Vaillant eloblock za sodobno in učinkovito ogrevanje

05.13.20.
Vaillant eloblock

Kako se bomo greli v hladnih mesecih leta? Kateri sistem je najprimernejši za naš dom, za naše potrebe? Kje bomo dobili največ za naš denar? Ta in še marsikatera druga vprašanja se nam porajajo, ko se odločamo za nakup naprave za ogrevanje. Zmedo še poveča dejstvo, da je danes na tržišču malo morje naprav. Tokrat nekaj besed o električni peči Vaillant Eloblock, ki je del ponudbe v trgovini eMundia.

Vaillantova peč Eloblock je namenjena za uporabo v toplovodnih ogrevalnih sistemih, kjer je urejeno prisilno kroženje vode. Na voljo je v različnih nazivnih močeh (6-28 kW), tako da si boste lahko peč izbrali glede na svoje potrebe. Ker gre za električno napravo, ta za delovanje ne potrebuje dimovoda. Če želite majhno, a učinkovito ogrevalno napravo, je Eloblock prava izbira za vas. Poleg energetske učinkovitosti pa ima Vaillant Eloblock tudi številne druge pozitivne lastnosti. Predstavljamo jih v nadaljevanju.

Upravljanje je povsem enostavno.

S pomočjo naprave Vaillant Eloblock se bo lahko grel praktično vsak, saj jo je zelo enostavno upravljati. Peč ima namreč nadzorno ploščo, na kateri je LED osvetljen diagnostični zaslon, upravljati pa jo je mogoče s pomočjo regulatorja, ki omogoča enostavno izbiranje parametrov ogrevanja prostora (in priprave tople sanitarne vode, a o tem več v naslednjem odstavku). Poleg tega je celotni proces te električne peči delovanja povsem avtomatiziran, kar pomeni še dodatno prednost pri uporabi – samo zavrtite gumb in naprava bo storila vse ostalo.

Primerna je tudi za pripravo tople sanitarne vode.

S pomočjo peči Vaillant Eloblock si boste lahko vedno zagotovili tudi zadostne količine tople sanitarne vode za potrebe vašega gospodinjstva. Eloblock električno peč namreč lahko priključite tudi na vsebnik sanitarne vode in tudi v tem primeru potem temperaturo nastavljate z regulatorjem, omenjenim v prejšnjem odstavku. Vaillantova peč je torej lahko dvoje v enem.

Naprava je energetsko varčna.

Vaillantova Eloblock peč pa bo poleg tega, da vam bo v hladnih mesecih toplo, poskrbela tudi, da bo ob koncu meseca znesek na položnici za ogrevanje nekoliko nižji. Njena obtočna črpalka se namreč aktivira le takrat, ko obstaja potreba po ogrevanju. Posledično je zato naprava energetsko bolj varčna in tudi okolju bolj prijazna, saj ne troši energije, ko to ni nujno potrebno. Z dodatno energetsko učinkovitostjo se izkaže tudi po izklopu; ko se izklopijo ogrevalna navitja, namreč črpalka ostaja v aktivnem stanju še nadaljnji dve minuti in s tem poskrbi za popoln izkoristek vse toplotne energije v izmenjevalcu energije.

Odlična za namestitev v majhen prostor.

Električna peč Vaillant Eloblock je odlična rešitev za ogrevanje v majhnih prostorih. Gre namreč za majhno napravo, ki jo lahko zaradi njenih dimenzij namestite praktično kamorkoli. Zasnovana je za montažo na steno in kot takšna ne zaseda talne površine, ki je v majhnih prostorih običajno hudo primanjkuje. S svojo zmogljivostjo se zlahka postavi ob bok drugim, tudi večjim napravam. Vaillantova peč Eloblock je tudi lahka, tehta namreč zgolj med 24 in 27 kilogramov, zato omogoča enostavno montažo in s svojo težo ne ogroža vaših sten.

Je tiha, a močna.

Kljub učinkovitosti te peči pa se vam lahko zgodi, da boste enostavno pozabili, da jo imate. Vaillantova električna peč je namreč med tišjimi na tržišču, kar pomeni tople dneve in noči, a brez konstantnega brnenja.

Električna peč Vaillant Eloblock je odlična izbira za vse, ki si želijo učinkovito in cenovno ugodno ogrevati svoj dom. V trgovini eMundia za nekatere izdelke, med katerimi je tudi Vaillant Eloblock, ponujamo možnost obročnega odplačevanja na do 36 obrokov, tako da si lahko privoščite novo, kakovostno električno peč, ne da bi nakup hudo posegel v vaše finance. Obiščite našo spletno stran in se prepričajte, da je peč Vaillant Eloblock prava izbira za vas.