Zakaj so peči za pico Ooni trenutno najboljše na tržišču?

09.09.20.
Peči za pico Ooni

Tehnologija stalno napreduje na vseh področjih in področje peke pic, priljubljene okrogle jedi naših italijanskih sosedov, ni prav nobena izjema. »Klasična« načina peke pice (krušno peč in kuhinjsko pečico) čedalje bolj izpodrinjajo prenosne peči, ki ponujajo vse in še več in s katerimi si lahko privoščite domačo pico ne glede na to, kam vas pot zanese – v gore, na plažo ali pa zgolj na domače dvorišče. Seveda so nekatere prenosne pečice boljše, nekatere pa slabše od drugih. Med najboljše trenutno na tržišču spada Ooni prenosna peč za pico. Ponudbo Ooni prenosnih pečic si lahko pogledate TUKAJ.

Ker jih lahko nesemo povsod s seboj. Prednost prenosne peči za pico pred klasičnimi pečicami nasploh je v tem, da jo lahko, če se nam tako zazdi, enostavno pospravimo in še enostavneje prestavimo – nekaj metrov ali pa celo nekaj kilometrov. Ooni prenosna peč za pico ima zložljive nogice, ki jih lahko enostavno zložimo in tako poskrbimo, da bo imela pečica me prenašanjem še manjšo površino. Večina modelov tehta med devet in nekaj čez 20 kilogramov, kar resnično pomeni, da jo s seboj lahko vzamete prav povsod, kamor greste.


pečica za pico


Ker so plod dolgoletnega raziskovanja in testiranja trga. Podjetje Ooni obstaja že nekaj več kot pol desetletja in ta čas so izkoristili nadvse produktivno. V tem času so namreč razvili najboljšo peč za pico, ki kupcem ponuja kar največ za njihov denar. Prvi plod večletnih raziskav, izmenjave idej in tehtnih razmislekov je bila pečica za pico, imenovana model 3. Ta je bila čisto prva prenosna pečica za pico na svetu in je način priprave pice v varnem zavetju našega doma spremenila za vedno. Po še več letih raziskav in preizkušanja, kako se pečica obnese na trgu, pa je iz teh izsledkov nastal model Fyra. Tako pečice ponujajo vse, kar si uporabnik lahko želi.

Ker se hitro segrejejo in hitro spečejo najboljšo pico. Najboljšo prenosno peč za pico na tržišču pa prepoznamo tudi po dejstvu, da zaradi majhnih dimenzij in nizke teže ni prav nič slabša od velikih peči, ki smo jih vajeni. Večinoma potrebujejo 10 minut ali manj, da se segrejejo na temperaturo neverjetnih 500 stopinj Celzija. Tako imate ravno še dovolj časa, da zamesite testo in pripravite kakšen zanimiv nadev. V tako močno segreti pečici se tudi pica speče neverjetno hitro – od surovega izdelka do okusne gotove jedi lahko pridete v zgolj 60 sekundah. Pica v eni minuti – kaj si sploh še lahko želite?

Ker so na voljo različni modeli – za vsakega nekaj. Koda, Karu, 3, Fyra in Pro – to so imena modelov prenosnih peči za pico, ki se še najbolj očitno med seboj razlikujejo po teži in velikosti (oziroma dimenzijah prostora, v katerega vstavimo pico med pečenjem), po energentu, ki ga izkoriščajo za svoje delovanje, in seveda po ceni.

Ker delujejo na različne energente. Vsak energent da napravi, ki jo poganja, določene posebne lastnosti. Dve od pečic delujeta izključno na plin, druga na trda goriva, kot sta oglje in les, tretja na pelete (z možnostjo dodatnega priključka, s katero postane pečica za pico na plin …

peči za pico

Ker imajo moderen videz. Marsikatera pečica za pico se ponaša s starinskim videzom, ki se z estetiko nekaterih domov sicer odlično sklada, drugi pa hrepenijo po minimlistihčnih zasnovah, čistih linijah in nevpadljivih, a vseeno čudovitih barvah.

Ker so vsestranske. Čeprav gre v bistvu za peči za pico, pa je s to resnično vsestransko napravo mogoče uporabljati za pripravo različnih vrst hrane. Pečice imajo široko odprtino in veliko kuhalno ploščo, kjer je mogoče speči tudi zelenjavo na žaru in druge dobrote. Tako ne dobite le peč za pico, temveč tudi žar, in to vse za ceno ene majhne pečice. O ceni bomo več spregovorili v naslednji točki.

Ker se ponašajo z nizko ceno. Cena najbolj cenovno ugodnega modela teh pečic je skoraj dvakrat manjša od cene najdražje pečice, pa vendar je vsaka Ooni pečica še vedno mnogo cenejša od klasičnih peči, ki so poleg tega še velike in jih je nemogoče premikati. Zato so primerne tudi za ljubitelje peke, ki nimajo veliko pod palcem. Zaradi nizke cene pa njihova kvaliteta ni niti najmanj okrnjena. Pravzaprav bi lahko rekli, da pri teh pečicah ni pomembno to, da je cena zelo nizka, temveč to, da za svoj težko prisluženi denar dobite najboljši možen izdelek.

Odgovor na vprašanje, za katero znamko peči za pico se odločiti, je torej jasen, ravno tako, kot je jasno, v kateri trgovini se nakup pečice za pripravo te okusne italijanske specialitete najbolj izplača. Trgovina eMundia za svoje izdelke redno ponuja znižanja, ravno tako pa jih je mogoče odplačevati na obroke – celo do 36 obrokov. Pogosto za izdelke na določeno ceno ponujamo brezplačno dostavo in zelo cenovno ugodno montažo. Kupcem ponujamo tudi zbiranje točk zvestobe, ki jih lahko nato izmenjajo za popust pri naslednjem nakupu.