Najboljše pečice ( TOP 10 )

03.18.24. #Članki
Najboljše pečice ( TOP 10 )

Ali ste vedeli, da je izbira prave pečice lahko ena izmed najpomembnejših odločitev pri opremljanju vaše kuhinje? Odločilna ni le za estetiko prostora, ampak tudi za kakovost in učinkovitost priprave vaših najljubših jedi.

V nadaljevanju vam predstavljamo deset vgradnih pečic, ki smo jih izbrali na podlagi naših izkušenj in po temeljiti raziskavi trga. Prava izbira vam bo olajšala kuhanje, peko in vzdrževanje. Razkrivamo vam kako lahko izbira prave pečice vašo kuhinjo spremeni v središče okusov in arom.

Najboljša pečica:

BOSCH vgradna pečica HBG675BB1

Prikaži izdelek

Pečica z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto:

BOSCH vgradna pečica HBG633NB1

Prikaži izdelek

Pečica best on budget:

ELECTROLUX vgradna pečica s pirolizo EOE7P31Z

Prikaži izdelek

Sodobne kuhinje so opremljene z različnimi tipi pečic, ki se med seboj razlikujejo po funkcionalnostih in načinih priprave jedi. Da bi vam pomagali pri izbiri, razkrivamo prednosti posameznih kategorij pečic, ki lahko izpolnijo vaše kulinarične želje in potrebe.

  • Pečice s pirolizo
    Pečice s pirolizo predstavljajo vrhunec samoočiščevalne tehnologije. Piroliza je postopek, pri katerem se pečica segreje na zelo visoko temperaturo, pri čemer vsi ostanki hrane in maščobe zgorijo v pepel, ki ga nato enostavno obrišemo z vlažno krpo. Takšne pečice so idealne za tiste, ki ne želijo preživeti veliko časa s čiščenjem, hkrati pa želijo svojo pečico ohraniti čisto in higienično. Dodatna prednost je tudi, da med postopkom pirolize ni potrebe po uporabi agresivnih čistil.
  • Parne pečice
    Pečice s paro so prava izbira za ljubitelje zdrave prehrane. Kuhanje s paro ohranja vitamine in minerale v živilih, jedi pa ostanejo sočne in polne okusa. Poleg tega omogočajo natančno nadzorovanje vlage v pečici, kar je idealno za pripravo posebej občutljivih jedi, kot so kruh, pecivo in souffléji. Te pečice združujejo prednosti tradicionalnega pečenja z dodatkom pare, kar omogoča širši spekter kulinaričnih možnosti.

Zastopamo najkvalitetnejše proizvajalce na tržišču, kot so Gorenje, Bosch, Beko in Electrolux, ki so znani po svoji zanesljivosti, inovativnosti in učinkovitosti.

V nadaljevanju bomo predstavili 10 izbranih izdelkov iz naše bogate ponudbe, ki so prejeli izjemne ocene. Za širši pregled naše celotne ponudbe pečic vas vabimo, da obiščete spletno stran eMundia ali pokličete naše strokovne svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri najboljše pečice za vaš dom.

1. BOSCH vgradna pečica HBG675BB1

Ta vgradna pečica Bosch združuje sodobno tehnologijo in visoko funkcionalnost ter obljublja izjemne rezultate peke s prostornino 71 litrov, kar je impresivno za standardne dimenzije. Njena večfunkcijska zasnova vključuje 13 načinov gretja, kot so 4D vroči zrak, ventilatorski infra žar in posebne nastavitve za pico, ki omogočajo enakomerno porazdelitev toplote za popolne rezultate na vseh nivojih.

Z TFT zaslonom na dotik je upravljanje pečice intuitivno, omogoča pa tudi samodejno predlaganje temperature in prilagajanje peke za optimalne rezultate z minimalnim trudom uporabnika.

Prednosti:

  • Samodejna prilagoditev: AutoPilot funkcija samodejno prilagaja nastavitve pečenja, zagotavljajoč vedno popolne rezultate.
  • Pirolitično čiščenje: Najnaprednejši način čiščenja pečice, ki precej zmanjša potrebo po ročnem čiščenju.
  • Varnost: Vrata ohranjajo nizko temperaturo, elektronsko zaklepanje in varnostno zaklepanje zaslona zagotavljajo varno uporabo, še posebej za družine z majhnimi otroki.
  • Enostavno upravljanje: Zaslon na dotik s polnim besedilom in simboli za enostavno izbiro nastavitev.
  • Energijska učinkovitost: Razred A+ zagotavlja varčno porabo energije.

