EKOM trojni hišni filter EKO TRIPLEX MAGO - EKO - FOS ¾" (83409)

Koda izdelka: 83409
Predvidena dostava na dom: od 2 do 7 delovnih dni
€ 235.00
Cena z 22 % DDV
Količina: 1
Način dostave Predvidena dostava na dom: od 2 do 7 delovnih dni
Dostava na dom
Predvideno 14.03.2024

Opis

Trojni hišni filter MAGO - EKO - FOS

Filter je idealna rešitev za zaščito vode pri vhodu le-te v stanovanjski objekt. Uporablja se za filtriranje pitne vode, zaščito za pipe, tuš, wc kotličke, bojler, pralni stroj, cevovode in za zaščito ostalih hišnih naprav.

V prvem loncu filtra je nameščen mehanski vložek filtra 60 mcr in magnetni nevtralizator vodnega kamna. Lonec filtra ima na dnu nameščeno pipico za povratno izpiranje trdnih delcev v vodi, s čimer podaljšamo življenjsko dobo mehanskega vložka filtra in istočasno zmanjšamo stroške vzdrževanja filtra. Mehanski vložek filtra zadrži vse trdne delce v vodi, ki so večji od 60 mikronov.
Magnetni nevtralizator vodnega kamna, ki je nameščen na sredini prve glave filtra je namenjen za zaščito proti vodnemu kamnu in feromagnetnim delcem v vodi.
V drugem loncu filtra je nameščen vložek filtra s 25 mcr filtracijo in ima v sredini vložka vstavljeno sredstvo proti koroziji. Vložek preprečuje vstop vsem trdnim delcem v vodi, ki so večji od 25 mcr in deluje anti korozijsko. Priporočena je menjava vložka vsakih 6 mesecev.
V tretjem loncu filtra je nameščen vložek filtra aktivno oglje CARBON BLOCK 5 mcr, ki je idealna rešitev za zaščito vode proti kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode ter hkrati zadržuje vse trdne delce, večje od 5 mikronov.  Priporočena je menjava vložka vsakih 6 mesecev.

Montažo naj izvede strokovno usposobljena oseba. Ob montaži je potrebno filter tesniti s teflonom. Montirate ga lahko neposredno za vodomerom ali pa pred samimi uporabniki vode. Obvezna je uporaba gibljivih cevi!
V primeru visokega tlaka v vodovodnem sistemu in morebitnem nihanju je potrebno namestiti ventil za uravnavanje tlaka z manometrom. V primeru, da se filter namesti za vodno črpalko ali da je za filtrom nameščeno grelno telo, je potrebno za filtrom namestiti proti povratni ventil.
Če vam lonec filtra pade na tla ga je potrebno kljub nevidnim poškodbam zamenjati z novim, saj lahko pride do mikro poškodb, ki so na očesu nevidne.
Po montaži filtra ali po menjavi vložkov pustite vodo teči v iztok 5-7 minut, šele nato lahko začnete vodo uporabljati. Filter za vodo iz plastike in medenine in sestavni deli teh materialov, ki imajo kontakt s pitno vodo, so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro. 

Značilnosti:

  • Trostopenjski hišni filter z sistemom izpiranja
  • Trostopenjska filtracija delcev od 60, 25 in 5 mcr         
  • Pipica nameščena na dnu lonca omogoča izpiranje vložka brez odpiranja ohišja in s tem podaljšuje življenjsko dobo filter vložka.
  • Magnetni nevtralizator odpravlja nabiranje vodnega kamna, korozijo železa in razkraja obstoječi vodni kamen na napeljavah in napravah za vodo.
  • Vložek z aktivnim ogljem deluje kot zaščita proti kloru, pesticidom in insekticidom.

Tehnični podatki:

  • Priključek: 3/4 (19,05 mm)
  • Dimenzije: 315 x 410 x 125 mm
  • Pretok (l/H): 1200

Obseg dobave:

  • ključ filtra
  • stenski nosilec filtra in vijaki za namestitev stenskega nosilca na glavo filtra
EAN: 3830017083409
Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Podobni izdelki

Ocene

Ocene

star-outlinestar-outlinestar-outlinestar-outlinestar-outline
0/5 ( ocean)
Ogledujete si: EKOM trojni hišni filter EKO TRIPLEX MAGO - EKO - FOS ¾" (83409)

Dodaj oceno

edit-icon
starstarstarstarstar
5/5
lock
Za oddajo ocene je potrebna