v Novi Gorici.

Z našimi kuhinjskimi pripomočki boste kaj kmalu postali mojster ali mojstrica jedi iz prav vseh kuhinj, tudi tistih bolj eksotičnih, kot je na primer japonska kuhinja. V naši ponudbi je tako na primer na voljo tudi kuhinjski pribor za pripravo hrane na način, ki se imenuje teppan yaki – beseda “teppan” pomeni kovinsko ploščo, beseda “yaki” pa “pečeno” oziroma “ocvrto”. Na tak način na Japonskem med drugim pripravljajo zrezke in rakce.

Če si želite okusa kot iz krušne peči, pa nimate ne denarja ne prostora, da bi postavljali svojo, v restavracijah pa ne želite jesti prepogosto, lahko okus odlično imitirate s kamnito oziroma keramično ploščo za peko. Za še bolj avtentičen občutek lahko pri nas dobite tudi lesen loparček, kakršne običajno uporabljajo, da iz krušne peči jemljejo že pripravljene jedi. Na njem lahko jed tudi postrežete.

Ta metoda priprave pa še zdaleč ni primerna zgolj za peko pice. Na kamniti plošči se odlično spečejo tudi zamrznjene jedi in celo kruh.

Prav tako kot priprava jedi je pomembno tudi njihovo uživanje, zato potrebujete tudi kvaliteten jedilni pribor. Bodite pozorni, da ne kupite pribora slabe kvalitete, saj lahko ta povsem pokvari okus sicer odlične jedi. Prav tako naj bo pribor pralen v pomivalnem stroju – če ga morate prati na roke, se namreč lahko zgodi, da ne boste dosegli vseh majhnih kotičkov, na primer med roglji vilic, in kmalu se bodo tam začeli nabirati ostanki hrane ter bakterije. Tega si verjetno ne želite, zato investirajte v kvaliteten jedilni pribor – takšnega boste mnogo redkeje menjali.

Kuhinjski pripomočki - uporabni na več načinov!      

Je že res, da imajo nekateri kuhinjski pripomočki, ki jih ponujamo v spletni trgovini eMundia, zgolj en namen, spet drugi pa vam pomagajo pri pripravi različnih jedi. Dober primer te dvojne namembnosti je posoda za kuhanje na sopari. V njej lahko, če vodo natočite do vrha, hitro pripravite špagete, saj zgornji del posode z mrežo opravlja funkcijo cedila – vrele vode vam tako ne bo potrebno prelivati v cedilo in pri tem tvegati opekline, temveč boste zgornjo posodo skupaj s testeninami lahko enostavno dvignili in jo odmaknili nekam, kjer boste lahko jedi dodali maslo, sir ali druge dodatke po želji, ali pa jih pretresli na krožnik.

Kuhinjski pribor v eMundii zdaj še cenejši!

Samo za kratek čas je ves kuhinjski pribor, ki vam ga ponujamo v spletni trgovini eMundia, na voljo po znižanih cenah – svojo novo kuhinjsko tehtnico, ponev ali karkoli drugega lahko tako dobite še ceneje – celo do 20 odstotkov ceneje.

Zakaj ne bi torej obiskali spletne trgovine eMundia ali katere od naših fizičnih poslovalnic in si privoščili kvaliteten in poceni kuhinjski pribor, ki vam bo pomagal očarati vse bližnje z jedmi, kakršne lahko pripravijo le pravi kuharski mojstri? Pohitite, najboljši kuhinjski pripomočki vas že čakajo.