Masažni bazen je prostor sprostitve in užitka

04.17.19.
Masažni bazen

Pomladno sonce je poskrbelo, da so temperature zraka vsak dan višje, zato misli mnogim že bežijo proti poletju, preživljanju časa na prostem in sproščenemu uživanju v objemu narave. Če ste med njimi tudi vi in bi radi to sezono preizkusili kaj novega, je čas, da si omislite masažni bazen, v katerem se boste lahko vsakodnevno sprostili po napornem dnevu v službi in na svežem zraku pozabili na stres.

V podjetju eMundia vam nudimo pestro izbiro masažnih bazenov odlične kakovosti z mnogimi funkcijami, ki bodo poskrbele, da bo sproščanje v masažnem bazenu postalo del vašega vsakdana. Zato ne odlašajte in še danes izberite pravega zase, mi pa bomo poskrbeli za brezplačno dostavo in montažo vašega bazena, da boste tople sončne žarke lahko že takoj izkoristili za prijetno vodno masažo v družbi vaših najbližjih.

Masažni bazen ima poleg sprostitvenih tudi zdravilne učinke, saj mehurčki v segreti vodi sproščajo mišice, zmanjšajo obremenitev sklepov in lajšajo bolečine. Ergonomsko oblikovana sedišča in ležišča nudijo kar največ udobja, masaža pa hkrati izboljšuje počutje. Niso namenjeni plavanju, temveč omogočajo, da si ob prijetni masaži vzamete čas zase, se umirite in naužijete prijetne sprostitve celega telesa. Seveda pa je pomembno, da v bazenu dnevno ne preživite preveč časa naenkrat, saj lahko vroča voda povzroči pregrevanje telesa. Da boste lažje izbrali pravi masažni bazen zase, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj napotkov, ki vam bodo pomagali pri tej pomembni odločitvi.

Kaj je pomembno pri izbiri masažnega bazena?

Dobre masažne bazene od slabih ločujeta predvsem energetska poraba in filtrirni sistem. Vse ostale razlike – od konfiguracije, šob, ohišja in barv – so drugotnega pomena. V našem podjetju vam nudimo le najkakovostnejše izdelke, s katerimi boste resnično zadovoljni. Da pa vam bo masažni bazen kar najbolje služil, morate biti pri nakupu pozorni na več dejavnikov:

  • Prostor

Pri izbiri lokacije morate paziti, da bo okoli bazena dovolj prostora. Glede na razpoložljiv prostor izberite optimalno dimenzijo, saj bo le tako masažni bazen resnično funkcionalen, vi pa boste lahko v njem brezskrbno uživali. V našem podjetju vam nudimo bazene različnih velikosti, pri katerih lahko izbirate med različnim številom sedišč in ležišč.

Na lokacijo za masažni bazen do neke mere vplivajo tudi vremenske razmere kraja, v katerem živite. Če so za vaš kraj značilne bolj zasnežene zime, je priporočljivo, da bazen postavite tik ob hiši, da pot do njega v mrazu ne bo predolga.

Sicer pa pred umestitvijo bazena razmislite tudi o tem, čemu bo pretežno namenjen. Če ga boste uporabljali za druženje z najbližjimi in prijatelji, ga postavite na prostorno mesto, da se bodo lahko skupaj zabavali tako ljudje v bazenu kot tudi tisti zunaj njega. V primeru, da želite masažni bazen večinoma za intimno uporabo, kjer si boste privoščili sprostitev in hidroterapijo ali se vanj umaknili pred hitrim tempom življenja, pa bazen postavite v bolj odmaknjen del terase oz. vrta, okoli njega postavite pregradno steno ali pa ga obkrožite z visokim rastlinjem. Pazite, da bo bazen vedno postavljen na ravno in trdno površino in se prepričajte, da bo izbrana lokacija zdržala njegovo obremenitev.

