Kako izbrati primerno klimatsko napravo?

04.28.22. #Članki

Bližajo se toplejši meseci, ki nas preko poletja kar vabijo na prosto. Rade volje se nastavljamo sončnim žarkom ob kakšnih sproščujočih prostočasnih aktivnostih, a po drugi strani se želimo pred soncem tudi dobro zaščititi. Hitro postane prevroče in za vsako ceno iščemo zavetje pred močnimi sončnimi žarki. V stanovanju nam v boju proti ekstremnim temperaturam pomaga klimatska naprava.

Če klimatske naprave v svojem stanovanju še nimate, je zdaj skrajni čas za nakup. Treba bo namreč vložiti nekaj časa in truda že v primerjanje in izbiro pravih rešitev, nato pa je treba poskrbeti za dostavo in montažo. S tem se ne želite ukvarjati sredi poletne vročine, bolje se je pravočasno pripraviti, pa tudi cene so nižje – s promocijsko kodo POMLAD4 dobite dodatne štiri odstotke popusta na izbrane klimatske naprave, zato imate zdaj pravo priložnost za ugoden nakup!

Klimatska naprava mora odgovarjati vašemu domu

Nemogoče je v prav vsakem primeru priporočiti isto napravo, tudi če je to zelo zanesljiva in zmogljiva klima. Uporabniki imajo različne potrebe, upoštevati je treba lastnosti prostora in pričakovanja stanovalcev. Zato se skrbno odločamo med različnimi modeli, ki lahko pridejo v poštev za naš dom.

Klimatske naprave se razlikujejo v mnogih lastnostih, ki odločajo o končni izkušnji uporabnikov. A najprej bo velika razlika že v sami zasnovi in postopku montaže, zato se je treba že takoj odločiti za eno izmed glavnih vrst klimatskih naprav. Za običajna stanovanja so praviloma najbolj prepričljivi split sistemi, ki imajo notranjo in zunanjo enoto. Zunanja enota je elegantno nameščena zunaj, kjer lahko učinkovito deluje in ne moti stanovalcev. Skrbi za odvajanje toplega zraka v okolje, notranja enota pa v stanovanje prinaša ohlajen zrak. To je dobra rešitev za večino stanovanj, če je montaža možna. Obe enoti je treba namreč povezati z električno napeljavo in cevmi za zrak, kar zahteva manjši gradbeni poseg.

Poznamo še druge vrste klimatskih naprav. Nenazadnje so na voljo tudi prenosne klime, ki so zelo praktične za uporabo, a hkrati precej prepričljive pri hlajenju prostorov. Idealne so za hlajenje posameznih prostorov, lahko pa jih vzamemo tudi s seboj, ko se odpravljamo na dopust ali kam drugam. Pobrskajte po ponudbi in našli boste zanimive opcije za hlajenje svojega doma.

Odlično izkušnjo pri nakupu, montaži in uporabi prinaša klimatska naprava v kompletu

Pogosto se osredotočamo na specifične lastnosti in nekoliko pozabimo na to, da o končni izkušnji odloča cela kombinacija lastnosti. Najbolje se praviloma obnesejo kompleti klimatskih naprav, ki prinašajo prav vse, kar bomo potrebovali. Sodobne klime so precej zmogljive in zelo prepričljive, v običajnem stanovanju lahko računamo na to, da bo praktično vsaka takšna naprava svoje delo dobro opravila.

Zato se pri izbiri klimatske naprave posvetimo tudi drugim pomembnim faktorjem. Odločamo se med uveljavljenimi in zanesljivimi blagovnimi znamkami. Prepričamo se, da dobimo ob nakupu že vse potrebno, da ne bo treba opravljati kakšnih velikih prilagoditev ali dodatnega dela. Ne pozabimo pa še na dostavo in montažo – za enostavno dostavo in profesionalno vgradnjo opreme lahko poskrbi že trgovec, če kupujete pri pravih ponudnikih!