Prenosne klimatske naprave

Prenosne klimatske naprave so naprave, ki jih lahko postavite skorajda kamorkoli, saj so elementi za delovanje že vgrajeni. Kondenzacijska prenosna klimatska naprava ima cev za odvajanje toplega zraka na prosto zato moramo to pri postavitvi upoštevati. Običajno znaša premer te cevi 100 mm. Toplejši zrak, ki se nabere, je potrebno odvajati na prosto skozi priprta okna, zidne rešetke ali odprtine v zidu. V nasprotnem primeru se zrak v prostoru ne bo ohladil. Cev nazaj v prostor seva toploto, zato je priporočljivo, da je čim krajša. 

Prenosne klimatske naprave se med seboj razlikujejo po teži in velikosti, glasnosti, hladilni moči, zmožnosti razvlaževanja ter porabi električne energije. Kondenzacijska prenosna klimatska naprava je običajno malce glasnejša od ostalih, saj je kompresor nameščen že v sami napravi. Več pa si preberite TUKAJ.

Kondenzacijska prenosna klima je naprava, ki ima vgrajeno cev za odvajanje vročega zraka. Cev se običajno napelje skozi okno, skozi izvrtino v zidu ali steklu, ...