Najboljše WC školjke za leto 2024 (Top 10)

03.24.24. #Članki
Najboljše WC školjke za leto 2024 (Top 10)

V svetu kopalniške opreme se nenehno razvijajo nove in inovativne rešitve, ki zagotavljajo večje udobje, boljšo higieno in izjemno učinkovitost. Medtem ko morda WC školjka ni prva stvar, ki pride na misel ob omembi kopalniškega luksuza in tehnološkega napredka, pa je nedvomno eden izmed najpomembnejših elementov vsake kopalnice.

Leto 2023 ni izjema, saj prinaša številne modele WC školjk, ki postavljajo nove standarde v industriji sanitarne keramike. Od ekološko učinkovitih rešitev in futurističnih dizajnov do naprednih higienskih funkcij in neprimerljivega udobja – izbira prave WC školjke in pripadajoče WC deske postaja bolj kompleksna kot kdajkoli prej.

V tem članku bomo raziskali najboljše modele WC školjk za leto 2024 ter vam pomagali sprejeti informirano odločitev in izboljšati vašo vsakodnevno kopalniško izkušnjo.

Najboljša WC školja:

Villeroy&Boch Architectura

Prikaži izdelek

WC školjka z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto: Catalano NEWFLUSH

CATALANO VISEČA WC ŠKOLJKA NEWFLUSH 50X35

Prikaži izdelek

Najugodnejša WC školjka: Belneo MS2342

Belneo MS2342

Prikaži izdelek

1. VILLEROY & BOCH VISEČA ŠKOLJKA ARCHITECTURA (5684HR01) + DESKA S POČASNIM ZAPIRANJEM (98M9C101)

Izberite WC školjko ARCHITECTURA 5684HR01 znamke VILLEROY & BOCH in svoji kopalnici dodajte dotik elegance in sofisticiranosti. Ta viseča WC školjka, izdelana iz premium keramike v sijoči alpin beli barvi, združuje brezčasen dizajn in izjemno funkcionalnost. Školjka je zasnovana za stensko montažo, kar zagotavlja čist in urejen videz vaše kopalnice.

Tehnologija DirectFlush prinaša revolucionarno izkušnjo splakovanja, ki omogoča, da voda doseže vsak kotiček notranje površine školjke, brez nepotrebnega špricanja. To ne zagotavlja le učinkovitega splakovanja z minimalno porabo vode (samo 3/4.5 l), ampak tudi olajša čiščenje in vzdrževanje visoke higienske ravni v vaši kopalnici. Brezrobna izvedba pomeni, da ni težko dostopnih mest za umazanijo, kar še dodatno prispeva k lažjemu čiščenju in boljši higieni.

Školjka je dopolnjena z ultra tanko desko s počasnim zapiranjem, ki zagotavlja tišino in udobje pri vsakodnevni uporabi. To je še posebej pomembno v gospodinjstvih, kjer je kopalnica v neposredni bližini spalnih prostorov.

Prednosti:

  • Elegantno in moderno oblikovanje, ki se prilega različnim stilom opreme.
  • Brezrobna izvedba za enostavnejše čiščenje in večjo higieno.
  • Nizka poraba vode zahvaljujoč inovativnemu sistemu DirectFlush.
  • Visoko kakovostni materiali, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo izdelka.
  • Deska s počasnim zapiranjem za dodatno tišino in udobje.

Slabosti:

  • Zaradi viseče montaže je potrebna posebna pozornost pri namestitvi, da se zagotovi varnost in stabilnost.

Preveri ceno

VILLEROY & BOCH VISEČA ŠKOLJKA ARCHITECTURA (5684HR01) + DESKA S POČASNIM ZAPIRANJEM (98M9C101)

2. CATALANO VISEČA WC ŠKOLJKA NEWFLUSH 50X35 (1VSS50R00)

Viseča WC školjka iz serije SFERA, ki jo proizvaja priznano podjetje Catalano, združuje sodobno obliko in kakovostno izdelavo. Izdelana je iz visokokakovostne keramike v čisti beli barvi, kar poudarja njeno elegantno zasnovo in jo naredi primerno za vsakršen stil kopalnice. Z dimenzijami 54 x 35 cm in možnostjo montaže na vgradni ali skriti kotliček se školjka popolnoma prilagodi potrebam prostora in zagotavlja čist ter urejen videz.

Školjka kljub klasičnemu notranjemu robu zagotavlja enostavno in higienično čiščenje, zahvaljujoč kakovostni glazuri in premišljeni obliki.

Prednosti izdelka:

  • Elegantna in sodobna oblika.
  • Izdelano iz visokokakovostne keramike.
  • Enostavna montaža na vgradni ali skriti kotliček.
  • Primerno za različne stile kopalnic.
  • Čist in urejen videz zaradi viseče montaže.

