ABC uplinjevalni kotel na drva Delta 30

Blagovna znamka: ABC

Šifra izdelka: DELTA30

 • Brezplačna dostava

Dobava: od 1 do 7 delovnih dni Dobavni rok predvidevamo glede na logistične podatke izdajnih skladišč ali na podlagi preteklih dobav tega izdelka. V primeru, da pri proizvajalcu zmanjka zaloge, se lahko dobavni rok podaljša.

5.243,56 € (cena z 22% DDV)

4.719,20 € (cena z 22% DDV)

Vaš prihranek: 524,36 € (10%)

Nagradne točke Z nakupom tega izdelka boste pridobili 4719 točk (31,46 €).
 • Pomoč pri nakupu 059 375 180

Opis

Kotel DELTA je lesni uplinjevalni kotel za ogrevanje eno- ali več družinskih hiš, lahko kot samostojna naprava ali v kombinaciji z oljnim ali plinskim kotlom. Princip uplinjevanja poskrbi za popolno izgorevanje in visok izkoristek do 93%.
Modro - črna kombinacija plašča kotla zagotavlja lep, umirjen in estetski videz. Dolgi zgorevalni časi in skoraj popolnoma avtomatsko delovanje vam poskrbi za občutek ugodja. Velika nalagalna vrata omogočajo enostavno nalaganje drv in enostavno čiščenje. Možno odpiranje levo ali desno. Kotel ima tudi veliko kurišče (120l), ki omogoča nalaganje polen do 550mm. Eno polnjenje zagotavlja najmanj 6 ur gorenja. Če je potreba po toploti manjša zagotavlja eno polnjenje za dnevno potrebo po toploti. Pri kotlu je obvezna vgradnja hranilnika toplote.

Vgrajena najnovejša regulacija z zaslonom na dotik »TOUCH« ter dodatna tretja sredinska vratca za lažje prižiganje polen in čiščenje kurišča.

Za pravilno in optimalno delovanje kotla poskrbi kotlovska regulacija. Mikroprocesorski regulator integriran na kotlu vam dopušča široko paleto izpisanih parametrov in nastavitvenih možnosti. V osnovi že krmili hranilnik s kotlovsko črpalko, mešalni ventil za regulacijo povratka z vsemi tipali, pripravo sanitarne vode in direktni ogrevalni krog. Če želite direktni ogrevalni krog regulirati preko mešalnega ventila je potrebno dokupiti tipalo predtoka, zunanje tipalo in sobni korektor.
Zgorevanje se vrši preko lambda sonde in elektronsko vodenih loput za primarni in sekundarni zrak. Ker kotel sam vzdržuje vse potrebne zgorevalne pogoje, vam poskrbi za vedno optimalno zgorevanje ter izkoristek tudi do 93% in posledično za manjšo porabo polen. Dolgo življenjsko dobo in robustnost potrjuje 5 mm debela jeklena pločevina kotla in debele, ognje odporne, snemljive plošče v nalagalnem prostoru.
Dimniški priključek je na vrhu kotla, DN 150. Na dimnik je potrebno dograditi regulator vleka za zagotavljanje optimalnega vleka v različnih pogojih uporabe.
Čiščenje in vzdrževanje kotla je zelo enostavno. Toplotni izmenjevalnik za dimne pline očistite preko vgrajene ročice na levi/desni strani kotla, nalagalni prostor in zgorevalno komoro, pa s sprednje strani, ki je lahko dostopna. Pepel se v kotlu očisti vsaj enkrat tedensko. V kurišču naj ostane cca. 2 cm pepela, ker s tem varujemo šamot v kurišču. Kompletno čiščenje kotla je obvezno najmanj enkrat letno (postopek čiščenja je opisan v navodilih za uporabo).
Dovoljeno gorivo in skladiščenje: Primeren je suh, neobdelan kosovni les z max. vlago 25% (vsebnost vode 20%), večja vsebnost vlage zmanjša moč kotla in nalaganje večjih količin katrana, kar skrajša življenjsko dobo. Uporablja se lahko mehak ali trd les, vendar se pri mehkem lesu čas gorenja in navedena moč znatno zmanjšata (delno do več kot 30%). Mehak les je manj gost, zaradi česar je na voljo manj gorljive mase. Priporočljiv je bukov les.Skladiščenje lesa je priporočljivo v suhih in zračnih prostorih.
Dobavljivost: Regulacija Esyma z lambda modulom, lambda sonda, Modul za krmiljenje varovanja kotla, 1x tipalo bojlerja, 2x tipalo hranilnika, 1x tipalo povratka, 2x elektromotorna loputa za dovod primarnega in sekundarnega zraka, stenski regulator vleka

Tehnične lastnosti:

 • Območje nazivne toplotne moči:15-30kW
 • Kurivo: les do 25% vlažnosti, dolžine do 55 cm
 • Izkoristek: nad 90%
 • Volumen vode v kotlu: 100l
 • Prostornina nalagalnega prostora: 120l
 • Maksimalna temperatura predtoka: 90°C
 • Minimalna temperatura povratka: 60°C
 • Dimniški priključek: 150mm
 • Priključek predtok: 5/4''
 • Priključek povratek: 5/4''
 • Priključek za polnjenje/praznjenje: 1/2''
 • Priključek za varnostni set: 3/4''
 • Priključek za varnostni toplotni izmenjevalec: 1/2''
 • Električna priključna moč: 90W

Dodatne informacije

Blagovna znamka ABC
Teža (kg) 405.0000
Nazivna moč 30 kW
Globina (mm) 1108
Širina (mm) 636
Višina (mm) 1395

Ocene

Napisali boste oceno za: ABC uplinjevalni kotel na drva Delta 30

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Zraven ABC uplinjevalni kotel na drva Delta 30 priporočamo tudi: