Pravica odstopa od pogodbe

Pravica odstopa od pogodbe

V spletni trgovini eMundia se zavedamo, da stranke včasih enostavno niso zadovoljne z izdelkom, ki so ga kupile ali pa so ugotovile, da ga ne potrebujejo.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec - fizična oseba pravico, da v 14-ih dneh od prejetja izdelkov brez kakršnihkoli pojasnil odstopi od pogodbe in vrne kupljene izdelke. Izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani, v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi za to bil kriv kupec. Izdelki morajo biti vrnjeni v svoji prvotni, originalni, brezhibni embalaži, ki ni popisana, porisana, prelepljena z barvnim lepilnim trakom ali kako drugače poškodovana ali uničena. Če je izdelek že uporabljen, si pridružujemo pravico do odškodnine oziroma uporabnine. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Kupec mora o odstopu od pogodbe spletno trgovino obvestiti na elektronski naslov [email protected]. Pošiljki je potrebno obvezno priložiti ustrezno izpolnjen obrazec in kopijo dokazila o nakupu, sicer vračilo ne bo obravnavano.
V primeru vračila izdelka (odstopa od pogodbe) ali zamenjave kupec sam krije stroške vračanja. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Blago vrnite na naslov:
eMundia d.o.o.
Tovarniška cesta 15
5270 Ajdovščina

Možnost vračila ne velja za:

  • zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat
  • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat
  • brivnike, depilatorje, strižnike, zobne ščetke, oblikovalce brade, dodatke za britje, laserske odstranjevalce dlačic, strižnike nosnih/ušesnih dlačic, prirezovalnike dlačic na telesu, dodatke za nego zob, dodatke in nastavke za osebno nego, otroške pripomočke, ter vse vrste ušesnih slušalk, ki niso v originalni embalaži ali katerih varnostni pečat je bil odstranjen in nakazuje na uporabo izdelka.

Po Zakonu o varstvu potrošnikov je POTROŠNIK - KUPEC fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Podjetja, samostojni podjetniki ter ostale pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh po prevzemu izdelka. Posledično tudi vračilo kupnine ni mogoče. Čeprav vedno delujemo v dobri veri, se lahko pri spremembah spletnega mesta zgodi, da pride do napak. Spletna trgovina eMundia se zavezuje, da bo odkrito napako v najkrajšem možnem času odpravila.