Gorilnici na pelete – idealni za varčno in ekološko ogrevanje vašega doma

06.12.16. #Članki
Gorilci na pelete

Dandanašnji ljudje pri izbiri ali izgradnji svojega doma gledamo predvsem na to, da so prostori, kjer bomo preživeli velik del svojega življenja, kar se da udobni. K najbolj osnovnim zahtevam, ki jih hiša ali stanovanje pač mora zadovoljiti, da lahko postane naš dom, je to, da se lahko v tistih delih leta, ko je zunaj mrzlo, umaknemo na toplo. Za vzpostavljanje in vzdrževanje prijetno toplega doma seveda poskrbijo najrazličnejši sistemi ogrevanja, za katere se uporabniki odločajo tako, da odgovarjajo njihovim željam in potrebam. V spletni trgovini eMundia vam nudimo praktično vse, kar potrebujete za ogrevanje vašega doma.


Ogrevalnih sistemov, ki jih lahko dobite v spletni trgovini eMundia, je ogromno. Pri nas tako lahko kupite radiatorje, sončne kolektorje, toplotne črpalke, kamine, peči, kotle, sisteme za infrardeče ogrevanje, dodatke, kot so dimne cevi in termostati, boljerje, hranilnike vode in najrazličnejše gorilnike, kot so gorilci na olje in gorilci na pelete ter dodatki zanje.

gorilec na pelete

Kaj so lesni peleti?

Gorilci na pelete so izjemno primerni za tiste kupce, ki si želijo bolj okolju prijaznega ogrevanja, hkrati pa želijo pri ogrevanju tudi prihraniti kakšen evro. Pri načinih ogrevanja, kakršen je gorilec na pelete, namreč za topel dom ne bo potrebno žrtvovati ogromnih količin denarja. Lesni peleti, ki so pravzaprav standardizirana oblika biomase, so suha žagovina, ki je pod izjemno visokimi pritiski stisnjena v drobne valjčke, v katerih je vsebnost vlaga nadvse nizja, celo manjša od desetih odstotkov, zato gorilci na pelete, v katerih ti lesni peleti zgorevajo, omogočajo neverjetno visoke izkoristke energije. Avtomatizacija, ki jo omogoča tovrstna standardizacija energija, posledično omogoča tudi visoke izkoristke energije in s tem visoke prihranke. Lesni peleti kot energent omogočajo toplotne izkoristke, ki celo presegajo 90 odstotno učinkovitost.

Visoki izkoristki in malo emisij

Povsem mogoče je trditi, da zaradi zgoraj omenjenih razlogov, torej visokih energijskih izkoristkov, ogrevalni sistem, katerega osrednji del je gorilec na pelete, pomeni enega izmed najbolj ekoloških načinov ogrevanja vašega stanovanja ali hiše, vendar ti izkoristki, ki so pri gorilcih na pelete pogosto celo višji od 90 odstotkov, niso edini razlog, da so lesni peleti tako prijazni do okolja. Ogrevanje z gorilnikom na pelete namreč v zrak izpušča nizke količine emisij SOx, NOx in drugih hlapnih organskih spojin kot druga goriva.

 

Kako deluje?

Gorilec na pelete deluje tako, da poseben del gorilnika, imenovan »polž«, transportira lesne pelete iz zalogovnika v izgorevalno komoro. Masa peletov, ki se nabirajo v izgorevalni komori, mora biti ob njihovem vžigu točno določena, da gorilnik na pelete kar najbolje ogreva vaš dom. Fotocelica nato poskrbi, da gorilec na pelete kar najhitreje zagori s polno močjo, ki je bila nastavljena v krmilniku. Ko je ta polna moč dosežena, gorilnik na pelete vklopi svoj vzdrževalni način delovanja. Moč ognja se tako zmanjša za več kot polovico, ko temperatura gorilci na peletepade za dovolj stopinj, pa se ponovno vklopi polna moč delovanja in gorilnik na pelete ponovno deluje s polno paro.

Gorilnik na pelete bo skoraj vse delo pri ogrevanju vašega stanovanja ali hiše opravil povsem sam, vi boste morali poskrbeti le, da bo zalogovnik, iz katerega bo gorilec na pelete črpal svoj vir energije, vendno poln peletov.

Vzdržljivi in kakovostni

Gorilniki, ki jih dobite v spletni trgovini eMundia, so izdelani iz kakovostnih materialov, na primer iz jekla tipa H25N20S2, ki je odporen na izjemno visoke temperature in zdrži visoko vročino, celo do 1150 stopinj Celzija. Gorilnik na pelete, ki ga kupite v spletni trgovini eMundia, je lahko različnih znamk, na primer znamke Kostrzewa. Ta gorilnik ima kar nekaj prednosti, ki omogočajo varno in enostavno uporabo. Preprečuje namreč, da bi prišlo do nezgod zaradi zatikanja peletov med cevjo polža in gorilnikom, prav tako pa je cev prozorna, zato boste hitro opazili, če bo kljub vsem varnostnim ukrepom prišlo do kakšnih težav.

Pred dostavo vašega novega gorilnca na pelete vas bodo obiskali naši pooblaščeni strokovnjaki in naredili načrt za montažo. Ob nakupu v spletni trgovini eMundia vam naši pooblaščeni strokovnjaki vaš novi gorilnik na pelete po zelo ugodni ceni celo zmontirajo in tako omogočijo kar najboljše delovanje artikla. Vaš novi gorilec na pelete bodo strokovnjaki priklopili na obstoječ ogrevalni sistem ali pa vam bodo postavili povsem novega. Prav tako vam v spletni trgovini eMundia omogočamo, da vam naši pooblaščeni strokovnjaki obstoječi kotel, ki trenutno kot energent za pridobivanje toplotne energije uporablja les ali olje, predelajo v bolj ekološki gorilec na pelete.

Gorilci na pelete so torej zaradi visokih energijskih izkoristkov in nizkih ravni emisij v primerjavi z drugimi viri energije dober način, da na ekološki način ogrejete svoj dom, pri tem pa ne zapravite ogromnih količin denarja. V spletni trgovini eMundia boste za svoj denar dobili kvaliteto, ki ustreza tudi najbolj zahtevnim strankam. Pridite in se prepričajte, da smo najboljši ponudnik gorilnikov na pelete in ostalih ogrevalnih sistemov ter dodatkov zanje na tržišču.