Prezračevalni sistemi do -30%

05.19.21. #Akcije
Prezračevalni sistemi

Zanesljiv prezračevalni sistem je nujnega pomena v sodobnih stanovanjih, kjer neposredno skrbi za vzdrževanje prijetne klime in visokega bivalnega standarda. Te naloge nikakor ne smemo zanemariti, saj se odraža v kakovosti bivanja, tudi v zdravju in počutju stanovalcev. Zato je še kako dobrodošla posebna ponudba kakovostnih prezračevalnih sistemov z rekuperacijo, ki so zdaj do 30% cenejši!

Prezračevanje z rekuperacijo v sodobnih stanovanjskih prostorih odgovarja na dva posebna izziva:

1. Sodobna stanovanja so odlično izolirana in preprečujejo pasivno mešanje zraka
2. Aktivno zračenje povzroča toplotne izgube in višje stroške za ogrevanje

Dobro izolirani prostori so problematični, saj ne omogočajo pasivnega zračenja, v notranjosti se zadržuje visoka vlaga, zrak postane zatohel. To lahko vodi tudi v nastanek plesni, poškodbe občutljivih materialov in druge nevšečnosti, ki jih gotovo želimo preprečiti. Ker želimo v prostoru zadržati vsaj toploto, ne moremo za zračenje preprosto odpreti oken in vrat – veliko bolje se obnesejo napredni sistemi z rekuperacijo.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo

Običajno uporabljamo v sodobnih stanovanjskih prostorih lokalno prezračevanje z rekuperacijo. To je aktiven prezračevalni sistem, ki ga odlikuje učinkovito in zelo varčno delovanje. Glavna posebnost je zadrževanje toplote v prostoru, s čimer preprečujemo energetske izgube in nastanek stroškov zaradi potrebe po dodatnem ogrevanju.

V osnovi so takšni sistemi sila preprosti – gre za zračnik, ki omogoča mešanje zraka, pri tem pa rekuperator učinkovito zbira energijo iz zraka, preden ta uide v okolje. Glavno nalogo ima torej ventilator, ki odvaja zrak v okolje in vnaša svež zrak v notranjost, to zagotavlja učinkovito zračenje in vzdrževanje ugodnih pogojev v prostoru. Rekuperator pa zadržano energijo iz odpadnega zraka vrača v prostor s svežim zrakom, tako da ostaja temperatura konstantna in ne obremenjujejo ogrevalnega sistema.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo ima v praksi odličen učinek. Zanesemo se lahko na to, da bo zračenje zelo učinkovito in predvsem varčno. Ventilator deluje v varčnem načinu, običajno pa se lahko naprava prilagaja potrebam, ki jih sporočajo senzorji.

Ponudba prezračevalnih sistemov in možnosti samogradnje

Dodaten plus sodobnih prezračevalnih sistemov z rekuperacijo je ta, da gre za dokaj enostavne in elegantne naprave, ki so tudi cenovno ugodne in preproste za montažo. To pomeni, da lahko pogosto delo opravimo kar sami ali pa izkoristimo ugodne ponudbe za strokovno montažo, ki ne bo prinesla visokih dodatnih stroškov. Največ možnosti imamo seveda pri novogradnjah, ko smo pri načrtovanju zračenja najbolj prilagodljivi, a tudi kasneje lahko na ta način opremimo kopalnico, kuhinjo ali druge kritične prostore. Takšni prezračevalni sistemi z omenjenimi lastnostmi zagotavljajo zadovoljstvo na vsakem koraku, že ob izbiri in nakupu, nato ob montaži in na dolgi rok pri uporabi.

Kupci bodo veseli tudi pestre ponudbe na tem področju. Med izdelki v naši ponudbi boste našli zanesljive prezračevalne sisteme, ki so odlično prilagojeni svoji nalogi. To so napredne naprave, ki delo brezhibno opravljajo, dovršeni rekuperatorji pa lahko preprečijo kar 90% toplotnih izgub zaradi zračenja. Na takšno opremo se lahko zanesejo tudi zahtevnejši uporabniki, ki iščejo kar najboljšo opremo za svoj denar, zato je vsekakor še posebej dobrodošla znižana cena za raznovrstne modele prezračevalnih sistemov – prihranite lahko do 30%!