Slabosti izdelka:

  • Klasičen notranji rob
  • WC deska in set za montažo nista vključena

Izdelek iz serije SFERA podjetja Catalano, ki združuje sodobno oblikovanje in funkcionalnost, predstavlja kakovostno in estetsko rešitev za vsako kopalnico. Z njim boste svojemu domu dodali dotik elegance, hkrati pa uživali v enostavnem vzdrževanju in dolgi življenjski dobi izdelka.

Preveri ceno

CATALANO VISEČA WC ŠKOLJKA NEWFLUSH 50X35 (1VSS50R00)

3. Viseča WC školjka MS2342, Belneo

Viseča WC školjka Belneo MS2342 predstavlja popolno sintezo elegance in funkcionalnosti, ki bo obogatila vsak dom. Izdelana iz visoko kvalitetne keramike v beli barvi se ponaša z dovršeno elegantno obliko, ki se bo podala v vsako kopalnico. Unikatna brezrobna izvedba omogoča enostavnejše in bolj higienično čiščenje, saj ni težko dostopnih mest. S školjko pride v kompletu tudi ultra tanka softclose deska, ki se zaradi posebnega mehanizma v tečajih zapira tiho in enostavno, kar zagotavlja dodatno udobje uporabniku. WC školjka je zasnovana za stensko montažo, s priloženimi vijaki za montažo, kar omogoča čist in urejen videz vaše kopalnice.

Prednosti izdelka:

  • Eleganten in dovršen dizajn.
  • Enostavnejše in bolj higienično čiščenje zaradi brezrobne izvedbe.
  • Ultra tanka softclose deska za tiho in enostavno zapiranje.
  • Visoko kvalitetna keramika za dolgotrajno uporabo.
  • Stenska montaža za čist in urejen videz.

Slabosti izdelka:

  • Ker je školjka viseča, je potrebna skrbna in pravilna montaža.

Preveri ceno

Belneo Viseča WC školjka MS2342

4. BELNEO TALNA BREZROBNA WC ŠKOLJKA Z ULTRA TANKO DESKO S POČASNIM ZAPIRANJEM IN SPLAKOVALNIKOM MS2342MNB

Talna WC školjka BELNEO združuje brezčasno estetiko in praktično dovršenost, s čimer postavlja nove standarde za vaš kopalniški prostor. Eleganca ultra svetleče bele sanitarne keramike in prefinjena oblika se brez težav vključita v različne sloge opremljanja.

Brezrobna konstrukcija školjke pomeni manj skritih kotičkov za bakterije in umazanijo, kar omogoča neprimerljivo higieno in lahkotnost čiščenja. Pridružena ultra tanka WC deska s funkcijo počasnega zapiranja doprinaša k tišini in udobju vaših trenutkov v kopalnici.

Talni model BELNEO, z integriranim monoblok dizajnom in izplakovalnim sistemom GEBERIT, je zasnovan za enostavno in hitro namestitev ter zanesljivo povezavo z vodovodno mrežo, kar zagotavlja brezskrben in čist videz vaše kopalnice.

Prednosti izdelka:

  • Elegantna in dovršena zasnova
  • Enostavno in higiensko čiščenje zaradi brezrobne izvedbe
  • Ultra tanka WC deska s počasnim zapiranjem za dodatno udobje
  • Visokokakovostna sanitarna keramika za dolgotrajno obstojnost
  • Integriran izplakovalni sistem GEBERIT za zanesljivo delovanje

Slabosti izdelka:

  • Fiksna talna namestitev zahteva natančno izbiro lokacije in instalacijo

Preveri ceno

BELNEO TALNA BREZROBNA WC ŠKOLJKA Z ULTRA TANKO DESKO S POČASNIM ZAPIRANJEM IN SPLAKOVALNIKOM MS2342MNB

5. IDEAL STANDARD TESI VISEČA WC ŠKOLJKA AQUABLADE - T007901

WC školjka Ideal Standard Tesi Aquablade v beli barvi predstavlja vrhunec elegance in funkcionalnosti v svetu sanitarnih izdelkov. Z edinstveno in patentirano AquaBlade tehnologijo splakovanja zagotavlja izjemno čistočo in higieno, saj sistem kanalov omogoča popolno splakovanje celotne notranje površine. Rezultat je vedno brezhibno čista WC školjka.

Estetski videz izdelka dopolnjuje zakrito pritrjevanje, ki skriva vse pritrdilne elemente in omogoča enostavno čiščenje zunanjosti školjke. Viseča izvedba prinaša sodoben izgled in dodatno olajša vzdrževanje čistoče v kopalnici. Izdelana iz vrhunske keramike, ta WC školjka zagotavlja dolgotrajno vzdržljivost in ohranja svoj prvotni videz tudi po večletni uporabi.

