Ugodnosti, ki jih prinašajo naši infrardeči paneli

02.15.21. #Članki
Infrardeči paneli

Infrardeči paneli predstavljajo mamljivo alternativo preostalim ogrevalnim napravam. Imajo kar nekaj prednosti oziroma ugodnosti, ki jih bodo z zanimanjem spoznavali tudi zahtevnejši uporabniki, predvsem pa se ta rešitev izkaže za zelo enostavno, učinkovito in cenovno ugodno. Splača se torej premisliti, ali morda prav infrardeči paneli ponujajo idealno kombinacijo zaželenih odlik za uporabo v domačem stanovanju.

Pri izbiri ogrevalnega sistema in grelnih teles moramo imeti vedno v mislih celo vrsto dejavnikov, ki odločajo o končni izkušnji in učinku ogrevanja. Na dolgi rok seveda pazimo tudi na stroške, ne pozabimo še na upravljanje in vzdrževanje opreme. Ob vseh ključnih lastnostih in funkcionalnostih opreme lahko na nekatere detajle hitro pozabimo, zato se je treba izbiri pozorno posvetiti.

Prednosti infrardečih panelov

Infrardeči paneli imajo celo zbirko dobrodošlih lastnosti, s katerimi v končni fazi ustvarijo prijetno izkušnjo in učinkovito ogrevanje.

V prvi vrsti gre izpostaviti to, da omogočajo zelo učinkovito in zanesljivo ogrevanje prostorov. V primerjavi z drugimi ogrevalnimi telesi se lahko v tem oziru veliko bolje izkažejo, saj prostor ogrevajo enakomerno, že pri nižjih temperaturah in posledično pri nižji porabi lahko ponudijo boljšo izkušnjo stanovalcev. Paneli toploto nežno sproščajo v prostor, enakomerno ogrejejo vsak kotiček, pri tem pa ne motijo naravnega gibanja zraka, ne dvigujejo prahu in ne povzročajo drugih nevšečnosti.

Infrardeči paneli ogrevajo prostor s pomočjo infrardečih valov. To je naravna rešitev, ki nam je bolj znana v poletnem času – tudi sonce nas namreč ogreva prav s pomočjo infrardečega valovanja. To pomeni, da so IR paneli prijazni do človeškega organizma, pravzaprav imajo nekatere blagodejne učinke na telo in počutje.

Velika prednost IR panelov je še v tem, da so zelo učinkoviti in ponujajo izjemne izkoristke, posledično ogrevajo varčno in z minimalnimi stroški. Električno ogrevanje je že tako zelo ugodno, kakovostni IR paneli iz naše ponudbe pa so tehnično izjemno dovršeni – kar 99% električne energije lahko učinkovito pretvorijo v toploto, torej ne bo izgub in nepotrebnih stroškov! Če k temu dodamo ugodno ceno električne energije in prepričljivo ogrevanje že pri nižjih temperaturah, so IR paneli zanesljivo med cenejšimi opcijami za dolgoročno ogrevanje.

Nakup infrardečih panelov

Med ključnimi prednostmi IR panelov bi gotovo lahko izpostavili še to, da je oprema cenovno dokaj ugodna, tudi če posegamo po kakovostnih in zmogljivih panelih. To pomeni, da bodo prihranki opazni že takoj v izhodišču, ne le z varčnim ogrevanjem na dolgi rok.

V tem oziru infrardeči paneli prekosijo toplotne črpalke in druge varčne alternative, ki pri ogrevanju ne zahtevajo porabe dragih energentov. V primerjavi s toplotnimi črpalkami so IR paneli bistveno cenejši, celo stanovanje lahko opremimo z zmogljivimi grelnimi elementi za zgolj delček cene, ki bi jo morali sicer odšteti za toplotno črpalko. Razlika v izhodiščni ceni se zahvaljujoč varčnosti IR panelov ne pokrije niti po desetletju uporabe!

Seveda pa moramo za kar najboljši učinek izbrati kakovostne IR panele, na katere se lahko zanesemo. Pri opremljanju stanovanja s temi grelnimi elementi moramo izbiro premišljeno načrtovati, prav tako je pametno veliko pozornosti nameniti profesionalni postavitvi in montaži infrardečih panelov.