Slabosti:

  • Brez vgreznih gumbov: Lahko bi bilo težje čistiti okoli gumbov, saj niso vgrezni.
  • Brez sonde za meso: Za tiste, ki želijo natančno spremljati notranjo temperaturo mesa med pečenjem, bi bila ta funkcija koristna.
  • Omejena dodatna oprema: Priložen je samo en pekač, kar morda ne zadostuje za nekatere uporabnike.

Preveri ceno

BOSCH vgradna pečica HBG675BB1

2. BOSCH vgradna pečica HBG633NB1

Vgradna pečica Bosch HBG633NB1 združuje napredno tehnologijo in eleganten dizajn za izboljšanje kuhinjske izkušnje. Z energijskim razredom A+ in prostornino 71 litrov je ta pečica zasnovana za energetsko učinkovito in prostoren način priprave različnih jedi.

S pomočjo TFT zaslona na dotik in intuitivnega upravljalnega sistema pečica ponuja enostavno upravljanje in prilagodljivost s 10 načini gretja, vključno s 4D vročim zrakom, ki zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote na vseh ravneh. To omogoča odlične rezultate pečenja na do štirih ravneh hkrati.

Prednosti:

  • EcoClean Direct: Avtomatska absorpcija umazanije zahvaljujoč posebnemu premazu, kar zmanjšuje potrebo po čiščenju.
  • 4D vroč zrak: Enakomerna porazdelitev toplote na vseh ravneh omogoča popolne rezultate priprave hrane.
  • Hitro predgretje: Zmanjšuje čakalni čas in povečuje učinkovitost pečenja.
  • ColorGlass: Atraktiven videz s prednjo stranjo iz črnega stekla, ki predstavlja elegantno alternativo nerjavečemu jeklu.

Slabosti:

  • Brez vgreznih gumbov: Lahko bi otežilo čiščenje okoli kontrolnih gumbov.
  • Brez Wi-Fi povezljivosti: Manjka možnost daljinskega nadzora ali integracije s pametnim domom.
  • Omejena dodatna oprema: Priložen je samo en pekač, kar morda ne ustreza potrebam vseh uporabnikov.

Preveri ceno

BOSCH vgradna pečica HBG633NB1

3. ELECTROLUX vgradna pečica s pirolizo EOE7P31Z

Vgradna pečica Electrolux 700 SenseCook prinaša napredne tehnologije in funkcije za izboljšanje vsakodnevnega kuhanja. Z natančnim tipalom za jedi omogoča merjenje temperature jedra hrane, zagotavlja popolne rezultate in avtomatsko ustavi pečenje, ko je hrana pripravljena.

Pirolitično čiščenje preoblikuje ostanke hrane v pepel, kar olajša vzdrževanje pečice. Funkcija hitrega segrevanja zmanjšuje čakalni čas, medtem ko LCD zaslon nudi enostaven dostop do informacij in prednastavljenih programov.

Prednosti:

  • Natančno pečenje: Tipalo za jedi zagotavlja idealno pečenje z natančnim merjenjem temperature jedra hrane.
  • Enostavno vzdrževanje: Pirolitično čiščenje omogoča enostavno čiščenje z minimalnim naporom.
  • Hitro segrevanje: Zmanjšuje čas priprave in omogoča več časa za uživanje v obrokih.
  • Intuitivno upravljanje: LCD zaslon in elektronsko upravljanje za enostavno izbiro nastavitev in programov.
  • Enakomerno pečenje: Sistem enakomernega pečenja zagotavlja, da je hrana vedno popolnoma pečena.

Slabosti:

  • Omejena povezljivost: Brez Wi-Fi povezljivosti za daljinsko upravljanje in integracijo v pametni dom.
  • Cena: Napredne funkcije lahko pomenijo višjo ceno v primerjavi z osnovnimi modeli.

Preveri ceno

ELECTROLUX vgradna pečica s pirolizo EOE7P31Z

4. GORENJE vgradna pečica BO6727E03X

Vgradna pečica Gorenje BO6727E03X prinaša sodobno tehnologijo in eleganco v vašo kuhinjo. Z energijskim razredom A in prostorno notranjostjo 77 litrov omogoča učinkovito in raznoliko pripravo jedi.

Mehansko upravljanje s pogrezljivimi gumbi in mehanskim minutnikom zagotavlja preprosto rokovanje, medtem ko visokokakovostni EcoClean emajl notranjosti pečice in pekačev olajšuje čiščenje.