Prednosti izdelka:

  • Vrhunska keramika zagotavlja izjemno vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo.
  • AquaBlade tehnologija omogoča vrhunsko higieno in čistočo.
  • Viseča montaža in zakrito pritrjevanje nudita eleganten izgled in olajšujeta čiščenje.
  • Bela barva in sodoben dizajn se brez težav vključita v vsako kopalniško opremo.
  • Varčevanje z vodo je ekonomično in okolju prijazno.
  • Stenski izliv za praktično in estetsko namestitev.

Slabosti izdelka:

  • WC deska ni vključena, kar zahteva dodaten nakup.

Preveri ceno

IDEAL STANDARD TESI VISEČA WC ŠKOLJKA AQUABLADE - T007901

6. Stenska WC školjka Geberit Smyle Square s pokrovom

Stenska WC školjka Geberit Smyle Square predstavlja vrhunec sodobnega dizajna in funkcionalnosti, integriranega v en sam izdelek. Z izjemno elegantno belo keramiko in brezrobnim dizajnom ta WC školjka zagotavlja neprimerljivo raven čistoče in higiene, saj eliminira skrita mesta, kjer se lahko nabira umazanija. To poenostavi proces čiščenja in vzdrževanja, pri čemer je potrebno manj truda za ohranjanje sijoče čistoče.

V kombinaciji s pokrovom iz duroplasta, ki se ponaša z robustnostjo in dolgotrajno obstojnostjo, Geberit Smyle Square postane še bolj funkcionalna in estetsko dovršena. Njena kompaktna oblika omogoča, da se brez težav prilega tudi v manjše kopalniške prostore, ne da bi pri tem žrtvovali slog ali udobje.

Inovativni sistem splakovanja, ki porabi zgolj 3 do 4,5 litra vode, poudarja okoljsko ozaveščenost izdelka in prispeva k varčevanju z vodo, ne da bi to vplivalo na učinkovitost izpiranja. Z Geberit Smyle Square se boste lahko zanesli na optimalno delovanje in izjemno dolgo življenjsko dobo, ki jo podpira visokokakovostni material in vrhunska izdelava.

Prednosti izdelka:

  • Optimalna higiena in čistoča zahvaljujoč brezrobnemu dizajnu.
  • Varčevanje z vodo s sistemom nizke porabe.
  • Estetsko dovršen in prilagodljiv dizajn za različne kopalniške prostore.
  • Enostavno čiščenje in vzdrževanje.
  • Dolga življenjska doba.

Slabosti izdelka:

  • Višji cenovni razred zaradi napredne tehnologije in vrhunskih materialov.

Preveri ceno

Stenska WC školjka Geberit Smyle Square s pokrovom

7. GROHE WC školjka Euro Ceramic z nadometnim splakovalnikom in WC desko

WC školjka GROHE Euro Ceramic, skupaj z nadometnim splakovalnikom in WC desko, predstavlja izjemen dosežek v svetu sanitarne opreme, ki združuje inovativnost, kakovost in trajnost. Alpsko bela barva in elegantna oblika se bosta popolno vključili v vsak sodoben kopalniški prostor, medtem ko talna izvedba in priloženi priključni set zagotavljajo enostavno in hitro montažo.

Zahvaljujoč brezrobnemu dizajnu, GROHE Euro Ceramic omogoča lažje čiščenje in vzdržuje visoke higienske standarde, saj se umazanija ne more nabirati na robu školjke. Sistem GROHE TripleVortex zagotavlja učinkovito splakovanje s tremi vodnimi curki, medtem ko poraba vode 6/3 litrov na splakovanje pripomore k varčevanju z vodo. Opcijski premaz GROHE PureGuard® nudi dodatno zaščito, saj gre za higiensko površino z antibakterijsko glazuro.

Prednosti izdelka:

  • Enostavna čistoča in vzdrževanje zahvaljujoč brezrobnemu dizajnu
  • Visoki higienski standardi z možnostjo GROHE PureGuard® premaza
  • Varčevanje z vodo s sistemom 6/3 litrov na splakovanje
  • Enostavna in hitra montaža s priloženim priključnim setom
  • Elegantna alpsko bela barva in sodoben dizajn

Slabosti izdelka:

  • Višji cenovni razred zaradi napredne tehnologije in visokokakovostnih materialov

Preveri ceno

GROHE WC školjka Euro Ceramic z nadometnim splakovalnikom in WC desko

8. GEBERIT VISEČA WC ŠKOLJKA SELNOVA SQUARE 501.546.01.1 (BREZ WC DESKE)

Geberit Selnova Square predstavlja izjemen tehnični napredek na področju kopalniške opreme, kjer se prepletajo izjemna estetika, inovativnost in funkcionalnost. Ta model viseče WC školjke prinaša elegantno in higiensko rešitev, ki ustreza najvišjim standardom sodobnih kopalnic. Njegova stenska zasnova ne zagotavlja le estetske dovršenosti, ampak omogoča tudi lažje čiščenje in vzdrževanje čistoče v kopalniškem prostoru.