  • Oprema in zmogljivost

Vsi naši masažni bazeni so opremljeni s čistilno napravo in ogrevanjem ter imajo na voljo več vrst masaž. Za njihovo delovanje je potrebnih več vodnih črpalk različne zmogljivosti, zato morate biti pri izbiri masažnega bazena pozorni na razmerje med številom vodnih črpalk in njihovo zmogljivostjo, da boste imeli zagotovljeno brezhibno delovanje bazena.

Del vsakega masažnega bazena je tudi elektronika za krmiljenje delovanja bazena, pozorni pa morate biti še na kakovost in zmogljivost filtracijskega sistema, ustrezen izolativni pokrov, ergonomijo in energijsko porabo. Vse našteto predstavlja enovit sistem, ki vam bo nudil odlično kopalno izkušnjo, za kar bomo poskrbeli v podjetju eMundia.

  • Model, oblika in dodatna oprema

Pri nas lahko izbirate med masažnimi bazeni različnih oblik in modelov z vrhunsko opremo. Glede na velikost masažnega bazena je v njem različno število masažnih šob in regulatorjev zraka, da skrbijo za nemoteno delovanje bazena. Vsi bazeni so opremljeni s skimerjem in kartušnimi filtri ter s filtrirno črpalko, ki poskrbijo za to, da je voda ves čas čista, bazen pa pripravljen za takojšnjo uporabo.

Njegovo upravljanje poteka preko digitalne nadzorne plošče, izbirate pa lahko tudi med različnimi barvami, glede na to, katera se bo najbolj podala v okolico, kamor boste postavili masažni bazen. Vsi izdelki imajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno, prav tako vam nudimo akcijske cene, da bo odločitev za nakup masažnega bazena še lažja.

Naši masažni bazeni so ustvarjeni z mislijo na užitke, zato vključujejo tudi dodatno opremo. Nekateri modeli imajo vgrajene zvočnike in avdio opremo, radio, DVD in USB vhod, da lahko ob namakanju v bazenu poslušate sproščujočo glasbo ali si ogledate svoj najljubši film. LED sistem osvetlitve vašo izkušnjo v bazenu prijetno osvetljuje, pri tem pa ne potroši dodatne energije. Vsakemu bazenu je dodano tudi zaščitno pokrivalo in stopnice za lažji vstop v bazen.

Masažni bazen in njegovo vzdrževanje

Vzdrževanje masažnega bazena ni zahtevno in ga lahko opravljate sami, seveda pa smo vam ves čas na voljo za svetovanje in servisne storitve. Pomembni so pravilno uravnavanje in vzdrževanje pH vrednosti vode, občasno čiščenje filtrov in menjava vse vode na pol leta ali leto dni.

Sicer pa že sama kvaliteta materiala ohišja in bazenske školjke zagotavlja enostavno vzdrževanje in čiščenje. Tehnološko dovršeni filtrirni sistemi poskrbijo za mehansko čistočo vode, vgrajen ozonski sistem pa z vbrizgavanjem mehurčkov v vodo bakteriološko nevtralizira vodo in iz nje odstranjuje strupe in škodljive snovi. Najbolje je, da masažni bazen po vsaki uporabi pokrijete s termoizolativnim pokrovom, ki bazen ščiti pred vdorom umazanije iz okolja, hkrati pa preprečuje ohlajanje vode. Na ta način lahko poskrbite, da bo vaš bazen vedno čist ter pripravljen za takojšnjo uporabo.

Masažni bazen s kombinacijo masaže in tople vode je prostor za druženje ali zabavo, hkrati pa odličen sprostitveni kotiček, namenjen osvežitvi, ki jo zagotovi vodna masaža z raznolikimi masažnimi curki.

Prizadevamo si, da vam bazeni vselej nudijo inovativne masažne sisteme, nizke obratovalne stroške in enostavno skrb za vodo. Zagotavljamo vam, da boste med številnimi modeli masažnih bazenov in barvnih kombinacijah tudi vi našli takega, ki bo ustrezal vašemu prostoru in slogu in bo postal del sprostitvenih trenutkov v družbi vaših najbližjih.