VODAR rastlinska čistilna naprava 5 PE + montaža

Blagovna znamka: Vodar

Šifra izdelka: VODAR-5_PE-konf

 • Brezplačna dostava
 • Razdeljena cena
Cena od:

3.241,20 € (cena z 9.5% DDV)

2.917,08 € (cena z 9.5% DDV)

Vaš prihranek: 324,12 € (10%)

ali
12x 252,33 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
18x 171,12 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
24x 130,54 € Prikazan je informativni izračun cene za plačilo preko LeanPay obročnega plačila in ne vsebuje dodatnih stroškov dostave. Več o plačilu z LeanPay si lahko preberete v Splošnih pogojih
Nagradne točke Z nakupom tega izdelka boste pridobili 2917 točk (19,45 €).

Opis

VODAR rastlinska čistilna naprava 5 PE + MONTAŽA

Vodar rastlinska čistilna naprava 5 PE z vključeno montažo je komplet, ki poskrbi za čiščenje odpadnih vod iz gospodinjstva z do 5 uporabniki. Dobavljiva je v dveh različicah: brez usedalnika (namenjena priključitvi na obstoječe greznice) in z usedalnikom (celovita rešitev za čiščenje odpadnih vod).

Rastlinska čistilna naprava Vodar je plod slovenskega znanja in izkušenj ter zasnovana tako, da se voda v njej pretaka gravitacijsko, z vertikalnim tokom vode skozi rastlinski modul. Naprava zato deluje brez elektrike in ne vsebuje strojnih in elektro elementov. Čistilna naprava ima zelo nizke stroške vzdrževanja, saj poleg praznjenja usedalnika oz. greznice, ki ga je zakonsko potrebno prazniti enkrat na tri leta, dodatnih stroškov vzdrževanja nima.

Čiščenje odpadnih voda v čistilna napravi poteka z biološkimi procesi mikroorganizmov, ki se v napravi razvijejo sami brez dodajanja raznih preparatov. Napravo sestavljata dva ključna elementa in sicer primarni usedalnik (greznica), kjer se usedajo grobi delci in rastlinski del, kjer potekajo biološki procesi. Dovod vode v rastlinski del je speljan preko pulznega jaška, ki zagotavlja intervalno dovajanje vode. Iztok iz rastlinskega dela je preko vzorčevalnega jaška speljan v okolje (jarek, potok, ponikovalnica).

Jamstvo na vodotesnost vseh elementov je 30 let in velja samo ob upoštevanju navodil za pravilno vgradnjo in uporabo čistilne naprave ter pod pogojem vsakoletnega rednega vzdrževanja. Za ostale dele čistilne naprave velja 1 leti garancije.

3 leta garancije na delovanje čistilne naprave

Učinek čiščenja KPK (COD) in BPK5 (BOD5) med 92 – 99 %

Dimenzije rastlinskega modula (ŠxDxG): 2,1 x 4,1 x 1 m

Velikost usedalnika: 3 m3

Komplet vsebuje:

 • Elemente naprave (plastični troprekatni usedalnik, pulzni jašek, rastlinski modul, dotočne in iztočne cevi, vzorčevalni jašek, čistilni pesek, rastline, pesek za pripravo posteljice in obsip usedalnika 3m3)
 • Transport naprave do objekta po Sloveniji (vključen je tudi prevoz ustreznega peska)
 • Montažo naprave v predpripravljeno gradbeno jamo
 • Zagon naprave
 • Ustrezno dokumentacijo (navodila za vgradnjo, uporabo...)
 • Prve meritve iztočne vode, ki jih opravi akreditiran laboratorij.
 • Po dogovoru je možna tudi vgraditev betonskega usedalnika

Komplet ne vključuje:

 • Strojnega izkopa gradbene jame
 • Povezovalnih dotočnih cevi do čistilne naprave
 • Povezovalnih iztočnih cevi iz čistilne naprave do iztoka v naravo ali ponikovalnico

Po naročilu čistilne naprave se izvede ogled objekta. V kolikor vgradnje ni mogoče izvesti, vam vrnemo denar.

Dodatne informacije

Blagovna znamka Vodar
Dolžina 4,1 m
Globina (mm) 100 cm
Širina (mm) 2,1 m
Število oseb 5

Ocene

Napisali boste oceno za: VODAR rastlinska čistilna naprava 5 PE + montaža

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena