VODAR rastlinska čistilna naprava 3 PE - lastna montaža

Blagovna znamka: Vodar

Šifra izdelka: VODAR-3_PE-LASTNAMONTAZA

 • - 10%

 • Brezplačna dostava
 • Razdeljena cena

Dobava: do 10 delovnih dni Dobavni rok predvidevamo glede na logistične podatke izdajnih skladišč ali na podlagi preteklih dobav tega izdelka. V primeru, da pri proizvajalcu zmanjka zaloge, se lahko dobavni rok podaljša.

1.793,40 € (cena z 22% DDV)

1.614,06 € (cena z 22% DDV)

Vaš prihranek: 179,34 € (10%)

ali
12x 139,62 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
18x 94,68 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
24x 72,23 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
Nagradne točke Z nakupom tega izdelka boste pridobili 1614 točk (10,76 €).

Opis

VODAR  Rastlinska čistilna naprava 3 PE za samograditelje

Vodar rastlinska čistilna naprava 3 PE za samograditelje je komplet za tiste, ki si želijo čistilno napravo vgraditi sami. Ta naprava je namenjena gospodinjstvom z do 3 oseb in prilagojena lažji vgradnji. Komplet vsebuje tudi natančna navodila in dokumentacijo za montažo.

Čistilna naprava je plod slovenskega znanja in izkušenj ter zasnovana tako, da se voda v njej pretaka gravitacijsko, z vertikalnim tokom vode skozi rastlinski modul. Naprava zato deluje brez elektrike in ne vsebuje strojnih in elektro elementov. Čistilna naprava ima zelo nizke stroške vzdrževanja, saj poleg praznjenja usedalnika oz. greznice, ki ga je zakonsko potrebno prazniti enkrat na tri leta, dodatnih stroškov vzdrževanja nima.

Čiščenje odpadnih voda v čistilna napravi poteka z biološkimi procesi mikroorganizmov, ki se v napravi razvijejo sami brez dodajanja raznih prepratov. Napravo sestavljata dva ključna elementa in sicer primarni usedalnik (greznica), kjer se usedajo grobi delci in rastlinski del, kjer potekajo biološki procesi. Dovod vode v rastlinski del je speljan preko pulznega jaška, ki zagotavlja intervalno dovajanje vode. Iztok iz rastlinskega dela je preko vzorčevalnega jaška speljan v okolje (jarek, potok, ponikovalnica).

Jamstvo na vodotesnost vseh elementov je 30 let in velja samo ob upoštevanju navodil za pravilno vgradnjo in uporabo čistilne naprave ter pod pogojem vsakoletnega rednega vzdrževanja. Za ostale dele čistilne naprave velja 1 leti garancije.

3 leta garancije na delovanje čistilne naprave

Učinek čiščenja KPK (COD) in BPK5 (BOD5) med 92 – 99 %

Premer rastlinskega modula: 2,4 m

Komplet vsebuje:

 • Elemente naprave (filter za v greznico, pulzni jaške, modul, dotočne in iztočne cevi, vzorčevalni jašek, rastline)
 • Transport naprave do objekta po Sloveniji
 • Ustrezno dokumentacijo (natančna navodila za vgradnjo, uporabo...)

Komplet ne vključuje:

 • Strojnega izkopa gradbene jame
 • Troprekatne vodotesne greznice/usedalnika
 • Dobave in vgradnje ustreznega peska – podatki navedeni v navodilih za vgradnjo
 • Povezovalnih dotočnih cevi do čistilne naprave
 • Povezovalnih iztočnih cevi iz čistilne naprave do iztoka v naravo ali ponikovalnico

Dodatne informacije

Blagovna znamka Vodar
Premer 240 cm
Število oseb 3

Ocene

Napisali boste oceno za: VODAR rastlinska čistilna naprava 3 PE - lastna montaža

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena