Nakup pralnega in sušilnega stroja morate dobro pretehtati

11.30.18.
Pralni in sušilni stroj

Pranje perila je marsikomu zelo neljubo opravilo. Sicer samo zlaganje oblačil v pralni stroj še ni najtežje, ustavi se pri sušenju perila, ki mu sledi še manj ljubo likanje. Še posebej je nadležno, če ob vsem tem iz stroja vzamete izjemno zmečkana oblačila. Iz vseh teh razlogov je pametno, da izberete tudi takšen pralni stroj, ki vam bo pri perilu v pomoč, ne pa v zgago. Pri eMundia.si vsekakor menimo in priporočamo dobro kvaliteto ter funkcije, ki jih vi sami najbolj potrebujete, saj resnično nima smisla, da si omislite stroj, ki ne bo imel tistih pravih. Enako velja za sušilni stroj ali kombinacijo obojega.

Pralnih strojev je seveda več vrst in na voljo je ogromno proizvajalcev ter modelov. Velikokrat je tistega pravega ravno zaradi velike izbire in različnih cenovnih razredov težko izbrati. Pralni stroj danes mora biti predvsem varčen z energijo in vodo, torej je energijski razred še kako pomemben, hkrati pa mora imeti vse tiste programe, ki jih uporabnik želi. Obstaja velik razpon različnih velikosti pralnih strojev, kar seveda presodite sami, odvisno od mesta kjer bo vaš pralni stroj stal. Ali bo to kopalnica ali bo v čisto posebni sobi, ki bo pralnica in likalnica hkrati, je seveda na vas. Ločimo jih tudi po tem koliko kilogramov oblačil lahko operejo, od česar je seveda odvisna širina in globina pralnega bobna. Pomembo je presoditi, koliko dejansko perete. Če imate velike količine oblačil na celo pogosto časa, ne sme pralni stroj biti premajhen, saj boste na tak način neprestano prali. Prav tako pa ne sme biti prevelik, saj se vam lahko zgodi, da boste prali z na pol praznim bobnom, kar je spet izguba. Še ena zelo pomembna funkcija je ožemalna moč. Veliko strojev ima na vsakem programu že vnaprej nastavljeno moč, ki se priporoča pri tistem programu, a še vedno se jo da ročno nastaviti, če bi to želeli. Poanta te funkcije pa je, koliko se pri pranju perilo nato v stroju ožame. Zavedati se je seveda potrebno, da velika moč pomeni tudi veliko silo na boben in oblačila. Zato je potrebno upoštevati predloge, ki pišejo v navodilih, saj lahko drugače poškodujete tako pralni stroj kot samo perilo.

Poleg pralnega stroja lahko kupite tudi sušilni stroj. Lahko ga kupite kot ločeno napravo ali pa si omislite pralno sušilni stroj. Sušilni stroj je zelo priročen posebej za tiste, ki živijo v stanovanjih brez balkona ali za tiste, ki se jim zaradi pogoste uporabe določenega oblačila ne splača čakati, da se le-to posuši. Pri izbiri tistega pravega je seveda zelo pomembno, da vam ne bo uničil oblačil in njihove barve, kar se pri bolj nekvalitetnih sušilcih rado zgodi. Drugače je pa je sušilni stroj gospodinjska naprava, ki je vedno bolj priljubljena in vedno več ljudi se za nakup odloči, saj se na tak način prihrani tudi veliko prostora, ki ga s stojali za perilo izgubite in tudi vlage v zraku je zato manj, še posebej če ni balkona ali pa je zunaj zima ali dež, kar posledično pomeni, da sušimo perilo not. Poznamo tri različne vrste, med katerima lahko kupci izbirate, ko kupujete sušilni stroj. Lahko je odzračevalen, kondenzacijski ali pa tak, katerega del je toplotna črpalka. Odzračevalni sušilni stroj so med cenejši in paro, ki nastane med pranjem perila, je potrebno odvajati. To lahko naredite skozi zračnike ali pa v prosti prostor. Kondenzacijski sušilni stroj je enostavnejši, ko pride do uporabe, potrebno jih je samo priključiti na elektriko. Para kondenzacijskega se zbira v tako imenovani skledi, ki jo spraznite, ko postane prepolna. Takšen stroj, ki pa deluje s pomočjo toplotne črpalke pa je zelo ekonomičen, saj porabi dosti manj energije pa tudi nežnejši so do vašega perilo, saj delujejo z nižjimi temperaturami kot ostala dva.

Ob vsej tej izbiri je na voljo še kombinacija oboje, se pravi pralno sušilni stroj, ki smo ga že omenili zgoraj. Take vrste stroj je seveda najbolj praktičen z vidika, ker gre samo za eno napravo. Pralno sušilni stroj vam lahko tudi vse naredi naenkrat, če izberete pravi program. Se pravi, če določite takšen program, ki vam opere in posuši perilo, je to le stisk dveh, morda treh gumbov. Gre pa tudi za ekonomično rešitev, ki vam prihrani prostor. Nekateri skeptiki sicer menijo, da pralno sušilni stroj porabi veliko več energije kot pralni stroj in sušilni stroj posebej, a dandanes se dobi že takšen z ustreznim energijskim razredom in prihrankom. Vse je torej odvisno od tega, kar želite. Pri kombiniranem stroju vam bo tudi korak sušenja prihranjen, kar je vsekakor zelo praktično. Nič več ne bo jemanja perila ven, da ga obesite na stojalo za perilo in nič več ne bo prekladanja perila iz pralnega stroja v sušilec, ampak bo vse to za vas opravil en stroj. Vaš naslednji korak je likanje, ki vam ga posebni programi za lažje likanje in manjše mečkanje zelo olajšajo. Skratka, dandanes je resnično še in še možnosti.

Nakup tehnike za pranje perila je torej zelo pomembna stvar za vsako gospodinjstvo. Pere tako rekoč vsak, saj je to del osnovne higiene in kulture. Kot podjetje, ki želi, da so naše stranke predvsem zadovoljne s svojim nakupom, pri eMundia.si radi pomagamo, z veseljem vam podamo čim več informacij in zagotavljamo vam odlično izkušnjo nakupa, ki jo podpremo s dolgoletnimi izkušnjami v tem segmentu ter najboljšo ponudbo bele tehnike. Pralni stroj, sušilni stroj ali pralno sušilni so naprave, ki morajo biti uporabniku v pomoč in lajšanje dela, zato je prav, da te funkcije tudi odlično opravljajo.