Akumulatorske kosilnice Makita

05.06.21. #Članki
Akumulatorske kosilnice Makita

Pri košnji domače zelenice ne moremo pričakovati kakšnih bližnjic – treba se bo lotiti dela, le tako bo trata lično pristrižena in lepo urejena. Seveda si delo lahko vseeno močno olajšamo, če se poslužimo kakovostne opreme za košnjo trave. To so vrtne kosilnice, ki v sodobnih električnih izvedbah ponujajo odlično uporabniško izkušnjo in zelo prepričljive rezultate pri košnji!

Še posebej to velja za opremo priznanih blagovnih znamk, med katerimi izstopa Makita. To je prepoznavna znamka, priljubljena predvsem med zahtevnejšimi uporabniki opreme za delo v delavnici in na vrtu. Makita je japonski proizvajalec električnih orodij, ki se osredotoča predvsem na inovativne rešitve za vsesplošno domačo uporabo. Tako imamo na voljo različne kosilnice, ki so zelo dobro pripravljene na svoje delo.

Akumulatorske kosilnice Makita se bodo pri domačih uporabnikih odlično obnesle. Proizvajalec namreč cilja na popolno uporabniško izkušnjo, za kar je v veliki meri zaslužen sodoben električni pogon, druge prednosti pa izvirajo iz dovršenih sistemov, ki skrbijo za zmogljivo in natančno košnjo trave ter različne možnosti upravljanja delovanja teh naprav.

Prednosti električnega motorja pri kosilnicah Makita

Odločamo se predvsem med električnimi in bencinskimi motorji, obe različici sta pri kosilnicah pogosto v uporabi. Imajo pa sodobne akumulatorske kosilnice kar nekaj prednosti, ki jih bencinski motorji preprosto ne morejo posnemati.

Domači uporabniki bodo hitro ugotovili, da so te kosilnice pri delovanju veliko bolj tihe in prijetne, ne sproščajo izpušnih plinov, poleg tega je električni motor praviloma tudi lažji. Nimamo opravka z gorivi, baterijo preprosto napolnimo s polnilcem. Tako je motor tudi veliko bolj čist, vzdrževanje je lažje in pričakujemo lahko daljšo življenjsko dobo, saj elektromotor tudi nima toliko gibljivih delov, ki prenašajo obremenitve. Končni rezultat je izjemno prijetna izkušnja pri košnji, sploh če k temu dodamo še inovacije, s katerimi Makita pomaga pri zahtevnem delu na terenu.

Napredne kosilnice z lastnim pogonom omogočajo enostavno upravljanje po površini. Nastavljamo lahko tudi različne možnosti obdelave pokošene trave, možen je izmet, lahko pa se odpadna trava sproti zbira v košaro ali pa jo s funkcijo mulčenja kosilnica seseklja in vrne na teren kot gnojilo. Samohodne kosilnice so praviloma zelo prilagodljive in vsak uporabnik bo z njimi zelo zadovoljen.

Vrste akumulatorskih kosilnic Makita

V ponudbi boste našli različne vrste kosilnic, ki odgovarjajo uporabnikom z različnimi potrebami. Večina domačih uporabnikov posega po samohodnih električnih kosilnicah, ki nudijo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo za delo na zelenicah zmernih dimenzij. S takšno opremo lahko trato hitro in zanesljivo pokosimo, hkrati pa so naprave še vedno dokaj poceni, pa tudi enostavne za uporabo in kompaktne za elegantno shranjevanje.

Na manjših zelenicah bomo uporabili nahrbtno kosilnico, ki je zelo praktična za uporabo, enostavno jo upravljamo po površini in dosežemo prav vsak kotiček. Kosimo lahko tudi okoli ovir in ob objektih, kar zagotavlja odličen končni rezultat. Zahvaljujoč elektromotorju in sodobnim inovacijam je uporaba takšne kosilnice zelo prijetna in učinkovita. Zahtevnejši uporabniki pa imajo v višjem rangu samohodnih kosilnic še nekaj dodatne ponudbe – to so zmogljive akumulatorske kosilnice Makita, ki se dobro znajdejo tudi na večjih zelenicah, razgibanih terenih in drugih neugodnih podlagah.