Kakšne so moderne kopalnice

07.19.19.
Moderne kopalnice

Kopalnica je prostor, ki v zadnjih letih prihaja vse bolj v ospredje bivalnih površin, zato je tudi vedno bolj odzivna na modne in oblikovalske trende.

Poleg funkcionalnosti je poudarek na estetiki, udobju in dobrem počutju. Pomembno je, da se njene zasnove, opreme oz. prenove lotite premišljeno, saj vas bo njena končna podoba spremljala tudi več desetletij.

Najboljši 'instant' nasvet

Če želite čim bolj sodoben in brezčasen kopalniški interier, se pri izbiri osnovne barvne sheme vaše nove moderne kopalnice držite nevtralnih odtenkov in jih obogatite s posameznimi kontrasti ter kopalniškimi dodatki. Nevtralna estetika namreč omogoča prilagajanje hitrim trendom, ki jih lahko v kopalnico vnesete z menjavo živahnih barvnih dodatkov, kot so medeninaste armature, brisače v aktualnih barvnih tonih in bogate mehke kopalniške preproge.

V podjetju eMundia vam nudimo kopalniško pohištvo, opremo in dodatke v skladu z zadnjimi modnimi trendi, da pa bo izbira lažja, si v nadaljevanju preberite nekaj smernic, kako zasnovati in opremiti moderne kopalnice.

1. Materiali

V kopalnice se vrača les kot osrednji material, saj so lesene obloge zasnovane tako, da jim voda in vlaga ne prideta več do živega. Toplejši toni v moderne kopalnice vnesejo pridih narave, zato so v les oblečene tudi stene in tla, različni odtenki lesa pa lepo dopolnjujejo belo, zeleno, modro ali temnejšo barvo kopalnice. Leseni poudarki se odlično ujamejo z industrijskimi trendi, les poveže vse bivalne prostore in kopalnica tako postane nerazdružljiv del celotnega stanovanja.

K lesu se odlično poda marmor v svetlih ali temnih različicah, ki sodobni kopalnici doda pridih elegance in glamurja. Tudi ta material lahko uporabite kot stensko ali talno oblogo, če ste še nekoliko bolj drzni, pa izberite umivalnik ali kad iz marmorja in v kopalnico vnesite dodaten prestiž.

2. Barve

Poleg nevtralnih barvnih odtenkov, ki so v kopalnicah zmeraj dobrodošli, letos ne boste zgrešili z nekoliko drznejšo barvno paleto, ki naj vsebuje rdeče, zelene in modre odtenke. Če je v preteklih letih v modernih kopalnicah prevladovala siva, se letos odločite za črno, ki je najbolj priljubljena v ogledalih, svetlobnih napravah in drugih dodatkih.

V trgovini eMundia lahko izbirate med številnimi temnimi dodatki, ki bodo moderne kopalnice dvignili na nov nivo, poudarili kontraste med svetlimi naravnimi in temnejšimi bogatimi toni ter poskrbeli za sodoben in drzen videz vaše kopalnice. Velike temne površine razbijte s tridimenzionalnimi in reliefnimi ploščicami, ki odbijajo svetlobo in v prostoru ustvarijo videz naravnega lomljenja svetlobe ter z igro barv popestrijo kopalniški interier.

Tudi sanitarna keramika se otresa enolične bele barve – h kombinaciji z lesom se odlično podajo nežni jesenski odtenki, lahko pa izberete tudi kombinacijo bele in druge barve, ki se bosta zlili s prevladujočim slogom vaše moderne kopalnice.

3. Oblike

Izhajanje iz narave, ki je vse bolj prisoten trend v notranjem oblikovanju, se je preselil tudi v moderne kopalnice. V ospredje prihajajo mehke in zaobljene oblike, poslavlja pa se štirioglata minimalistična sanitarna keramika, ki je v kopalnicah kraljevala zadnja desetletja.

WC-školjke so okroglih oblik, kopalne kadi so naravno zaobljene, umivalniki pa niso več skriti v pult, temveč postajajo prostostoječi ali obdani z nežnim kovinskim ogrodjem.

Možnosti za ureditev vaše moderne kopalnice so neomejene, zato se pri izbiri posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem priporočali najboljšo rešitev.

4. Kopalniško pohištvo

Že v preteklih letih so kopalnice začele vse bolj slediti hitro razvijajoči se pametni tehnologiji, letos pa je nadgradnja še bolj visokotehnološka. Od straniščnih školjk z grelci sedežev se tehnologija seli tudi v avtomatske umivalnike, privoščite si vgrajen sistem zvočnikov v tuš kabine ali glasovno aktiviranje funkcij za temperaturo in osvetlitev.

Moderne kopalnice so postale osebne dnevne kopalnice, zato začutite udobje v povečanih in odprtih prhah s stekleno steno, samostoječih kadeh in si obraz osvežite v nadpultnem umivalniku z minimalističnimi kopalniškimi armaturami.

Toaletne omarice ali kopalniški bloki, ki so vam na voljo v podjetju eMundia, omogočajo veliko možnosti shranjevanja vseh kopalniških dodatkov in potrebščin za osebno higieno, poleg tega so izdelani iz najkakovostnejših materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in obstojnost. Del moderne kopalnice vse bolj postaja tudi savna, ki zagotavlja še dodatno sprostitev po napornem delovnem dnevu.

5. Dekor

Sodoben kopalniški dekor je preprost in minimalističen - umikajo se velike shranjevalne površine, nadomeščajo pa jih manjši stoli ali mizice, kamor lahko odložite manjše kozmetične pripomočke.

V ospredje moderne kopalnice stopajo kopalniška ogledala, ki niso več prilepljena na ploščice ali integrirana v kopalniški sestav, temveč posnemajo linije kopalnice in s svojimi zaobljenimi oblikami izpostavljajo vaš odsev. Prostor popestrite z ogromnimi zelenimi rastlinami in z njimi ustvarite videz urbane džungle.

Če vam minimalističen stil kopalnice ne odgovarja, se lahko še zmeraj odločite med mnogimi funkcionalnimi kopalniškimi dodatki, ki bodo poskrbeli za sproščeno osebno nego: najintimnejši prostor v vašem domu opremite z držali za kozarce in brisače, podstavki za milo ali dozirniki za tekoče milo in tako poskrbite, da boste imeli na dosegu roke vse, kar potrebujete za nego vašega telesa.

Uredite jo po svojem okusu

Cilj moderne kopalnice je ustvariti prostor za sprostitev telesa in duha, dopolnjen z materiali, barvami, oblikami in elementi, ki bodo pozitivno vplivali na vaše počutje. Kopalnici dodajte neobičajne elemente, kot so zavese, blazine in stoli in jo spremenite v oazo udobja, v kateri se boste umirili in napolnili z novo energijo.