Najboljša rešitev za kuhanje v kampu

06.13.17. #Novost
Kuhanje v kampu

Navdušena "kampista" Tomi in Karin sta se oglasila v naši trgovini v Ajdovščini, ker ju je zanimalo, kako bi lahko letos združila svoji ljubezni do kampiranja in kuhanja. Potrebovala sta napravo, ki jima bo omogočala, da istočasno pripravljata dve jedi. Dodala sta, da mora biti naprava majhna in lahka, da jo bosta enostavno pospravila v premajhen avto.


V tej situaciji smo se znašli že večkrat in zato smo se odločili, da pripravimo ta blog prispevek, ki vam bo prišel prav, če imate podobne želje kot Tomi in Karin.

Tomiju in Karin smo takoj priporočili prenosno indukcijsko kuhalno ploščo, ki je po našem mnenju najboljša rešitev za kuhanje v avtokampih. 

Vsi sodobni avtokampi omogočajo priklop na elektriko, tako da ni več potrebe po uporabi plinskega gorilnika. Dodatno, uporaba ognja je lahko celo nevarna, saj je v poletnih mesecih velika nevarnost požarov v naravi in zato morate biti pri kuhanju na plinskih gorilnikih zelo pazljivi.

Indukcijske kuhalne plošče so enostavne za uporabo in omogočajo vse udobje kuhanja, ki ste ga navajeni doma, so majhne, lahke in s tem enostavne za transport. V zadnjih letih pa so postale tudi zelo cenovno dostopne, če že ne rečemo poceni.

Prednosti kuhanja na indukcijski plošči

Uporaba indukcijske kuhalne plošče je podobna, kot uporaba drugih električnih kuhalnih plošč, čeprav so po tehnologiji in delovanju indukcijske plošče zelo drugačne.

Delujejo na principu magnetnega polja, ki ne segreva plošče same ampak neposredno segreva posodo. Ta način segrevanja je energetsko veliko bolj učinkovit in hitrejši. Npr. voda na indukcijski plošči zavre tudi do 60% hitreje kot na steklo-keramični plošči.

Ker plošča neposredno segreva posodo, se v primeru razlitja polita hrana ne zažge in prilepi na ploščo.

Res pa je, da morate za kuhanje na indukcijski plošči uporabljati primerno posodo. Ampak brez skrbi. Vse sodobne posode, razen redkih izjem, so prilagojene za uporabo z indukcijskimi kuhalniki.

Kuhanje v šotoru

Ste že kdaj kampirali v dežju?  Vsakič ko se odpravite na morje se morate sprijazniti z možnostjo slabega vremena. Dež v kampu je eden najbolj neprijetnih dogodkov. Ne morete se sončiti, uživati na plaži, težje se tudi odpravite na sprehod in kosilo do bližnjega mesta.  Ko pride čas za hrano so vaše možnosti zelo omejene. V šotorih iz mnogih razlogov ni priporočljivo prižigati ognja in to po navadi pomeni, da ste v nevihti obtičali v šotoru z konzervami tune.

S prenosno kuhalno ploščo lahko kar v šotoru pripravite okusne jedi, ki vam bodo skrajšale čakanje na sonce.

Nič več težav z iskanjem zavetja in tovorjenjem težkih in nerodnih jeklenk

Pri plinskih gorilnikih vam lahko nagaja že lahkoten popoldanski vetrič, kar pri indukcijski plošči ni nobena težava. Indukcijske plošče so tudi bolj enostavne za uporabo. Postavite jih na ravno površino in jih priključite v elektriko in lahko pričnete kuhati. Plinske jeklenke morate pred odhodom napolniti in preizkusiti, kar še podaljša spisek skrbi, ki jih imate pred odhodom na morje. Če uporabljate plinske gorilnike z bombicami za enkratno uporabo pa morate paziti, da seboj vzamete zadostno zalogo le-teh.

Priročna tudi, ko niste v kampu

Ko niste na morju, lahko prenosno indukcijsko ploščo enostavno pospravite v omaro, klet ali pa kam drugam. Lahko pa jo uporabljate za kuhanje na terasi in tako ohranite svoje stanovanje prijetno hladno. Mnoge naše stranke pa prenosne indukcijske plošče uporabljajo tudi za kuhanje marmelade in za pripravljanje večjih obrokov, ko se doma zbere širša družina in na domači kuhalni plošči zmanjka prostora.

Za katero kuhalno ploščo sta se odločila Tomi in Karin?

Tomi in Karin sta se odločila za dvojno prenosno indukcijsko kuhalno ploščo Esperanza  St. Maria. Ki je ustrezala vsem njunim željam in potrebam in je cenovno najbolj ugodna. Mikala ju je tudi enojna kuhalna plošča Esperanza Vesuvius, ki bi jo na eMmundia.si lahko dobila po zelo zgodni akcijski ceni in bi jo zaradi majhnih dimenzij še lažje pospravila v avtomobil, ampak sta se na koncu vseeno odločila za večjo, dvojno kuhalno ploščo, ki bo omogočala pripravo tudi bolj kompleksnih jedi.

Če tudi vi iščete primerno prenosno indukcijsko kuhalno ploščo?

Potem smo prav za vas pripravili posebno ponudbo kvalitetnih prenosnih indukcijskih kuhalnih plošč. Najdete jih >>Tukaj<<