Vrtna kuhinja za gurmanske užitke

03.26.19.
Vrtna kuhinja

Prvi pomladni dnevi na plan privedejo tudi največje zimske zaspance, saj je to čas, ko se začne prebujati narava, skupaj s tem pa začnemo tudi ljudje iskati prijetne sončne žarke in aktivnosti, ki bi jih lahko počeli na prostem. Ena od njih je priprava hrane zunaj pod milim nebom, medtem ko le korak stran od vas na vrtu že čakajo prve vrtnine, da jih boste popekli v vrtnem kaminu, prava izbira pa je tudi vse bolj popularna letna kuhinja na prostem. V podjetju eMundia imamo za vas pripravljeno najrazličnejšo ponudbo kvalitetnih letnih in vrtnih kuhinj ter vrtnih kaminov, s katerimi bo priprava hrane postala užitek, vi pa boste komaj čakali na nov piknik.

Zakaj je letna kuhinja prava izbira?

Kuhanje in pečenje v letni kuhinji predstavlja številne ugodnosti. Poleg tega da imate na dosegu roke sveža živila in začimbe za okusno pripravljen obrok, je pomemben vidik tudi druženje, ki dogodku doda poseben čar. Vrtna kuhinja omogoča, da lahko že med pečenjem z gosti kramljate o pripravi hrane, se navdušujete nad njeno svežino in aromami, ali pa uživate na svežem zraku v naravi.

V našem podjetju poskrbimo tudi, da bo vaša letna kuhinja funkcionalna, saj lahko glede na svoje želje izberete njene sestavne dele in združite različne module. Tako pridobite še več prostora za shranjevanje in pripravo živil, v pravi letni kuhinji pa ne smeta manjkati tudi pult in korito za pomivanje posode. Seveda ne moremo mimo osrednjega dela vsake vrtne kuhinje, to je kuhališče oz. kurišče, prostor za pripravo hrane. Vrtna kuhinja omogoča različne načine priprave hrane – odvisno od modela lahko izberete pečenje na rešetki (gril), na vrtljivem ražnju, v pečici ali na plošči. Še vedno so najbolj priljubljeni vrtni kamini, pri katerih sta glavni vir energije kurjene oglja ali lesa in plin. Priprava obroka na odprtem ognju je veliko bolj zdrava, živila pa bodo dobila značilen, rahlo zadimljen okus, ki bo zadovoljil še najzahtevnejšega gurmana.

Vrtni kamini so osrčje vsake letne kuhinje

Nič ni boljšega kot vonj sveže pečenega mesa na vročem ognju, ob katerem postrežete popečeno sezonsko zelenjavo in kozarec dobrega piva. Če imate radi peko na žaru, so prava izbira za vas vrtni kamini našega podjetja, kjer boste zagotovo našli pravega zase. Vrtni kamin lahko postavite kamorkoli zunaj, na vrt ali teraso, uporabljate pa ga lahko v vseh letnih časih, saj je odporen na vremenske razmere. Je povsem preprost za uporabo, odlikuje pa ga tudi dolga življenjska doba. Za izbiro pravega vrtnega kamina morate upoštevati naslednje dejavnike:

  • Velikost

Pred nakupom premislite o tem, kam boste kamin postavili in glede na to, kako velikost kamina omogočajo vaš vrt, terasa ali letna kuhinja, izberite tudi, kako velik bo kamin. Vsekakor je priporočljivo, da je kurišče večje, saj imate tako dovolj prostora za upravljanje z ognjem. Pomembno je tudi, da kamin postavite stran od rastlin in se s tem zavarujete pred morebitnim požarom, ki bi ga povzročile iz kamina padajoče iskre.

  • Izgled

Vrtni kamini so zidani iz različnih materialov, največkrat iz betona in opeke, pa tudi iz pločevine, kamenja ali gline. Mi vam ponujamo tudi kamine iz posebne in natančne mešanice marmornatega granulata, ki ima visoko toplotno odpornost, oprav tako ga po postavitvi ni treba barvati. Vsi naši kamini so izdelani iz vzdržljivih in visoko odpornih materialov, kar jim zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Poleg praktične imajo tudi estetsko vrednost, saj lahko glede na svoje želje izberete material in barvo materiala, iz katerega bo zidan kamin, ter tako poskrbite, da bo vaša letna kuhinja estetsko dovršena.

  • Gorivo

Kamini v letnih kuhinjah omogočajo različne načine delovanja, najpogosteje so glavni vir energije oglje, les ali plin. Nekateri vrtni kamini v naši ponudbi omogočajo tudi kombinirane možnosti za pripravo hrane, kar je še bolj priročno. Sicer je čas za pripravo in segrevanje žara na oglje ali drva malo daljši, a vse to odtehtata okusno pripravljena hrana in druženje z najbližjimi, ki se odvija med pripravo hrane.

  • Dodatna oprema in pripomočki

Če želite, da bo vaša letna kuhinja vedno urejena, kamin pa po uporabi primerno očiščen in pripravljen za naslednjo uporabo, so v njej obvezni nekateri pripomočki. Mednje zagotovo sodi košara ali stojalo za drva in lopatka za čiščenje pepela po peki, prav tako je po peki obvezno čiščenje rešetk. V primeru, da se boste gradnje kamina lotili sami, vam v podjetju eMundia ponujamo lepilo za vrtne kamine za lažjo montažo, zelo priročna pa je tudi tekočina, s katero boste zaščitili vaš kamin pred neželenimi vremenskimi vplivi.

Nasveti za uspešen piknik

Peka na žaru je v vročih poletnih dneh ena od najbolj priljubljenih oblik priprave hrane. Za dobro izpeljan piknik, ki bo postregel z okusno hrano, morate obvladati nekatere trike, s katerimi boste pokazali, da ste resnično pravi mojster peke na žaru. Ključna je že sama priprava pred pečenjem, zato poskrbite, da bo vrtna kuhinja že pred peko polna hrane in pripomočkov, ki jih boste potrebovali med peko. Rešetke morajo biti pred pečenjem čiste in vroče, zato ogenj zakurite predčasno, vsekakor pa morate biti ves čas peke pozorni na jakost ognja in temperaturo, ki jo dosega žar. Ko je meso pečeno, ga pustite nekaj časa počivati, da se bo prepojilo s sokovi in ohranilo vse okuse.

Za uspešno izpeljan piknik je torej potrebne nekaj kuharske žilice, dobra družba, s katero boste delili skupne trenutke in nenazadnje kvaliteten vrtni kamin ali funkcionalno zasnovana letna kuhinja, v kateri bo priprava hrane še zabavnejša.