ALESSI Pulcina kafetiera espresso za 3 skodelice / rdeč ročaj / aluminij

Koda izdelka: 8003299412662
Predvidena dostava na dom: od 1 do 7 delovnih dni
€ 89.90
Količina: 1
Način dostave Predvidena dostava na dom: od 1 do 7 delovnih dni
Dostava na dom
Predvideno 30.07.2024

Opis

Značilno in futuristično KAFETIERO ZA ESPRESSO PULCINA, je za uglednega italijanskega proizvajalca ALESSI, zasnoval visoko priznani in spoštovani oblikovalec Michele De Lucci. Vsebuje majhno, a bistveno oblikovalsko inovacijo – to je, da se kuhanje ustavi ob pravem času, še preden kava dobi grenak priokus. Zaradi tega dobi boljšo aromo in polnejši okus. Izliv spominja na piščančji kljun (od tod tudi ime Pulcina - piščanec) in preprečuje kapljanje. Edinstven estetski italijanski slog je poudarjen s stopničastim ohišjem iz aluminija in rdečim ročajem. Edinstven in osupljiv videz kafetiere se bo podal v vse sodobne kuhinje in pisarne.
Primerna je za plinske, električne, steklokeramične in halogenske kuhalne plošče (ni primerna za indukcijo). Po uporabi jo razstavite in ročno pomijte z blagim detergentom.

Michele De Lucchi
Italijanski arhitekt in industrijski oblikovalec Michele De Lucchi je poznan kot eden od začetnikov sodobnega oblikovanja. Rodil se je leta 1951 v Ferrari in diplomiral iz arhitekture v Firencah.
Zasnoval je svetilke in pohištvo za znana italijanska in evropska podjetja, kot so Artemide, Olivetti, Alias, Unifor, Hermes in ALESSI. Razvijal je eksperimentalne projekte za Compaq Computers, Philips, Siemens in Vitra. V tem obdobju je razvil vrsto teorij o razvoju delovnih mest.
Na Japonskem je zasnoval in obnovil zgradbe za NTT, v Nemčiji za Deutsche Bank, v Švici za Novartis in v Italiji za Enel, Olivetti, Piaggio, Poste Italiane in Telecom Italia.
Veliko njegovih del je razstavljenih v prestižnih muzejih oblikovanja v ZDA, Evropi in na Japonskem.

Tehnični podatki:

  • Prostornina (ml): 150
  • Lastnost: za 3 skodelice
  • Primerno za indukcijo: NE
Globina (mm): 152
Višina (mm): 200
Širina (mm): 92
EAN: 8003299412662
Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Podobni izdelki

Ocene

Ocene

star-outlinestar-outlinestar-outlinestar-outlinestar-outline
0/5 ( ocean)
Ogledujete si: ALESSI Pulcina kafetiera espresso za 3 skodelice / rdeč ročaj / aluminij

Dodaj oceno

edit-icon
starstarstarstarstar
5/5
lock
Za oddajo ocene je potrebna