Pralni stroj - prednosti pranja s paro

04.16.22. #Članki

Velikokrat je dilema kakšen pralni stroj izbrati, da bo primeren za potrebe celotnega gospodinjstva. Vsi pralni stroji niso enaki. Popoln pralni stroj bo poenostavil vaše življenje in zagotovil najboljšo kakovost za svojo ceno.

Raziskave kažejo, da za alergijami trpi več kot 30 milijonov Evropejcev. Cvetni prah, pršice, dlake hišnih ljubljenčkov in še mnogo drugih znanih alergij poznamo, ki ogrožajo človekovo zdravje. Zato je izjemno pomembno, da je vaš pralni stroj zmožen odstraniti škodljive snovi. Parni programi so zasnovani, da vam olajšajo pranje, ter popolno očistijo perilo! V nadaljevanju si preberite prednosti in nasvete za pranje s parnimi programi.

Kaj je funkcija pranja s paro?

Tehnologija pranja s paro učinkovito navlaži in nato razgradi umazanijo, povsem odpravi bakterije, mikrobe in neprijetne vonjave, hkrati pa razrahlja in izravna oblačila. Rezultat so brezhibno čista ter veliko mehkejša oblačila z manj gub in brez vonja.

Kako pralni stroji uporabljajo paro

Pralni stroji lahko uporabljajo paro na različne načine. Nekateri segrejejo vodo neposredno v kadi, da ustvarijo paro, drugi pa uporabljajo generator pare, ki pošilja paro v kad..

Pranje s paro je nežnejše od klasičnega pranja z vodo, ampak kljub temu zelo učinkovito. Molekule pare so manjše od vodnih in bolje prodrejo v tkanine, kar izboljša odstranjevanje madežev. Delovanje detergenta je pri pranju s paro učinkovitejše, saj se detergent razprši v parne molekule in v obliki dobnih delcev prodira v oblačila.

Prednosti pranja s paro

Manj likanja

Če likanje ni ravno vaše najljubše opravilo, boste navdušeni nad parnimi programi! Ti bodo zmanjšali nastanek gub, oblačila pa bodo po pranju gladka tudi brez likanja. Vaša edina skrb je, da oblačila takoj po končanem pranju vzamete iz pralnega stroja ter jih obesite ali prestavite v sušilni stroj.

Preprečevanje neprijetnih vonjev

Pralni stroji s parnimi programi lahko neprijetne vonje odstranijo učinkoviteje kot običajni pralni stroji, hkrati pa so še vedno izjemno nežni do tkanin.

Prihranite pri mehčalcu za perilo

Le kdo ni vesel prihrankov? Zaradi dodatne obdelave s paro bodo oblačila še posebej mehka, zato vam ne bo treba kupiti mehčalca.

Manj bakterij in alergenov

Para ima izjemno visoko temperaturo in zagotavlja učinkovitejše odstranjevanje nečistoč. Ker se tkanina ne namaka v vroči vodi kot pri običajnih ciklih pri visoki temperaturi, se ne poškoduje in njene lastnosti ostanejo enake. Pralni stroj med ciklom dodaja paro in odstranjuje bakterije in alergene. Še posebaj primerno za pranje posteljnine, otroških oblačil ali za ljudi z občutljivo kožo.

Osvežitev oblačil

Včasih so vaša oblačila dejansko čista in jih je treba le malo osvežiti. S posebnimi parnimi programi se lahko izognete obisku kemične čistilnice in osvežite tudi najobčutljivejše kose oblačil brez dodatnih kemikalij.

Ta funkcija je koristna, za osvežitev srajce po tem, ko ste obiskali precej polno restavracijo. Ali pa, če si pulover že nekaj časa leži v omari. Pralni stroj se osveži s paro brez dodajanja vode. To prihrani tako detergent kot energijo.

Glavne prednosti pralnega stroja z invertnim motorjem

Deluje izredno tiho.

Pralni stroj deluje izredno tiho, zato se ljudje odločajo za nakup novega, ker jim je delovanje starega pralnega stroja enostavno preglasno. Glasen pralni stroj je lahko zelo moteč, predvsem za lastnike, ki perejo ponoči ali za družine z majhnimi otroki. Omenjena težava postane preteklost z uporabo pralnega stroja z invertnim delovanjem.

Motor se ne segreva. In ima daljšo življenjsko dobo

Inverterski motorji delujejo na magnet kar pomeni, da do trenja med gibljivimi deli motorja ne prihaja. Klasični motor se med delovanjem segreva in se mora pogosto tudi ustaviti, da se ohladi na delovno temperaturo.  In to je tudi glavni razlog, zakaj inverterski motorji zdržijo bistveno dlje kot klasični. Večino proizvajalcev pralnih strojev z inverterskimi motorji ponuja 10 letno garancijo na motor.

Nižja poraba električne energije.

Nizka poraba energije pomeni manjše mesečne stroške, kar je še posebej razveseljivo za ljudi, ki perejo pogosto. Pralni stroji z invertnim motorjem postajajo cenovno vse bolj dostopni, zato skoraj ni več razloga, da se ne odločite za nakup. 

Učinkovitejše delovanje

Ker se moč prenaša neposredno na boben, med motorjem in jermenom ni izgube energije, kar izboljša njegovo učinkovitost.

Oglejte si našo bogato ponudbo pralnih strojev: