Kopalniški ali aluminijasti radiator – odločitev je vaša

10.16.18.
Radiator

Ogrevalnih teles za kopalnice je več vrst. Poznamo klasični radiator, kot je v vseh ostalih prostorih in je edino njegova velikost morda manjša kot velikost radiatorjev v ostalih prostorih doma. Lahko si za kopalnico izberemo talno ogrevanje, ki je sila prijetno, saj predvsem v kopalnicah radi hodimo bosi in imamo radi, da nam je tudi v noge toplo, kar pa velikokrat prepreči prisotnost keramičnih ploščič. V zadnjem času je predvsem popularna oblika lestve, ko pride do izbire radiatorja za vašo kopalnico. Takšni kopalniški radiator je zelo priročen, saj ne zavzame veliko prostora, je tudi zelo estetski in na njem lahko sušimo brisače ali manjše kose oblačil. Lahko ga uporabimo kot del centralnega sistema ogrevanja, hkrati pa lahko tak kopalniški radiator kombiniramo tudi z ostalimi oblikami ogrevanja. Odlično se na primer obnese v kombinaciji s talnim ogrevanjem. Poleg vseh ostalih vrst, ki jih poznamo, imamo na voljo še električni kopalniški radiator, ki deluje na elektriko in lahko služi kot samostojno ogrevalno telo in pa tudi v kombinaciji s katerim drugim grelnim sistemom. Obstaja pa tudi kopalniški radiator, ki deluje kombinirano, se pravi v kombinaciji elektrike in vode.

Priporočljivo je, da za svojo kopalnico izberete aluminijasti radiator. Kot lahko sklepamo iz imena, gre za radiator, ki je narejen iz materiala po imenu aluminij. Na trgu so seveda tudi drugi materiali, kot je na primer pločevina, vendar pa ima v tem primeru material za radiator slabšo obstojnost in s tem se tudi njegova življenjska doma skrajša, saj radi porjavijo. Drugi material, ki je prav tako v uporabi, je jeklo, vendar so grelna telesa iz takšnega material zelo težka. Druga slabost jeklenega radiatorja je tudi počasno segrevanje, kar pa seveda nočemo, saj to pomeni raba energije, ki je prevelika in se ne izkoristi na pravilen način. Aluminijasti radiator ima veliko prednosti, so dokaj estetski in odporni na oksidacijo. Kar pa še je najpomembnejše, vaš aluminijasti radiator bo izjemno učinkovit, ko pride do vprašanja oddajanja toplote in vaša kopalnica vam bo na voljo ogreta ter prijazna za uporabo.

Kako velik in kakšne oblike naj bo vaš radiator, je prav tako zelo pomembno vprašanje. Veliko je seveda odvisno od velikosti prostora, kamor ga boste dali. Pri tem vam bodo najboljše pomagali za to usposobljeni svetovalci, ki bodo s svojimi dolgoletnimi izkušnjami to lažje ocenili kot morda vi sami. Vsekakor nasvet in ocena koga drugega pred odločitvijo za nakup vedno koristi in pomaga. Velika večina ponudnikov ima na voljo klasične oblike in barve po katerih posega tudi največkupcev. Klasika je pač najbolj zanesljiva, vedno v modi in tudi cenovno običajno najbolj ugodna. Za tiste, ki pa bi bili radi malce drugačne in bi radi tudi svoj kopalniški radiator uredili v stilu, se da na trgu poiskati tudi kaj bolj drugačnega in barvitega. Trgovci namreč na grelna telesa vedno bolj gledajo kot na del okrasja za hišo in stanovanje ter se zelo zavedajo, kako pomembno je tudi to, da nekaj lepo izgleda. Pa še par besed o montaži. Montaže se naj loti profesionalec. Tako boste tudi najbolj mirni, da je delo resnično opravljeno tako kot treba.

Naj bo vaša kopalnica prostor, kamor boste radi zahajali. Pomembno je, da se v njej počutite kot doma in vam ta prostor pomeni vaših nekaj minut zasebnosti, kjer se lahko posvetite sebi ter vašemu počutju. Že iz teh razlogov je izrednega pomena, da je ta prostor urejen funkcionalno in da vam kar se da najboljše koristi. Ogrevanje tega prostora mora biti učinkovito, enostavno in zadovoljivo. Hkrati vam dandanašnja ponudba omogoča tudi estetske prednosti in tako vaš kopalniški radiator ne bo izgledal kot navlaka, ampak bo postal estetski del vaše kopalnice in posledično vam v zadovoljstvo. Izkoristite ga pa tudi kot sušilec brisač ali ostalih kosov perila in njegov izkoristek bo popoln. Če želite, da bo vaš radiator v kopalnici imel dolgo življenjsko dobo, vsekakor priporočamo aluminijasti radiator. In morda še namig, ki vam bo morda olajšal odločitev glede nakupa – nič ni narobe, če ne pristanete na čisto klasiko. Ni nujno, da izberete radiator bele barve, saj se da dobiti tudi prelep radiator kakšne druge barve ali celo vzorca, ki se bo odlično podal k celoti in dekorju vašega stanovanja. Tako bo kopalniški ambient resnično topel in barvit prostor, ki bo samo vaš.