Vodič po nakupovanju

Vodič po nakupovanju

Kako naročim izdelek na spletni trgovini eMundia?

1. korak: Iskanje izdelkov v spletni trgovini eMundia

Najprej v trgovini najdete izdelek, ki ga potrebujete. Pri tem si lahko pomagate z menijem kategorij in z iskalnikom na vrhu strani. Znotraj kategorij si pri iskanju lahko pomagate tudi s filtri na levem robu strani. Ko najdete pravi izdelek s klikom na gumb "Prikaži izdelek" odprete stran izdelka.

2. korak: Na strani izdelka

Na strani izdelka so vam na voljo podrobni opisi izdelka, slike in video posnetki.
Desno od slike izdelka najdete naziv izdelka in kodo izdelka. Izpostavljena je tudi cena izdelka in število nagradnih točk, ki jih dobite z nakupom izdelka.
Pod temi podatki so načini dostave izdelka in njihovi predvideni datumi dobave ter cena dostave. Na desni strani je splošna predvidena dobava artikla.
Pod ceno izdelka se nahaja okno kjer lahko izberete količino izdelkov, ki jih boste dodali v košarico, gumb "V KOŠARICO", s katerim dodate izdelek v košarico, gumb za dodajanje izdelka v seznam želja in gumb za primerjanje izdelka z drugimi izdelki.
Pri izdelkih z brezplačno dostavo je le to zapisano na levi strani slike izdelka. Pri oknu z dostavo na vaš naslov, pa je cena za dostavo 0€.
Pri izdelkih, ki jih ponujamo z enostavnimi montažami, se pod ceno nahaja izborno okno, kjer izdelku dodate montažo. V trenutku ko izberete montažo, se temu prilagodi tudi cena.
Pri nekaterih izdelkih, se skrajno desno nahajajo podokna za pomoč uporabnikom, ki želijo poklicati našo strokovno ekipo, jim pisno zastaviti vprašanje ali pa dodatno prebrati o montaži izdelkov.

3. korak: Košarica

Izdelek dodate v košarico s klikom na gumb "V KOŠARICO".
Ob kliku se vam bo zgoraj odprlo okno, ki vas bo opozoril, da je bil izdelek oddan v košarico. Prikazala se bosta tudi gumba "V REDU" s katerim lahko zaprete pojavno okno (le to po določenem času samo izgine) in gumb "NADALJUJ K BLAGAJNI", kjer lahko nadaljujete na blagajno proti zaključku nakupa.
Če še niste dodali vseh izdelkov, ki jih želite kupiti, lahko mirno nadaljujete z nakupovanjem, dodani izdelki pa vas bodo počakali v košarici. 
Ko ste dodali vse izdelke nadaljujete s klikom na gumb "Košarica" zgoraj desno. Skrajno desno se vam bo odprlo okno, z vsemi izdelki, ki ste jih dodali. Od tu lahko upravljate s količino izdelkov. S + lahko dodate izdelek, s klikom na – pa odstranite izdelek.
Za boljši pregled košarice lahko kliknete na gumb "POJDI V KOŠARICO". Tam lahko ponovno pregledate izbrane količine izdelkov, delni znesek košarice , strošek dostave, in skupni znesek. Vpišete pa lahko tudi kodo popusta za dodaten popust.

S klikom na "NADALJUJ K BLAGAJNI" lahko zaključite svoje naročilo.

4. korak: Blagajna

Na blagajni vnesete svoje podatke in zaključite naročilo.

NAČIN DOBAVE

Pri tej točki izberete željen način dostave. Na voljo so vam:

 • Dostava: izdelke vam lahko dostavimo na vaš naslov, poleg je tudi zapisen predvidena dobava izdelkov.
 • Osebni prevzem: pri tej možnosti boste morali izbrati kje boste prevzeli svoje izdelke. Zapisan je tudi predviden datum, kdaj bodo izdelki pripravljeni za prevzem. Osebni prevzem je mogoč v Ajdovščini, Ljubljani...

Vse informacije o dostavi in delovnem času poslovalnic Vam bodo posredovane v potrditvenem e-mailu.

PREVZEMNE TOČKE

Ta možnost se vam prikaže samo v primeru da za način dostave izberete osebni prevzem. Izberite tisto prevzemno točko, kjer želite prevzeti svoje izdelke.

PODATKI O KUPCU

V tej točki, boste morali vpisati naslo za dostavo in vaše podatke za izdajo računa. Če ste svoj nakup opravili kot neregistriran uporabnik, boste morali te podatke izpolniti. V nasprotnem primeru, se ti podatki prenesejo iz vašega računa.

Najprej izberite možnost ali boste nakup opravili kot fizična oseba ali kot podjetje.