Prednosti:

  • Večsistemska pečica BigSpace: SuperSize prostornina 77 litrov nudi največjo uporabno površino pečenja.
  • Načini ogrevanja: Široka paleta funkcij, vključno z AirFry za cvrtje z vročim zrakom, FastPreheat za hitro segrevanje, in posebna funkcija za pico.
  • PerfectGrill in ExtraSteam: Idealno za hrustljavo pečenje z zunanjimi mehkimi jedmi in peko z uporabo parnega sistema za sočne rezultate.
  • Enostavno čiščenje: Sistemi AquaClean in visokokakovostni EcoClean emajl omogočajo preprosto vzdrževanje.

Slabosti:

  • Omejena povezljivost: Brez Wi-Fi povezljivosti ali naprednih pametnih funkcij za daljinsko upravljanje.
  • Mehansko upravljanje: Za nekatere morda manj intuitivno v primerjavi z digitalnim ali dotikom na zaslonu.

Preveri ceno

GORENJE vgradna pečica BO6727E03X

5. SIMFER vgradna pečica B6ES108RSB

Vgradna pečica Simfer B6ES108RSB se izkaže s svojim rustikalnim dizajnom in bež barvo, ki vaši kuhinji doda pridih domačnosti. Z energijskim razredom A in kapaciteto 60 litrov zagotavlja ekonomično in učinkovito pečenje za vašo družino.

Z 5-letno garancijo in izdelavo, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo, je Simfer B6ES108RSB vgradna pečica odlična izbira za vsakogar, ki išče kombinacijo funkcionalnosti, stila in ekonomičnosti.

Prednosti:

  • Rustikalni dizajn: Bež barva in klasičen videz pečice se lepo vključita v vsak kuhinjski prostor.
  • Več funkcij pečenja: S 6 različnimi funkcijami, vključno z ventilacijsko peko, omogoča pripravo različnih vrst jedi.
  • Enonivojska izvlečna vodila: Zagotavljajo priročnost in varnost pri vstavljanju in odstranjevanju pekačev.
  • Dvojna zasteklitev vrat: Preprečuje segrevanje zunanje strani vrat, kar povečuje varnost v kuhinji.
  • Enostavno čiščenje: Notranjost pečice je zasnovana za enostavno čiščenje.

Slabosti:

  • Brez pirolitičnega čiščenja: Čiščenje pečice morda zahteva več ročnega dela.
  • Omejene napredne funkcije: Za nekatere uporabnike bi lahko bila omejitev pomanjkanje naprednih funkcij, kot je Wi-Fi povezljivost.

Preveri ceno

SIMFER vgradna pečica B6ES108RSB

6. ELECTROLUX vgradna pečica EOF5H40BX

Vgradna pečica Electrolux EOF5H40BX ponuja vrsto naprednih funkcij za izboljšanje vaše kuharske izkušnje. Z energijskim razredom A, 65-litrsko prostornino in različnimi načini pečenja, vključno s funkcijo SurroundCook za enakomerno porazdelitev toplote, je ta pečica zasnovana za učinkovito in raznoliko pripravo jedi.

Z dodatnimi funkcijami, kot so AquaClean in LED prikazovalnik, je ta pečica ne samo funkcionalna, ampak tudi priročna za vsakodnevno uporabo.

Prednosti:

  • Enakomerno pečenje na več nivojih: Zahvaljujoč dodatnemu grelcu za ventilatorjem, ta pečica omogoča pečenje na dveh nivojih, kar je idealno za pripravo več jedi hkrati.
  • AquaClean: Sistem čiščenja s pomočjo vlage olajša odstranjevanje maščobe in ostankov hrane, kar pripomore k enostavnejšemu vzdrževanju pečice.
  • LED prikazovalnik: Omogoča enostavno nastavljanje in spremljanje časa kuhanja ter drugih funkcij pečice, kar prispeva k večjemu nadzoru nad pečenjem.
  • Žar funkcija: Idealna za pripravo hrustljave slanine in jedi z zlato skorjico, kot so piščančje perutničke.

Slabosti:

  • Čeprav AquaClean olajša čiščenje, nekateri uporabniki morda pogrešajo pirolitično čiščenje za še lažje vzdrževanje.
  • Brez povezljivosti Wi-Fi ali pametnih funkcij, ki jih nekateri sodobni modeli ponujajo.

Preveri ceno

ELECTROLUX vgradna pečica EOF5H40BX

7. GORENJE vgradna pečica BO6725E02BG

Vgradna pečica Gorenje BO6725E02BG predstavlja popolno kombinacijo sodobnega dizajna, napredne tehnologije in uporabniku prijaznih funkcij. Z energijskim razredom A, prostornino 77 litrov in maksimalno temperaturo pečice do 300 °C je ta model idealen za vse, ki želijo učinkovito, hitro in enakomerno pečenje.

Dodatne lastnosti pečice z AquaClean tehnlogijo za enostavno čiščenje s pomočjo vlage, mehansko upravljanje za preprosto uporabo, termično varovalo za samodejni izklop in dvojna steklena pečniška vrata z enojno refleksijo za dodatno varnost.

Prednosti:

  • Velika prostornina: SuperSize prostornina 77 litrov omogoča pečenje večjih količin hrane ali uporabo več pladnjev hkrati.
  • FastPreheat: Pečica se segreje na 200 °C v samo 5 minutah, kar prihrani čas in energijo.
  • Pizza funkcija: Posebej oblikovan program za peko pice, fokače in podobnih pekovskih dobrot omogoča nastavitev temperature do 300 °C.
  • PerfectGrill: Dvojni grelec zagotavlja optimalno porazdelitev toplote za enakomerno hrustljave jedi.
  • HomeMade oblika: Zaobljena oblika pečice in izpopolnjen pretok zraka zagotavljata enakomerno pečenje na vseh nivojih.
  • GentleBake: Funkcija za nežno, počasno in enakomerno pečenje, idealno za pripravo mesa, rib ali peciva.
  • Snemljiva steklena vrata: Omogočajo enostavno čiščenje in vzdrževanje pečice.

Slabosti:

  • Mehansko upravljanje: V dobi digitalizacije in pametnih tehnologij bi nekateri uporabniki morda prednost dali pečicam z zaslonom na dotik ali daljinskim upravljanjem preko aplikacij.
  • Brez pirolize: Čeprav AquaClean olajša čiščenje, nekateri uporabniki morda pogrešajo pirolitično funkcijo čiščenja, ki omogoča še lažje odstranjevanje trdovratne umazanije.
  • Pomanjkanje povezljivosti Wi-Fi: V današnjem povezanem svetu bi nekateri morda želeli možnost nadzora pečice preko pametnih naprav, kar ta model ne omogoča.
  • Glasnost delovanja: Glasnost 49 dB(A) morda ne bo moteča za vse uporabnike, vendar so na trgu tišje pečice, kar bi lahko bilo pomembno za tiste, ki iščejo tišje kuhinjske aparate.
  • Priključna moč: Čeprav 2.500 W ni nenavadno visoko za pečice, bi lahko bila za nekatere domove z omejeno električno infrastrukturo to omejitev.

Preveri ceno

GORENJE vgradna pečica BO6725E02BG

8. HISENSE vgradna pečica - piroliza BI65346PDBGWIFI

Vgradna pečica Hisense prinaša v sodobno kuhinjo številne napredne funkcije, ki obljubljajo izboljšanje kulinaričnih izkušenj. Opremljena z najnovejšimi tehnologijami, kot so Wi-Fi upravljanje, IconLed senzorsko upravljanje, večkoračno pečenje, Air Fry Plus in pirolitično čiščenje, je pečica namenjena tistim, ki želijo združiti udobje, inovativnost in vrhunske kuharske rezultate.

Prednosti:

  • Napredno upravljanje in povezljivost: IconLed polno senzorsko upravljanje in Wi-Fi povezljivost omogočata intuitivno upravljanje pečice in spremljanje procesa pečenja na daljavo.
  • Raznolikost pečenja: S široko paleto načinov pečenja, vključno z Air Fry Plus in Pizza, pečica ponuja prilagodljivost za različne kulinarične zahteve.
  • Enakomerno pečenje: Even Bake tehnologija zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote, kar omogoča odlične rezultate pečenja.
  • Praktično čiščenje: Pirolitično čiščenje in Steam Clean funkcija poenostavita vzdrževanje pečice, kar prispeva k dolgotrajni čistosti in higieni.
  • Ekstra prostornina: Velika notranja prostornina 77 litrov in možnost hkratnega pečenja na več nivojih omogočata pripravo večjih obrokov ali več jedi hkrati.

Slabosti:

  • Cena: Napredne funkcije in tehnologije lahko pomenijo višjo ceno, kar morda ni dostopno vsem uporabnikom.
  • Kompleksnost upravljanja: Za nekatere uporabnike bi lahko bilo senzorsko upravljanje in številne funkcije sprva zapletene za uporabo.
  • Potreba po Wi-Fi povezavi: Za popolno izkoriščanje vseh funkcij je potrebna stabilna Wi-Fi povezava, kar bi lahko bilo omejujoče v nekaterih okoljih.
  • Velikost in teža: Velika notranjost in robustna konstrukcija pomenita, da pečica zahteva ustrezno veliko vgradno odprtino in je težja od nekaterih drugih modelov, kar lahko oteži montažo.
  • Poraba energije: Kljub visokemu energijskemu razredu A+ lahko napredne funkcije in dolgotrajna uporaba vplivajo na porabo energije.

Preveri ceno

HISENSE vgradna pečica - piroliza BI65346PDBGWIFI

9. ELECTROLUX steambake vgradna pečica EOD6C77X

Vgradna pečica Electrolux EOD6C77X SteamBake združuje napredne funkcionalnosti s sodobnim dizajnom, ponujajoč izjemno peko in uporabniško izkušnjo. Z energijskim razredom A+ ne zagotavlja le učinkovitosti, ampak tudi okoljsko ozaveščenost. S prostornino 72 litrov in različnimi načini pečenja, vključno s SteamBake, ki omogoča peko z dodatkom pare, je ta pečica idealna za ljubitelje peke in kuhanja.

Prednosti:

  • Energijska učinkovitost A+: Zagotavlja manjšo porabo energije.
  • SteamBake funkcija: Omogoča vzhajanje testa in ustvarjanje hrustljave skorje pri peki.
  • Temperaturna sonda: Nudi natančno peko jedi, saj omogoča nadzor nad notranjo temperaturo.
  • Katalitično čiščenje: Samodejno čiščenje pri visoki temperaturi olajša vzdrževanje pečice.
  • Hitro in enakomerno pečenje: Zahvaljujoč konvekcijski tehnologiji in dodatnemu grelcu.
  • Tiho zapiranje vrat: SoftClose mehanizem zagotavlja nežno in tiho zapiranje vrat.
  • Raznolikost funkcij: Ponuja širok spekter načinov pečenja za različne kulinarične potrebe.

Slabosti:

  • Cena: Napredne funkcije in visok energijski razred lahko pomenijo višjo ceno.
  • Kompleksnost uporabe: Za nekatere uporabnike bi lahko bilo upravljanje z več funkcijami zapleteno.
  • Potreba po rednem čiščenju: Kljub katalitičnemu čiščenju je za ohranjanje optimalnega delovanja potrebno redno čiščenje.
  • Velikost in teža: Lahko predstavljata izziv pri vgradnji v nekaterih kuhinjskih prostorih.

Preveri ceno

ELECTROLUX steambake vgradna pečica EOD6C77X

10. BEKO vgradna pečica BVM35400XPS

Vgradna pečica Beko predstavlja revolucijo v svetu pečic s svojo tehnologijo Split & Cook, ki omogoča razdelitev prostora na dva notranja dela in s tem zagotavlja popolno svobodo kuhanja. Z možnostjo pečenja na do petih policah hkrati in neverjetnih 80 litrov prostornine, ta pečica ponuja več kot dovolj prostora za pripravo več jedi sočasno, brez mešanja okusov in vonjav.

Pirolitično samočiščenje in halogenska osvetlitev dodajata praktičnost in enostavnost uporabe, medtem ko zdržljiva vrata zmorejo obremenitve do 22,5 kg, kar je idealno za odlaganje težkih loncov ali pekačev.

Prednosti:

  • Velika prostornina: Omogoča pripravo velikih količin hrane, kar je idealno za večje družine ali zabave.
  • Split & Cook tehnologija: Ponuja možnost ločenega kuhanja dveh različnih jedi hkrati, s prilagodljivimi temperaturami in časi pečenja.
  • Pirolitično samočiščenje: Zagotavlja enostavno čiščenje brez uporabe kemikalij, s segrevanjem pečice na 480°C.
  • Halogenska osvetlitev: Omogoča jasen pregled nad jedmi med kuhanjem, brez potrebe po odpiranju vrat.
  • Zdržljiva vrata: Preprečujejo potrebo po dodatnem odlagalnem prostoru za vroče posode.

Slabosti:

  • Energijska poraba: Kljub visoki energijski učinkovitosti (razred A) lahko pirolitično čiščenje in intenzivna uporaba pečice povečata porabo električne energije.
  • Kompleksnost: Napredne funkcije in več možnosti pečenja zahtevajo nekaj časa za seznanitev, kar je lahko izziv za manj izkušene uporabnike.
  • Cena: Visokokakovostne funkcije in tehnologije lahko pomenijo višjo ceno v primerjavi z osnovnimi modeli pečic.

Preveri ceno

BEKO vgradna pečica BVM35400XPS