Sesalec za pepel je edino primerno orodje za čiščenje vročega pepela

04.07.20.
Sesalec za pepel

Sesalnik za pepel je uporaben pripomoček, s katerim lahko varno in hitro očistite pepel iz svojega kamina, štedilnika ali žara. Z njim lahko namreč sesate tudi zelo vroč material, ki se ga ni varno dotikati z rokami ali lotevati z drugimi pripomočki. Sesalec za pepel je tudi povsem enostaven za uporabo. Ker gre za razmeroma lahek stroj, ga lahko držite v eni roki, medtem ko z drugo sesate, tako da je gibanje z njim enostavno. Večino sesalcev odlikuje tudi dolg električni kabel, tako da vam ne bo treba med sesanjem ves čas skrbeti, da ste v bližini vtičnice. Ponudbo naših sesalcev za pepel najdete TUKAJ.

sesalec za pepelZakaj neki sesalec za pepel sploh potrebujete?

Če nimate oziroma ne uporabljate kamina, radi pa zunaj zakurite, se vam morda ne zdi smiselno kupovati sesalca za pepel. Pepel zunaj namreč nikogar ne ogroža, mar ne? A tudi izven vašega doma je sesalec za pepel še kako potreben. Še posebej, če imate otroke ali ljubljenčke, ki se radi podijo okrog hiše, morate biti močno previdni in jim preprečiti, da bi ponesreči stopili na vroč pepel, saj visoka temperatura lahko pusti trajne posledice na njihovi koži. Poleg tega pa lahko pepel pade tudi na vaša oblačila in druge predmete in na njih pusti ožganine in jih tako uniči.

Zakaj za sesanje pepela ne smete uporabljati navadnega sesalca?

Sesalnik za pepel je, kot smo uvodoma že omenili, edino primerno orodje za odstranjevanje vročega pepela iz kamina, štedilnika na trda goriva ali okolice žara. Z navadnim sesalcem, ki ga imate sicer za sesanje tal doma, se te naloge nikakor ne lotevajte, vsaj ne, če ga ne želite resno poškodovati in zraven ogroziti še svoje varnosti.

Glavni razlog, zakaj navadni sesalci, ki jih uporabljamo za sesanje prahu in drugih drobnih smeti, nikakor niso primerni za sesanje pepela, je, da je lahko ta še dolgo po nastanku zelo vroč – po nekaterih podatkih traja od 18 do 24 ur, po drugih pa celo do 10 ali 14 dni, da se pepel shladi na temperaturo, ki je primerna za sesanje. V sesalniku za pepel se ta odlaga v kovinsko posodo, ki je narejena, da prenese zelo visoke temperature, pri navadnih sesalcih pa je ta posoda najpogosteje plastična in jo lahko vroč material poškoduje in tako pokvari vaš sesalec. Tudi plastična cev navadnega sesalca se lahko uniči, če pride v stik z vročim pepelom.

Poleg tega filtri, s katerimi so opremljeni običajni sesalniki, s katerimi čistimo svoje domove, ne zmorejo zadržati ultra drobnih delcev, s katerimi pa se učinkovito spopada sesalnik za pepel. HEPA filtri v gospodinjskih sesalcih so narejeni za večje delce, kot so na primer prah in lasje. Droben pepel pa lahko zaide celo v motor sesalca in tam povzroča velike težave.

Po najboljši in najugodnejši sesalnik za pepel v trgovino eMundia

V trgovini eMundia so na voljo različni modeli sesalcev za pepel. Ponujamo vam plačilo na obroke in možnost vračila izdelka, če vam ta ne odgovarja. Oglejte si tudi ponudbo drugih artiklov za dom v trgovini eMundia.