 • fizična oseba: izpolniti morate polje za ime, priimek, telefonsko številko, e-poštni naslov.
 • podjetje: izpolniti morate polje za ime podjetja, ime in priimek, telefonsko številko, e- poštni naslov, davčno številko in interno identifikacijsko številko

Na voljo vam je tudi možnost da hkrati ustvarite še račun na eMundi. Izpolniti morate tudi naslov za dostavo. Tu vpišete samo ime ulice, hišno št., mesto, poštno številko in državo.

NAČIN PLAČILA

Pri tej točki izberete način plačila, ki vam najbolj ustreza.

Izberete lahko:

 • Plačilo po povzetju *
 • Paypal
 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo z bančno kartico
 • Plačilo na obroke

*Pri nekaterih izdelkih plačilo po povzetju ni mogoče.
Za obročno plačilo kliknite možnost "Plačilo na obroke" in ponudile se vam bodo možnosti obročnih plačil.

Omogočamo plačilo na obroke s:

 • 1stavno, Leanpay spletnim kreditom
 • Obročnimi karticami (Mastercard, Maestro, Visa,Activa)

Pri nekaterih, posebej označenih, načinih plačila zaračunamo provizijo za plačilo.

Več o načinih plačila glej točko Načini plačila

5. točka: Oddaj naročilo

Še enkrat preverite kateri izdelki so v košarici, kakšne so naročene količine in koliko stane posamezen izdelek. Nazadnje je prikazan seštevek vseh izdelkov storitev in končna cena. Lahko vpišete tudi kodo aktivnih kupončkov za dodatne popuste. Če teh nimate, polje pustite prazno. Za oddajo naročila, se morate strinjati s pogoji uporabe.
Po kliku na gumb ODDAJ NAROČILO lahko še enkrat preverite naročene izdelke in njihove količine, preverite pravilnost naslova za izdajo računa, preverite način in naslov za dostavo ter način plačila. V kolikor opazite napako, se lahko vrnete nazaj s klikom na gumb "SPREMENI PODATKE".

6. točka: Zaključen naročila

S klikom na "ZAKLJUČI NAROČILO" zaključite vaše naročilo (Pozor: Pri nekaterih načinih plačila se bo prikazal še dodatni obrazec vnos podatkov, ki ga morate izpolniti za zaključek naročila). Po uspešnem zaključku naročila, se vam bo na enkranu pojavilo obvestilo, da je bilo naročilo uspešno oddano. V obvestilu bo navedena tudi številka naročila, s katero lahko preverite stanje vašega naročila. Istočasno bo na email, ki ste ga navedli v obrazcu, poslano potrdilo naročila, kjer lahko še enkrat preverite, če ste naročilo oddali pravilno. Če opazite kakšno napako nas o tem obvestite na 05 93 75 180 ali na [email protected]

Po uspešno oddanem naročilu vam bo blago dostavljeno na naslov, ki ste ga navedli. Če ste izbrali Osebni prevzem, pa vas bomo obvestili, ko bo vaše naročilo pripravljeno za prevzem.


Načini plačila

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju znesek nakupa plačate dostavljalcu, ki vam dostavi paket.
Pošta Slovenije d.o.o. pri tem načinu plačila zaračuna provizijo v višini 1% od zneska plačila oziroma 1€ za plačila nižja od 100€.

PayPal

Za plačilo s PayPal-om  izberete ta način plačila in kliknete na gumb "Zaključi naročilo", ki vas bo preusmeril na PayPal-ovo spletno stran, kjer boste zaključili plačilo naročila.
Pri plačilu s PayPalom se obračuna 3,40% provizije plačila.

Plačilo po predračunu

Pri tem načinu plačila vam bomo po kliku na "Zaključi naročilo" na vaš email poslali podatke za plačilo.

Plačilo s karticami Mastercard, Maestro, Visa

Kliknete na možnost "Plačilo z bančno kartico" in vnesete podatke s kartice. Plačilo potrdite s klikom na "Zaključi naročilo".
Obročno plačilo s karticami Mastercard, Maestro, Visa in Activa
Po kliku na "Zaključi naročilo" boste preusmerjeni na stran ponudnika plačil vaše kartice. Tam boste vnesli podatke s svoje kartice, nato pa na vrhu izbrali število obrokov in zaključili plačilo naročila.

Obročno plačilo 1stavno obroki pri roki

Z izbiro tega načina plačila. Lahko sklenete spletni kredit in tako nakup odplačujete obročno. (več o tem)

Obročno plačilo Leanpay

Z izbiro tega načina plačila, lahko sklenete spletni kredit in tako nakup odplačujete obročno. (več o tem)