Klimatske Naprave A+++ | Najučinkovitejše Klimatske Naprave 2023

04.24.23. #Članki
Najučinkovitejše Klimatske Naprave

Klimatske naprave so postale nepogrešljiv del našega življenja, še posebej v poletnih mesecih, ko se temperature povzpnejo do neznosnih višin. Pri nakupu pa pogosto pozabimo na pomemben vidik - energetsko učinkovitost. Ključna beseda, ki jo moramo upoštevati ob nakupu je A+++. Gre namreč za oznako najvišje energetske učinkovitosti, ki jo lahko doseže posamezna klimatska naprava.

Ob nakupu klime se torej ne smemo osredotočiti zgolj na njeno moč in funkcije, temveč moramo biti pozorni tudi na njeno porabo energije. Le tako lahko prispevamo k zmanjševanju naše skupne porabe energije ter s tem ohranjamo skrb za okolje.

Za vas smo pripravili dve klimatski napravi ki izstopata v svoji kategoriji:

Vabimo vas, da si spodaj preberete podroben opis Mitshubishi in Gree klimatske naprave. V kolikor vam nobena od naštetih ne odgovarja, predlagamo da preverite celotno ponudbo glede na vaše potrebe in sicer:

Najboljša kvalitetno - A+++ Klimatska Naprava: Mitsubishi Luxury MUZ-MSZ-LN35VG2_W 3,5 KW

Mitsubishi Luxury je popolna izbira za tiste, ki želijo udobje in učinkovitost združeno v eni napravi. Z njeno napredno tehnologijo boste uživali v optimalni temperaturi v svojem domu, ne glede na to, kakšno je vreme zunaj. Z elegantnim dizajnom se naprava zlahka prilega vsaki notranjosti, s svojo zmogljivostjo pa enostavno ohladi ali ogreje tudi večje prostore.

Opremljena je z najnovejšo tehnologijo, ki omogoča tiho delovanje in varčevanje z energijo. Prav tako vsebuje napreden filter zraka, ki odstranjuje nečistoče in izboljšuje kakovost zraka v prostoru.

Prednosti izdelka:

  • Visoka energetska učinkovitost.
  • Sodoben in eleganten dizajn, ki se zlije z notranjo opremo prostora.
  • Znamka Mitsubishi je splošno znana po svoji zanesljivosti in kakovosti izdelkov.
  • Sistem filtriranja zraka iz prostora odstrani prašne delce in alergene.
  • Naprava ima enostaven uporabniški vmesnik za preprosto in intuitivno upravljanje.

Slabosti izdelka:

  • Visoka cena
  • Omejena funkcionalnost pri povezovanju z drugimi pametnimi napravami.

Preveri ceno

Najboljša cenovno - A+++ Klimatska Naprava: Gree Amber Nordic GWH12YD-S6DBA1A 3,5 KW

Model Amber Nordic zagotavlja bolj zdravo okolje za vas in vašo družino. Vgrajen ima napreden filter za zrak, ki ujame do 99% alergenov in drugih onesnaževalcev zraka.

Zasnovana je z uporabo najsodobnejše inverter tehnologije, ki zagotavlja visoko energetsko učinkovitost in stabilno delovanje. Prilagaja se vam in vašim potrebam, zagotavlja prihranek energije in zmanjšuje končen stroške elektrike.

Klimatska naprava Gree se ponaša z naprednimi funkcijami kot so samodejno čiščenje, nočni način delovanja in funkcija inteligentnega časovnika, ki omogočajo natančno prilagajanje vašim potrebam.

Proizvajalec Gree v svetu klimatskih naprav predstavlja sinonim za najboljšo cenovno in hkrati energetsko učinkovito napravo.

Prednosti izdelka:

  • Spada v energijski razred A+++
  • Napredna inverter  tehnologija, ki zagotavlja boljšo regulacijo temperature, manjšo porabo energije ter tiho in učinkovito delovanje.
  • Zmožna tako ogrevanja kot hlajenja prostora in je primerna za uporabo skozi celo leto.
  • Zaradi svojega izjemno tihega delovanja primerna za uporabo tudi  v spalnicah ali drugih prostorih, kjer je potreben mir.
  • Ima dolgo življenjsko dobo, saj je zgrajena iz kakovostnih materialov. 
  • 7 let garancije 
  • Ima uporabniku prijazen, preprost in intuitiven uporabniški vmesnik.
  • Napredne funkcije
  • Je prilagodljiva glede na različne velikosti prostorov in različne vremenske pogoje.

Slabosti izdelka:

  • Nekoliko višja cena

Preveri ceno

Kako lahko dodatno zmanjšate porabo klimatske naprave?

Poraba energije, ki jo porabi klimatska naprava se vsekakor pozna v obliki višjega računa za elektriko. Z uporabnimi nasveti vam bomo skušali pomagati, da le tega maksimalno zmanjšate, brez da bi v zameno žrtvovali svoje udobje.

  1. Redno vzdržujte klimatsko napravo - Redno vzdrževanje je ključnega pomena saj zagotavlja učinkovito delovanje. Bodite pozorni, da zračni filter zamenjate  vsaj enkrat na mesec in v skladu z navodili proizvajalca. Prav tako nekaj svoje pozornosti namenite zunanjim enotam, saj jih je priporočljivo očistiti od umazanije in listja.
  2. Pravilno nastavite termostat - Nastavitev termostata na pravo temperaturo lahko prihrani veliko energije. Priporočljivo je, da termostat nastavite na temperaturo med 24 in 26 stopinj Celzija, ki velja za optimalno temperaturo in posledično varčuje pri porabi energije. 
  3. Uporabljajte senzorje gibanja - Uporaba senzorjev gibanja lahko pomaga zmanjšati porabo, saj omogoča samodejni izklop, ko ne zazna nikogar v prostoru. To je še posebej koristno, če se pogosto premikate v in iz prostora.
  4. Namestite zavese in žaluzije - Pametna izbira oken, uporaba zaves in žaluzij lahko zelo pomaga zmanjšati količino sončne toplote, ki vstopi v prostor, zlasti v času, ko je sonce najmočnejše. To zmanjšuje obremenitev klimatske naprave in posledično niža mesečne stroške na položnici.
  5. Namestite klimatsko napravo na pravo mesto - Bodite pozorni na okolico namestitve in preverite, da ni ovir, ki bi omejevale pretok zraka.

Za več informacij si oglejte članek o top 10 najboljših klimatskih napravah