Čistilna naprava PurooElements 2-5 PE SBR

Koda izdelka: 214303250
Predvidena dostava na dom: do 14 delovnih dni
€ 3,284.24
Cena z 22 % DDV
Količina: 1
Način dostave Predvidena dostava na dom: do 14 delovnih dni
Dostava na dom
Predvideno 23.06.2023

Opis

Ohišje čistilne naprave je izdelano po postopku rotacijskega litja in je zaradi uporabe prvovrstnih materialov izredno vzdržljivo, povsem vodotesno, zavzame malo prostora in preprečuje možnost onesnaženja podtalnice. Zaradi vkopanega ohišja čistilna naprava ne posega v videz okolice. Samo ohišje je tudi dobro odporno proti kemični agresivnosti, UV žarkom in različnim temperaturnim spremembam. Zaradi svoje majhne teže v primerjavi z betonskimi izvedbami pa to ohišje omogoča tudi hiter, varčen in enostaven transport in vgradnjo.

Čistilna naprava temelji na aerobnem čiščenju. Celoten proces je krmiljen s pomočjo krmilnika. V čistilno napravo je vgrajen patentiran in zanesljiv kroglasti ventil. Čistilni modul je izveden kot izvlečna tehnološka oprema, ki jo je možno servisirati brez praznjenja prekatov ter izvleči ob predhodnem odvitju dveh varnostnih vijakov.
Čistilna naprava deluje po načelu aktivnega blata po SBR-postopku čiščenja. Ob povprečni uporabi vode se dnevno izvedejo do trije cikli. Čiščenje sestavljajo štiri faze.

  • Prva faza je faza polnjenja, kjer odpadna voda priteče v prvi prekat, kjer se neraztopljene snovi usedejo, odpadna voda priteče v SBR prekat.
  • Druga faza je faza čiščenja, kjer se izvaja aerobno prezračevanje.
  • Tretja faza je faza usedanja, kjer se mulj usede na dno SBR prekata.
  • Četrta faza je faza odstranjevanja, kjer očiščena voda odteče iz čistilne naprave.

Prednosti te čistilne naprave se kažejo v tem, da je celoten proces krmiljen s pomočjo enostavnega krmilnika. Vgrajen je kroglasti plovni ventil, ki nadomešča elektromagnetne ventile. Ima že vgrajeno posodo za vzorčenje, nadgradnja je mogoča. Čistilna naprava se prilagaja vsem okoliščinam, ne glede ali gre za premajhno obremenitev ali visoke konice dovajanja odpadne vode. Ker sta primarni usedalnik in SBR-reaktor povezana je izravnalna površina večja, zmogljivost čiščenja pri nihajoči obremenitvi je boljša, čas zadržanja odpadne vode se občutno podaljša zaradi primernega volumna primarnega usedalnika. Čistilni modul je enostavno mogoče izvleči. V ohišju naprave ni električnih komponent. Krmilnik se lahko nastavi do 8 PE.

Cena zajema: SBR čistilno napravo PurooElements, dostavo (po Sloveniji) in zagon.

Investitor (kupec) zagotovi: izkop gradbene jame predpisane velikosti, utrjeno dno gradbene jame (betonska podlaga če je potrebno), dovod zaščitne cevi premera in električni kabel do čistilne naprave, vodo za prvo polnjenje čistilne naprave (ne sme biti deževnica), pvc cevi in priklop vtoka in iztoka v/iz čistilne naprave, zasip čistilne naprave, ureditev okolice.

Tehnični podatki:

  • Število oseb (PE): max 5 PE
  • Volumen (l): 3780
  • Višina vtoka (mm): 1560
  • Višina iztoka (mm): 1520
  • DN vtoka/iztoka (mm): 110/110
  • Moč puhala (kW): 0,08

Dostava je do dvorišča. Dostava se vrši z šleperjem. Stranka mora samo organizirati razklad blaga.

Volumen: 3780 L
Število oseb: 5
Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Podobni izdelki

Ocene

Ocene

star-outlinestar-outlinestar-outlinestar-outlinestar-outline
0/5 ( ocean)
Ogledujete si: Čistilna naprava PurooElements 2-5 PE SBR

Dodaj oceno

edit-icon
starstarstarstarstar
5/5
lock
Za oddajo ocene je potrebna