Tehnologija Rimfree igra ključno vlogo pri higieni in omogoča popolno in enostavno čiščenje. Varčna splakovalna količina 6/5 l in izdelava iz robustne keramike zagotavljata dolgotrajno učinkovitost in vzdržljivost izdelka, medtem ko kompaktne dimenzije omogočajo prilagodljivo namestitev v različne prostore. Geberit Selnova Square s svojim sofisticiranim dizajnom in naprednimi tehnološkimi rešitvami prinaša ravnotežje med eleganco, funkcionalnostjo in higieno, hkrati pa kopalnici doda pridih sodobnosti in luksuza.

Prednosti:

  • Eleganten dizajn in higienična uporaba.
  • Varčno in učinkovito splakovanje.
  • Trpežni keramični materiali.
  • Primerno za manjše prostore.

Slabosti:

  • WC deska in montažni komplet nista vključena.

Geberit Selnova Square stoji kot sinonim za sodobno, estetsko in funkcionalno rešitev v svetu kopalniške opreme, ki je zasnovana z mislijo na potrebe uporabnika in trajnostni razvoj. Z izbiro tega modela se odločate za brezčasno obliko, vrhunsko funkcionalnost in higiensko dovršenost, ki bo vašo kopalnico dvignila na povsem novo raven.

Preveri ceno

GEBERIT VISEČA WC ŠKOLJKA SELNOVA SQUARE 501.546.01.1 (BREZ WC DESKE)

9. IDEAL STANDARD TESI TALNA WC ŠKOLJKA AQUABLADE - T007701

Vrhunska in elegantna rešitev za kopalnice, IDEAL STANDARD Tesi talna WC školjka Aquablade, predstavlja prelomnico v svetu kopalniške opreme. Z izjemno zasnovanim mehanizmom splakovanja, brez skritega roba in z elegantno obliko, ta model zagotavlja vrhunsko higieno in enostavno čiščenje.

Za razliko od tradicionalnih WC školjk, sistem Aquablade pokriva celotno površino školjke, kar omogoča izjemno čiščenje pri vsakem splakovanju. To ne le povečuje higienske standarde, ampak tudi zagotavlja učinkovitost in varčevanje z vodo. Njegova talna izvedba in bela barva pa se lepo vključita v vsak kopalniški prostor.

Sistem Soft Closing dodaja dodatno raven luksuza in tišine, saj omogoča nežno in tiho zapiranje deske, kar preprečuje poškodbe in podaljšuje življenjsko dobo izdelka.

Prednosti izdelka:

  • Izjemna higiena in lažje čiščenje zahvaljujoč tehnologiji Aquablade.
  • Eleganten in sodoben dizajn.
  • Tiho delovanje zahvaljujoč sistemu Soft Closing.
  • Varčevanje z vodo in učinkovito splakovanje.
  • Trpežna konstrukcija in dolga življenjska doba.

Slabosti izdelka:

  • WC deska in priključno koleno nista vključena.

Preveri ceno

IDEAL STANDARD TESI TALNA WC ŠKOLJKA AQUABLADE - T007701

10. GROHE VISEČA BREZROBA WC ŠKOLJKA Z WC DESKO EURO CERAMIC (39554000)

GROHE viseča WC školjka iz serije Euro Ceramic bo v vašo kopalnico prinesla sodoben dizajn in vrhunsko funkcionalnost. Z izvedbo brez roba in izdelavo iz visokokakovostne keramike v klasični beli barvi zagotavlja enostavno čiščenje in dolgotrajno obstojnost. Školjka je oblikovana za stensko montažo, kar prispeva k čistemu in minimalističnemu videzu prostora, v kompletu pa je priložena tudi tanka WC deska z mehanizmom za počasno zapiranje.

Prednosti izdelka:

  • Sodoben dizajn, ki se prilega vsaki kopalnici.
  • Brezroba izvedba za enostavno čiščenje.
  • Izdelano iz visokokakovostne keramike.
  • Stenska montaža za čist in urejen videz.
  • Tanka WC deska z mehanizmom za počasno zapiranje.

Slabosti izdelka:

  • Zahteva skrbno montažo zaradi viseče konstrukcije.

Preveri ceno

GROHE VISEČA BREZROBA WC ŠKOLJKA Z WC DESKO EURO CERAMIC (39554000)