Vrtne kuhinje in vrtni kamin za prijetno poletno druženje

08.11.16. #Članki
Vrtne kuhinje

Vsi ljubitelji druženja na svežem zraku poleti resnično pridejo na svoj račun, saj je ljudi zunaj na kupu najlaže zbrati ravno takrat, ko ni bojazni, da nas bo spričo nizkih temperatur prezeblo. V poletnih večerih tako lahko uživate v svežem vetriču in prižgete vrtni kamin ali žar ter svoje doživetje še nadgradite z izborom sveže pečenih dobrot.


Vrtna kuhinja in vrtni kamin se med seboj ne razlikujeta tako zelo, le v tem, da kamin za razliko od vrtne kuhinje ni tako obsežen, medtem ko vrtna kuhinja poleg kamina vsebuje še pult, korito za pomivanje posode in več prostora za pripravo ter shranjevanje živil.

Materiali, iz katerih so izdelane vrtne kuhinje in kamini, so namenjeni zunanji postavitvi in so izredno odporni na vremenske razmere – ti materiali so kamenje, glina, opeka, pločevina … Za kamin ali kuhinjo, postavljeno pred vašo hišo, vam tako ni treba skrbeti, da bi spričo zunanjih dejavnikov utrpela kakšno škodo.

Različna so tudi goriva, s pomočjo katerih lahko z vašim vrtnim kaminom pripravljate obroke. Kosilo ali večerjo lahko spečete na oglju ali na lesu, ki bosta živilom dala tisti značilen okus, ki ga ljubitelji peke na oglju tako obožujejo, vendar pa od oglja lahko postanemo malce umazani. Bolj čisto gorivo od oglja so plin, brikete ali pelete, ki pa hrani ne dajo značilnega okusa.

Če želite speči okusen obrok, morate najprej poskrbeti, da je vaša vrtna kuhinja dodobra očiščena. Rešetke žara dobro sčistite in jih namažite z oljem, saj lahko v nasprotnem primeru pride do tega, da se hrana prime. Pred začetkom peke si pripravite pripomočke, saj tako zmanjšate možnost, da se vam kaj zažge. Če boste pripravljali meso, ga nikar ne začinite, tik preden ga naložite na rešetko, saj tako ne bo imel dovolj časa, da bi se navzel vseh okusov in dodajanje začimb bo povsem brez učinka.

Kot žar mojster poskrbite za svojo varnost in varnost vaših obiskovalcev - vrtne kuhinje ali kamina nikar ne postavljajte preblizu miz in klopi, še posebej, če so te lesene, saj lahko pride do požara. Pazite na svoje zdravje – vedno imejte med peko pri roki stol, kamor lahko sedete, če se vam med peko zaradi vročine slučajno začne vrteti.

Tako vrtne kuhinje kot vrtni kamini v naši ponudbi so masivni in bodo po montaži ostali trdno na mestu ter vam še dolga leta omogočali pripravo okusnih poslastic, v katerih boste skupaj z vašimi prijatelji ali družino še kako uživali.vrtne kuhinje Že pred postavitvijo je precej pomembno, da natanko določite, kje bo mesto vaše vrtne kuhinje in kam boste postavili ostalo opremo za prijetno druženje – mize, stole, senčnike … Ko bo kuhinja enkrat stala, je namreč ne boste morali premikati, enako pa velja tudi za kamin.

Poskrbite za svojo kuhinjo oziroma kamin!

Vrtne kuhinje in kamini pa niso edino, kar vam v eMundii ponujamo. Pri nas lahko dobite tudi dodatke, ki bodo vaš kamin ali vrtno kuhinjo pomagali še dolgo ohranjati kot novo – na primer barvo za vrtne kamine, tekočino za zaščito, lepilo, pripomočke za čiščenje in še kaj.

Vse te pripomočke boste potrebovali, če boste želeli, da vaša vrtna kuhinja in vrtni kamin ohranita svojo prvotno lepoto in uporabnost, vendar lahko hkrati izvajate tudi nekatere preventivne ukrepe, ki bodo preprečili nastajanje škode:

- vedno bodite pozorni, da v vašem kaminu niso nastale razpoke ali odprtine, saj lahko te vodijo v nadaljnje pokanje

- rešetka žara naj bo vedno čista – ko končate s peko, jo obrišite, prav tako pa to storite vsakič, preden začnete na njej pripravljati hrano

- kamin oziroma vrtno kuhinjo postavite na podlago, ki naj bo čimbolj ravna – neravna podlaga bo namreč močno zmanjšala stabilnost vrtne kuhinje in zato lahko pride do razpokanja ali celo do tega, da vaša vrtna kuhinja ali kamin pade. To se nikakor ne bi dobro končalo, sploh, če bi v kaminu ravno takrat gorel ogenj.

Če boste upoštevali te napotke, vam bosta vaša vrtna kuhinja oziroma kamin služila še dolgo.

 

Verjamemo, da so vas naši argumenti prepričali, da je, če se odločate za nakup vrtne kuhinje ali kamina, eMundia tako v svoji spletni kot fizični obliki pravi naslov za vas. Pokličite nas, če imate kakršno koli vprašanje in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri, lahko pa nas tudi obiščete v Ajdovščini ali v Novi Gorici in si naše izdelke pobliže ogledate.