Na kaj moram misliti, ko kupujem štedilnik?

07.21.16. #Članki
Štedilniki

Vsak prostor v današnjem stanovanju ali hiši ima svoj namen. V skladu s temi nameni vsak prostor v hiši potrebuje določeno opremo. Kuhinja, na primer, je prvotno namenjena pripravi hrane, kar večinoma počnemo s kuhanjem. Logično torej lahko sklepamo, da je ena izmed naprav, ki nikakor ne smejo manjkati v naši kuhinji, štedilnik.


V spletni trgovini e-Mundia.si vam na izbiro ponujamo več vrst štedilnikov:

 

INDUKCIJSKI ŠTEDILNIKIindukcijski štedilniki

 

KOMBINIRANI ŠTEDILNIKI kombinirani štedilniki

 

PLINSKI ŠTEDILNIKIplinski štedilniki

 

ELEKTRIČNI ŠTEDILNIKIelektrični štedilniki

 

V spletni trgovini eMundia nam štedilniki nikakor niso tuji. Imamo jih namreč kar precej pestro ponudbo. Ponujamo vse od indukcijskih pa do klasičnih, plinskih štedilnikov. Pri nas so na voljo tako prostostoječi štedilniki, ki skoraj vsi vključujejo tudi pečico, kot kuhalne plošče, ki se vgradijo v druge kuhinjske elemente.

Kako si izberem popoln štedilnik zase?

Različnih stilov kuhanja je skoraj toliko, kot je ljudi na svetu. Zakaj bi torej vsi morali uporabljati samo eno vrsto naprave za kuhanje? V spletni trgovini eMundia imamo na voljo mnogo različnih štedilnikov, med katerimi, v to smo trdno prepričani, boste zagotovo našli tudi takšnega zase.

prostostoječi štedilnikiTako kot povsod drugod, je tudi pri izbiri štedilnika zelo pomemben prvi vtis, ki ga doživimo, ko naše oči prvič zagledajo napravo. Tudi, če je ta naprava izredno učinkovita in ima same pozitivne lastnosti, je skoraj zagotovo ne bomo kupili, če nas njen videz ne bo pritegnil. Večinoma si štedilnike, tako kot druge naprave, izbiramo tako, da bodo lepo dopolnjevali celoten izgled naše kuhinje. Nekateri si zato želijo gladkega, modernega izgleda, drugi pa imajo raje tople, gladke linije naprav, kakršnih se spominjajo iz otroških obiskov pri starih starših. Pri eMundii vam ponujamo oboje, tako moderen kot starinski dizajn, ki bo gotovo navdušil še tako izbirčne.

Kuhalne plošče ali prostostoječi štedilniki?

Še preden pa sploh začnemo pregledovati ponudbo različnih trgovin, se moramo najprej odločiti, kaj bomo od štedilnika sploh zahtevali, kakšne so naše osnovne potrebe. Oseba, ki ne more dolgo stati ali je na invalidskem vozičku, bo verjetno bolj kot prostostoječi štedilnik potrebovala kuhalno ploščo, ki se jo lahko namesti na pult, pod pultom pa dovolj prostora, da bo lahko tisti, ki bo kuhal, udobno sedel in še vedno dosegel vse potrebno. Tega mu ali ji prostostoječi štedilnik ne more omogočiti.

V spletni trgovini eMundia vam, kot smo že nekajkrat omenili, ponujamo kar nekaj različnih štedilnikov, ki se razlikujejo glede na način, kako se segrevajo. Vsi imajo, seveda, tako prednosti kot slabosti, vi pa se morate kot kupec odločiti, kaj vam pomeni največ.

Elektrika, plin ali indukcija?

Električni štedilnik: Za marsikoga varnejši kot plinski, saj ne more priti do uhajanja plina, poleg tega pa so posode na takšnem štedilniku ponavadi stabilnejše kot na plinskem, kjer se dokaj zlahka prevrnejo. Za električne štedilnike načeloma velja, da so nekoliko cenejši kot plinski in precej cenejši kot indukcijski, saj je tudi proizvodnja cenejša. Električnega štedilnika vam veter ne more ugasniti, medtem ko lahko kuhanje ob odprtem oknu v vetrovnem vremenu na plinskem štedilniku pomeni pravo nadlogo, še posebej, ko pripravljate živila z močnim vonjem in bi si želeli sproti zračiti kuhinjo. Električni kuhalniki so enostavni za čiščenje, medtem ko plinski vsebujejo mnoge premične elemente, ki jih je potrebno premakniti, če jih želite očistiti in lahko, če jih po čiščenju ne namestite pravilno, povzročajo težave.

Plinski štedilniki: Za razliko od električnih lahko tudi brez termometra natančneje nadzirate temperaturo – če ste tik pred tem, da vam prekipi iz lonca, lahko pri plinskem štedilniku enostavno obrnete gumb, ugasnete plamen in preprečite nezgodo, medtem ko morate pri električnem štedilniku posodo prijeti in jo odstraniti od vira toplote, saj se, tudi, ko je štedilnik ugasnjen, električna kuhalna plošča hladi še precej dolgo. Kuhanje na plin ima še eno prednost pred kuhanjem na elektriko: tudi, če vam zmanjka elektrike, lahko hrano še vedno nemoteno pripravite, dokler imate v bližini vžigalnik, s katerim boste prižgali plin.

Indukcijski štedilniki: Najnovejši izum na področju tehnologije za kuhanje, ki imajo skoraj vse pozitivne lastnosti električnih in plinskih štedilnikov. Indukcija omogoča zelo učinkovito porabo in nadzor energije, saj se indukcijska plošča segreje le tam, kjer je v stiku s posodo – ploščo pravzaprav segreje vroča posoda, ta pa se segreje preko magnetnega polja. To pomeni, da se na takšnem štedilniku težje opečete, poleg tega pa se zaradi kuhanja ne bo segrela vsa kuhinja, kar pomeni, da bo priprava hrane poleti prijetnejša. Ob nakupu indukcijskega štedilnika boste verjetno morali zamenjati kar precej posod, v katerih običajno kuhate, saj lahko s takšnim štedilnikom uporabljate le posodo, ki je izdelana iz magnetnih kovin. Zato, in zaradi same dražje proizvodnje vas lahko nakup indukcijskega štedilnika kar precej stane.

Nekateri štedilniki, ki jih ponujamo v spletni trgovini eMundia, vam ob nakupu prinesejo tudi brezplačno dostavo – bodite pozorni, kateri štedilniki imajo oznako “brezplačna dostava”, saj vam te pripeljemo na dom, pri tem pa ne boste imeli nobenih dodatnih stroškov, temveč boste plačali le kupnino.

Ne glede na to, ali potrebujete prostostoječi štedilnik ali samo kuhalno ploščo, plinski, električni ali indukcijski štedilnik ali morda celo kombinacijo večih, vam bomo v spletni trgovini eMundia zagotovo lahko pomagali, zato kar hitro obiščite našo spletno trgovino ali katero izmed naših dveh fizičnih prodajaln, ki se nahajata v Ajdovščini in v Novi Gorici in z veseljem vam bomo pomagali izbrati štedilnik, ki bo ustrezal prav vam.