Zakaj uporabljati sonično tehnologijo ščetkanja zob?

09.15.20.
Sonične zobne ščetke

Sonične zobne ščetke za premikanje glave ščetke ne uporabljajo električnega motorja, temveč elektro magnete, ki masirajo žleze sline, kar poveča pretok sline in pomaga pri čiščenju zob. Sonična tehnologija ščetkanja nudi hitrejše in močnejše vibriranje v primerjavi z navadnimi električnimi ščetkami ter je namenjena učinkovitemu odstranjevanju oblog in čiščenju zob. Našo ponudbo soničnih zobnih ščetk, si lahko ogledate TUKAJ.

V spletni trgovini eMundia je na voljo sonična zobna ščetka blagovne znamke Chameleon, ki ima priloženo potovalno torbico in adapter za brezžično polnjenje. Vodoodporna ščetka v beli barvi je izdelana iz kakovostnih materialov in ima DuPont najlonske ščetine. Nudi različne pametne funkcije, kot je časovnik ščetkanja, opozorilnik za zamenjavo glave in indikator prazne baterije. Sicer pa zmogljiva baterija brez polnjenja zdrži do enega meseca vsakodnevne uporabe.

Sonične ščetke očistijo tudi težje dostopna mesta

Sonična tehnologija ščetkanja zob zagotavlja učinkovito delovanje tudi izven dosega ščetin, saj elektro magneti z zvočnimi valovi razbijejo tudi težko dostopne obloge, ki jih ščetine ne morejo doseči. Zaradi tega so sonične ščetke priporočljive tudi za vse, ki nosijo stalni zobni aparat oziroma zvezdice.

sonična ščetkaZ ročnim ščetkanjem zob lahko naredite približno 300 potez v minuti. S sonično zobno ščetko pa lahko dosežete kar do 40 tisoč potez v eni minuti. To pomeni, da je sonična tehnologija bolj učinkovita pri odstranjevanju oblog, tudi na težje dostopnih mestih.

Sonična tehnologija ščetkanja podpira zdravje dlesni

Močno in trdo ščetkanje zob z električno ali navadno ščetko je problematično za vse, ki imajo težave z občutljivimi dlesnimi, krčenjem dlesni, parodontozo in gingvitisom. Pri tem lahko pomaga ščetkanje s sonično ščetko, saj tehnologija omogoča učinkovito odstranjevanje oblog, a je na drugi strani do dlesni nežna in jih varuje, saj se na dlesni ne ustvarja močan pritisk. Gre za pametno ščetkanje, masažno delovanje pa povečuje krvni obtok v dlesnih.

Sonična ščetka učinkovito čisti razmike med zobmi

S starostjo se dlesni lahko prično odmikati od zob, kar ustvari manjše prostore, v katerih se zatakne hrana po vsakem obroku. Te predele med zobmi je težje očistiti z navadno ščetko. Pri odstranjevanju hrane med zobmi lahko pomaga sonična tehnologija ščetkanja zob, saj učinkovito čisti medzobne prostore.

Pet različnih načinov ščetkanja zob

Sonična zobna ščetka blagovne znamke Chameleon nudi pametne nastavitve, pri čemer lahko izbirate med petimi različnimi načini ščetkanja zob. Clean funkcija je primerna za vsakodnevno čiščenje, White funkcija pa za odstranjevanje površinskih madežev, kot je kava in čaj. Polish funkcijo lahko uporabite, ko želite zobe spolirati in nekoliko pobeliti, Soft in Sensitive funkciji pa lahko uporabite za nežno masiranje dlesni in nežno čiščenje zob in dlesni.

Aplikacija omogoča spremljanje ščetkanja in zdravja zob

Sonični ščetki Chameleon, ki jo lahko naročite v spletni trgovini eMundia, pravimo tudi pametna ščetka, saj omogoča, da preko povezane brezplačne aplikacije Teethcare spremljate zdravje vaših zob in vodite evidenco čiščenja zob. Aplikacija pridobiva podatke na podlagi spremljanja vsakega ščetkanja zob. Ko podatke analizira, pa boste v aplikaciji lahko prebrali več o sami kakovosti čiščenja zob in o predlogih, kateri način ščetkanja je najbolj ustrezen za vaše zobe.

Kaj prejmete v paketu?

Ob naročilu ščetke Chameleon s soničnim načinom delovanja boste v paketu prejeli osnovno držalo z dvojnim nastavkom za lahko in ergonomsko ščetko, polnilno postajo, 220V hišni adapter, navodila za uporabo ter potovalno torbico z brezžičnim polnilcem. V torbico lahko pospravite osnovno držalo in oba nastavka s ščetko, pri tem pa torbico lahko priključite v elektriko s kablom in baterijo ščetke enostavno napolnite.